خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: لیبرمن: بزرگترین تهدید برای اسرائیل؛ ایران و ایران و ایران است، احتمال بازی مکارانه ترامپ برای تغییر سیاست خارجی روسیه، احتمال کاهش دشمنی آمریکا با ایران در دیدار پوتین و ترامپ از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
لیبرمن: بزرگترین تهدید برای اسرائیل؛ ایران و ایران و ایران است
«آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در گفتوگو با کانال 2 این رژیم ، اعلام کرد تلآویو در زمان فعلی قصد آغاز هیچ جنگی در جنوب (نوار غزه) یا شمال (لبنان/جنگ با حزبالله) را ندارد و در ادامه بزرگترین تهدید را از جانب ایران دانست.
لیبرمن در این گفتوگو به سفر نزدیک «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا پرداخت و نتانیاهو در این سفر درباره موضوع سنگینی که سالهاست با اسرائیل همراه است یعنی ایران، با آمریکا صحبت خواهد کرد.
وی افزود: اگر من بخواهم درباره بزرگترین خطر و تهدید علیه اسرائیل صحبت کنم خواهم گفت «ایران، ایران و ایران». ایران با سلاح هستهای –به ادعای وی- و موشکهای بالستیک، ایرانی که حزبالله را سالیانه میلیاردها دلار پشتیبانی مالی میکند؛ به او انواع سلاحها و نیز مستشاران نظامی میدهد، ایرانی که جهاد اسلامی و حماس را حمایت مالی میکند؛ قبل از هر چیز باید بر این موضوع تمرکز کرد زیرا این تهدید و چالش بزرگ است.
پس از ایران، چالشهای بزرگ دیگری نیز چون «آینده سوریه» وجود دارد؛ حل و فصل موضوع سوریه به چه شکل خواهد بود؛ نمیتوان در این باره و درباره منافع اسرائیل در آنجا صحبت نکرد.
لیبرمن سپس اعلام کرد اسرائیل قصد انجام هیچ ماجراجویی یا اقدام نظامی علیه نوار غزه یا لبنان را ندارد و در ادامه گفت: از بسیاری این را شنیدهام اما ما (در زمان فعلی) هیچ قصدی برای اقدام نظامی در جنوب یا شمال را نداریم.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات سازش با فلسطینیها نیز بار دیگر خواست این رژیم را تکرار کرد و گفت او خواستار «دولتی یهودی» است، باید به راهحل تبادل اراضی روی آورده شود و همه فلسطینیهای ساکن اراضی اشغالی 1967 باید به سرزمینهای تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین منتقل شوند.
لاوروف: ایران و حزبالله نقش مهمی در جنگ با داعش دارند
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه ادعای اسرائیل درباره ارسال سلاحهای روسی به حزب الله را رد کرد و گفت که تل آویو باید این ادعا را ثابت کند.
وی افزود: ایران و حزب الله نقش مهمی در جنگ با داعش دارند و واشنگتن باید در زمینه اولویتهایش تصمیم بگیرد.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه «ان تی وی» تصریح کرد که خارج کردن ایران از ائتلاف ضدتروریستی بر اساس اتهامات بررسی نشده، معقول نیست.
وی در این خصوص گفت: «اگر ظن و گمانهایی وجود دارد، باید بررسی شود اما خارج کردن ایران از ائتلاف ضدتروریستی تنها بر اساس حرف، معقول نیست و آمریکا به منطقی بودن و عقلانی بودن معروف است».
وزیر خارجه روسیه تصریح کرد، آمریکا باید اعتراف کند که حزبالله نیز علیه تروریستهای داعش مبارزه میکند.
وی در اینباره توضیح داد: «بله، روابط آمریکا با ایران در حال حاضر بیش از زمان ریاستجمهوری باراک اوباما، دچار مشکل است اما ما از این صحبت میکنیم که اقدامات بر اساس عقل سلیم باشد. اگر اولویت رئیسمهور ترامپ در حوزه بینالملل، مبارزه با تروریسم است، پس باید اعتراف کنند که در سوریه، نیروهای اصلی که در کنار ارتش سوریه علیه داعش مبارزه میکنند، حزبالله هستند که از حمایت ایران برخوردار است».
لاوروف در خصوص برخی اتهامات مبنی بر حمایت ایران از سازمانهای تروریستی گفت، که ایران تحت نظارت شورای عالی مبارزه با پولشویی (FATF)، است.
وزیر خارجه روسیه یادآور شد که در 8 فوریه، FATF گزارش دیگری را درباره اقدامات ایران در مبارزه علیه تأمین بودجه تروریسم ارائه کرد و «نتایج آن مثبت بود».
در تاریخ 3 فوریه، دولت ترامپ، تحریمهایی را علیه 25 شخصیت و نهاد مستقر در ایران، لبنان، امارات متحده عربی و چین به اتهام حمایت از برنامه موشک بالستیک تهران تحمیل کرد.
وی در بخش دیگری از مصاحبه خود ابراز امیدواری کرد که واشنگتن و مسکو علیه داعش در سوریه با یکدیگر همکاری کنند.
لاوروف روز یکشنبه (امروز) تصریح کرد که متقاعد شده است که ارتش روسیه و آمریکا بار دیگر، همکاری در زمینه مبارزه با داعش در سوریه را آغاز خواهند کرد.
وی در اینباره توضیح داد: «من به شدت معتقدم که دونالد ترامپ هر زمان که بر تعهد خود در مبارزه با داعش، تأکید میکند، واقعاً در این خصوص صادق است. ما آماده همکاری با وی هستیم».
لاوروف ادامه داد: «من متقاعد شدم که به محض آنکه شرایط اجازه دهد، همکاری و هماهنگی میان ارتش ما آغاز به شکلگیری میکند».
لاوروف در خصوص موضوع اوکراین نیز اعلام کرد که سازمان امنیتی و همکاری در هیأت اروپایی نظارت ویژه بر اوکراین (OSCESMM) به این مسئله پی برده است که پنهان کردن نقض آتشبس توسط ارتش دولت اوکراین در «دونباس» بیهوده است.
مهر:
احتمال کاهش دشمنی آمریکا با ایران در دیدار پوتین و ترامپ
«شارامین ناروانی» از کارشناسان حوزه خاورمیانه معتقد است: تحریم های بیشتر آمریکا علیه ایران تغییری در رفتار تهران ایجاد نمی کند و جنگ مستقیم با این کشور نیز جزء احتمالات است اما با وجود چنین شرایطی امکان کاهش تنش های میان آمریکا و ایران در دیدار آتی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا وجود دارد.
این کارشناس خاورمیانه در این رابطه می گوید: حتی در بهترین شرایط نیز خاورمیانه غیر قابل پیش بینی است و اکنون با توجه به بحران های موجود در جهان این پیش بینی سخت تر می شود.
ناروانی درباره احتمال بروز جنگ میان آمریکا و ایران می گوید: من تردید دارم که آمریکا به طور مستقیم بتواند با ایران وارد جنگ شود. تحریم های بیشتر، رفتار ایران را تغییر نمی دهند و تهدید این کشور نیز موجب بروز تغییری نمی شود. ایران اخیرا آزمایش موشکی انجام داده و پیشتر نیز این کار را انجام داده بود. جنگ مستقیم غیر محتمل است.
وی افزود: در صورت وقوع جنگ با ایران تبعات ناخواسته ای بسیار بیشتر از آنچه آمریکا در دهه های اخیر آنها را تجربه کرده است، گریبان ایالات متحده را می گیرد. حتی در مورد توافق هسته ای که ترامپ پیشتر وعده داده بود آن را از بین می برد به نظر می رسد که اکنون نظر خود را تغییر داده است. فکر می کنم که احتمال تغییر این شرایط وجود دارد و به نظر من این تغییر بعد از دیدار پوتین و ترامپ رخ می دهد. پوتین در این دیدار درباره منافع دو جانبه و اولویت ها از جمله سوریه و اینکه ایران در مبارزه با ترویست تا چه حد اهمیت دارد گفتگو خواهد کرد بنایراین احتمال تغییر وجود دارد.
احتمال بازی مکارانه ترامپ برای تغییر سیاست خارجی روسیه زیاداست
«دونالد ترامپ» از زمان برگزاری کمپین های انتخاباتی خود تاکنون، بهبود روابط میان واشنگتن و مسکو را در کنار مبارزه با داعش به عنوان دو محور اصلی سیاست خارجی خود عنوان کرده است.
وی همچنین پس از رسیدن به ریاست جمهوری آمریکا و قرار گرفتن در راس رهبری کاخ سفید، برداشته شدن تحریم ها علیه روسیه را یکی از اولویت های خود در همین راستا اعلام کرده است.
از سوی دیگر، عدم استقبال نه چندان گرم مسکو و همچنین دشمنی کینه توزانه دولت «ترامپ» نسبت به متحدین روسیه از جمله ایران، این سوال را در هر ذهن پرسشگری ایجاد می کند که نزدیک شدن واشنگتن با مسکو آن هم همزمان با زیر سوال بردن منافع و امنیت متحدین روسیه از جمله ایران در یک زمان چگونه ممکن خواهد بود؟ آیا این کار سرانجام به مسائلی همچون تقلیل روابط و تضعیف اتحاد تهران – مسکو خواهد انجامید و یا می تواند در مقابل به شکست شعارهای «ترامپ» در خصوص لزوم نزدیک شدن به روسیه کشیده شود؟
از سوی دیگر تحریم های گسترده و بی شائبه غرب علیه ایران موجب شده تا تهران از اجرای طرح های استراتژیک تجاری خود همچون کریدور شمال به جنوب که از بزرگترین طرح های استراتژیک ایران در زمینه ترانزیت کالا و استفاده از پتانسیل محورهای مواصلاتی این کشور که در حقیقت مفصل پیوند دهنده شرق و غرب به حساب می آید، عقب بماند. در این میان، کشورهایی همچون پاکستان نیز از فرصت استفاده کرده و با مطرح کردن مسیر جایگزین برای این کریدور، به فکر ربودن گوی سبقت از چنگ ایران برآمده اند.
در همین راستا، خبرنگار مهر گفتگویی با «میخائیل الکساندروف»، نظریه پرداز روسی و پژوهشگر موسسه تحقیقات استراتژیک روسیه داشته که متن کامل آن در ادامه آمده است:
*آینده کریدور تجاری شمال به جنوب را چگونه ارزیابی می کنید؟ همانطور که می دانید، پاکستان در حال تلاش برای جایگزین کردن کریدوری مشابه در رقابت با مسیر اصلی (هلسینکی به بمبئی) است که از ایران می گذرد. آیا اسلام آباد در اجرای این طرح موفق خواهد بود؟
من معتقدم نقشه پاکستان برای ساخت کریدور ترانزیتی شمال به جنوب از طریق افغانستان طرحی غیر واقعی خواهد بود. جنگ داخلی افغانستان ادامه پیدا می کند و پیش بینی می شود این کشور در آینده هم به ثبات نرسد.
هرگونه مسیر ترانزیتی که از راه افغانستان عبور کند، به دلیل انجام حملات تروریستی ناامن بوده و حفظ آن بسیار مشکل خواهد بود. سرمایه گذاران بین المللی مشتاق به سرمایه گذاری در چنین پروژه ای نیستند و پاکستان هم به تنهایی از چنین امکان مالی برخوردار نیست که چنین مسیر ترانزیتی را بنا کند.
*دونالد ترامپ به دنبال ایجاد رابطه ای نزدیک با ولادیمیر پوتین است. آیا این تلاش ترامپ، تاثیری بر رابطه تهران – مسکو خواهد گذاشت؟ آیا مسکو موفق به تغییر نگاه ترامپ به ایران خواهد شد؟
موضع دولت «ترامپ» در قبال رابطه با روسیه هنوز واضح نیست. ما سخنانی از جانب رئیس جمهوری جدید آمریکا شنیده ایم که نشان دهنده میل وی برای بهبود روابط با روسیه است. هرچند که وی هنوز در عمل هیچ قدمی در این مسیر برنداشته است. احتمال اینکه «ترامپ» در حال انجام یک بازی حیله گرانه به مقصود ایجاد تغییر در سیاست خارجی روسیه باشد، بسیار زیاد است. چنین نگاهی (به ترامپ) بسیار در مسکو قالب است. لذا من امکان هرگونه تاثیر منفی بر روابط تهران – مسکو در آینده نزدیک را غیر محتمل می دانم.
همینطور من معتقدم مسکو قادر به تغییر نگاه «ترامپ» به ایران نخواهد بود. چراکه «ترامپ» نماینده لابی طرفداران اسرائیل در آمریکا بوده و دستور کار سیاسی خود را در انطباق با سیاست خارجی اسرائیل تنظیم می کند.
در چنین شرایطی تهران باید این را نیز لحاظ کند که چنین لابی طرفدار اسرائیل در روسیه هم وجود دارد و آنها برای از بین بردن و برهم زدن اتحاد روسیه و ایران تلاش می کنند. بنابراین توجه به این مساله خیلی مهم است که تهران باید از انجام حرکاتی که می تواند توسط لابی طرفدار اسرائیل به عنوان حرکاتی ضد روسی تفسیر شود اجتناب کند.
*علیرغم تصمیم اتحادیه اروپا در خصوص برنداشتن تحریم های ضد روسی، دولت ترامپ در حال تلاش برای ملغی کردن این تحریم هاست. کدامیک از طرفین برنده بازی تحریم ها خواهد بود؟ اتحادیه اروپا یا ترامپ؟
من تصور نمی کنم که دولت «ترامپ» در حال تلاش برای از بین بردن تحریم های ضد روسیه باشد؛ بلکه این موضوع را به عنوان حربه ای برای گرفتن امتیاز در سیاست خارجی مسکو قرار داده است.
هرچند رهبران روسیه به صورت آشکارا بیان کرده اند که وارد این بازی نخواهند شد و بر سر تحریم ها مذاکره ای نخواهند کرد. به علاوه، مساله تحریم ها برای مسکو اهمیتی ندارد. بنابراین در مذاکرات آینده با دولت آمریکا، روسیه بر روی مسائل مهمتری از جمله مساله سوریه، اوکراین و نبرد علیه داعش و همچنین پیشروی های ناتو به سمت شرق تمرکز خواهد کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
تاکید موگرینی بر ادامه تماس اروپا با ایران در بخش های سیاسی و اقتصادی
فدریکا موگرینی که در جلسه پرسش و پاسخ در شورای آتلانتیک حضور یافته بود در بخش هایی از صحبت های خود به گفتگو با مقامات دولت آمریکا درباره برجام اشاره کرد و گفت: من فراموش کردم به یک موضوع بسیار مهم اشاره کنم. من در مورد این موضوع اشتراکاتی یافتم و آن توافقنامه هسته ای با ایران یا همان برجام است.
برای من این موضوع یک اولویت بود و هست یعنی حفظ توافقنامه و تعهد قوی آمریکا به اجرای کامل این توافقنامه. منظورم اجرای سفت و سخت آن است، یا اجرا وجود دارد یا ندارد، یعنی اجرای صد در صدی، من در مورد این موضوع وقتی به اروپا باز می گردم اطمینان مجدد دریافت کرده ام.
مجری از فدریکا موگرینی پرسید که درباره اطمینان مجددی که درباره برجام از آمریکا دریافت کرده است، صحبت کند.
موگرینی در پاسخ گفت: من در همه صحبت هایی که در واشنگتن داشتم، شنیدم که آنها قصد دارند اطمینان یابند که توافقنامه صد در صد اجرا می شود. این امر مستلزم آن است که همه طرف ها، عمدتا ایران، به تعهدات هسته ای خود عمل کنند اما همچنین جامعه بین المللی نیز باید به تعهدات خود که توافقنامه مورد توافق قرار گرفته بود، عمل کنند. این کار برای من شخصا بسیار اهمیت دارد چون من همچنان نقشی ویژه در ریاست بر « کمیسیون مشترک » دارم که ناظر بر اجرای توافقنامه(برجام) است.
وی افزود: این توافقنامه یک توافقنامه دوجانبه نیست بلکه اکنون این توافقنامه ، با توجه به قطعنامه ی شورای امنیت سازمان ملل متحد در تائید آن ، توافقنامه ای است که به جامعه ی بین المللی تعلق دارد. برای من به عنوان یک اروپایی اهمیت دارد که این پیام را ارسال کنم و به نظر من این پیام به وضوح درک شد. این موضوع یعنی اجرای توافقنامه برای امنیت ما نقش کلیدی دارد چون ما و ایران در یک منطقه قرار داریم .
موگرینی تصریح کرد یکسال پس از روز اجرای برجام، ما چهار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی را درباره اجرای کامل تعهدات هسته ای ایران داشتیم. این برای اروپا اهمیت دارد.
وی افزود: سایر موضوعات هم وجود دارد که ما به همراه آمریکا و بسیاری دیگر در دنیا، در خصوص آنها نگرانی داریم ، این موضوعات به برنامه هسته ای ایران ارتباط ندارند ، به توافقنامه هسته ای ارتباط ندارند بلکه شامل نقش ایران در مناقشات منطقه ای از یمن گرفته تا سوریه، حمایت از فعالیت های تروریستی ، دفاع موشکی !(با حالت چهره نشان می دهد که منظورش دفاع نبوده) ، آزمایش های موشکی و مسائل این چنینی می شود.
من به عنوان طرف اروپایی به موضوع حقوق بشر هم اشاره می کنم . ما به عنوان اروپایی ها تحریم های خود را درباره موضوعات غیر هسته ای پابرجا داریم . در برخی موارد تحریم های ما شدید تر از تحریم های آمریکا هستند. پس ما نیز نگران برخی چیزها هستیم اما چیزی که برای ما روشن است این است که اروپا احساس می کند که در تماس با ایران منافع و مسئولیت دارد . تا زمانی که توافقنامه هسته ای از جانب آنها به صورت کامل اجرا می شود، ما با ایران تماس خواهیم داشت چه در بخش روابط اقتصادی باشد چه دربخش گفتگوی سیاسی باشد و چه بخش های دیگر باشد. من می دانم که آمریکا چنین سیاستی ندارد اما این سیاست اروپا است و ادامه خواهد یافت. پس ما در یک طرف، اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) را داریم که من میزان مشخصی از تعهد (آمریکا) را مشاهده کردم و از سوی دیگر نگرانی های مشترک را درباره موضوعات غیرهسته ای داریم که شامل نقش ایران می شود . ما همچنین سیاست های مختلفی داریم که در مورد دولت قبلی آمریکا هم صدق می کرد. مسیر اروپا در قبال ایران همیشه مسیر تماس بوده است و ادامه خواهد یافت.
فدریکا موگرینی افزود: بسیار اهمیت دارد که ایرانی ها یعنی شهروندان ایرانی در این روزها این مطالب را از اروپا بشنوند.
میشل عون: لبنان می تواند پل تفاهم کشورهای عربی با ایران باشد
ژنرال «میشل عون» رئیس جمهور لبنان در گفتگو با روزنامه الاهرام مصر اظهار کرد لبنان می تواند پل تفاهم بین کشورهای عربی با ایران باشد و ما باید در این زمینه تلاش کنیم.
وی که قرار است فردا عازم مصر شود، تصریح کرد تلاش برای تحقق این هدف می تواند موفقیت آمیز باشد یا احتمال شکست آن هم وجود دارد اما چرا تلاش نکنیم، زیرا در این صورت فقط تماشگر نبوده ایم و انسان بدون تلاش با شکست روبه رو خواهد شد.
ژنرال میشل عون در مورد روابط کشورهای عربی با ایران و ترکیه نیز اظهار داشت: این روابط باید براساس حسن همجواری باشد.
وی در توضیح این مطلب افزود: آنها کشورهای همسایه هستند و باید دارای تفاهم و روابطی متمایز باشند زیرا منافع مشترک زیادی بین همسایگان وجود دارد و این عامل جغرافیا است که بر سیاست تاثیر می گذارد.
رئیس جمهور لبنان همچنین ادامه داد کشورهای عربی و ترکیه و ایران بیش از هرچیز برای حفظ امنیت و منافع اقتصادی از جمله منابع آبی مشترک، میادین نفتی مرزی و سرمایه گذاری های متقابل، دارای حسن همجواری باشند و حسن روابط مانع شروع جنگ ها است.
این اظهارات میشل عون در حالی است که وی در مرحله نخست سفرهای خارجی خود به عربستان و قطر رفت و اکنون در دومین مرحله و در روزهای دوشنبه و سه شنبه عازم مصر و اردن می شود.
عون در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به اینکه در دیدار با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در باره اوضاع منطقه و روابط و همکاری های دو جانبه گفتگو خواهد کرد، افزود: مصر و لبنان روابط دیرینه و خوبی دارند و مشکلی که نیازمند حل و فصل باشد بین دو کشور وجود ندارد.
میشل عون در مورد بحران سوریه و حل و فصل آن تاکید کرد، هدف دستگاه دیپلماسی لبنان حل سیاسی بحران سوریه است زیرا این تنها راه است و البته در این مسیر نمی توان یک نفر از ملت سوریه را هم حذف کرد.
وی با یادآوری اینکه از ابتدا حل سیاسی بحران سوریه از طریق گفتگو و اصلاحات تدریجی را خواستار بوده ام، گفت: ناتوانی در حل مسالمت آمیز بحران ، سوریه را به ویرانی کشاند.
رئیس جمهور لبنان سپس با اشاره به پدیده تروریسم تصریح کرد مشکلی که به نظر می رسد همیشگی بوده است، تروریسمی است که در همه جا ریشه دوانده و بیم آن می رود که پدیده تروریسم که اکنون در چارچوب باندهای خفته و محرمانه در جوامع مختلف از جمله عربی وجود دارد، در آینده در چارچوب واحدهای نظامی ظاهر شود.
وی سپس تاکید کرد:تروریسم مرض بدخیم و پنهانی است که در مراحلی مشخص بیدار می شود به ویژه اینکه برخی کشورها همچنان از آن حمایت همه جانبه می کنند، از همین رو باید با این مرض مقابله کنیم و این هدف نیازمند هماهنگی بین دستگاه های امنیتی کشورهای عربی است.
میشل عون در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار داشت: مقاومت لبنان فقط شیعی نیست بلکه یک مقاومت ملی و منبع آرامش لبنان و ملت آن است و در لبنان اگرچه اختلاف های سیاسی وجود دارد و برخی خواستار حل مشکلات با سوریه و برخی هم در این جنگ ضد آن هستند، اما اجازه نداده ایم آنچه جنگ شیعه و سنی خوانده می شود، رخ دهد و ثبات و امنیت کشور برای همه طرف های لبنانی اهمیت دارد.
وی تاکید کرد حزب الله بخش بزرگی از ملت و جامعه لبنان به ویژه در جنوب کشور است و هرگز مزدور نیست؛ مزدور آنهائی هستند که از کشورهای دیگر برای جنگ علیه نظام سوریه به خاک این کشور آمده اند.
رئیس جمهور لبنان در ادامه اظهار داشت: حزب الله متشکل از لبنانی هایی است که در درجه اول از کشورشان دفاع و سپس به دیگران کمک می کنند.
وی ادامه داد: هرگز نمی توانیم در کنار اسرائیل و علیه بخشی از ملت لبنان قرار بگیریم، سرزمین ما همچنان تحت اشغال اسرائیل بوده و این رژیم درصدد تخریب آن است.
وی با بیان اینکه کشورهای عربی می توانند با تعامل وارد مسیر صلح و دست کم آتش بس و آرامش شوند، افزود: اکنون شاهد جنگ منافع بین کشورهای بزرگ و نه بازیگران کوچک هستیم، بنابراین ابتدا باید طرف های درگیر را بشناسیم و در مرحله بعد در کنار هم قرار گرفته و با عقل و درایت مشکلات را حل کنیم.
میشل عون سپس تاکید کرد ماموریت اجلاس آینده سران عرب که قرار است در اردن برگزار شود ، احیای اتحادیه عرب است که گویی فلج شده است تا از این طریق بتوان فریاد دعوت به راه درست را به گوش همگان رساند.
وی تصریح کرد من بر اجرای ماده دوم منشور اتحادیه عرب که دخالت هر کشور عربی در امور کشورهای عربی دیگر را ممنوع کرده است، تاکید دارم.
رئیس جمهور لبنان در ادامه اظهار داشت: اولویت اجلاس آینده سران عرب باید دفاع از بازگشت پناهجویان و آوارگان به کشور خود و به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان سرزمین ملت آن و مقابله با توطئه سلب هویت فلسطینی ها و اقامت دائم آنها در کشورهای دیگر مثل لبنان است.
وی در این خصوص تاکید کرد موضع لبنان این است که آوارگان فلسطینی باید به سرزمین خود یعنی فلسطین بازگردند و بر اساس قانون اساسی لبنان اعطای حق شهروندی لبنانی به آنان ممنوع است.
وی با اشاره به حضور بیش از یک و نیم میلیون آواره سوری در لبنان گفت:این مساله مشکلات اقتصادی ، سیاسی و امنیتی به دنبال داشته است و امروز لبنان و لبنانی ها با شرایط سختی روبه رو هستند البته باید به این آمار، نیم میلیون آواره فلسطینی را هم اضافه کرد.
رئیس جمهور لبنان مشکلات مرزی در جنوب از سوی اسرائیل و گروه های تروریستی در شمال را نیز بخش دیگری از مشکلات امنیتی کشورش برشمرده و گفت این گروهها گاهی در صدد تجاوز به خاک لبنان برمی آیند که با لطف الهی و بیداری نیروهای امنیتی و نظامی موفق شده ایم از مرزها حفاظت کنیم.
وی با بیان اینکه اگر اسرائیل هویت فلسطین را از بین ببرد،ننگی تاریخی برای عرب ها خواهد بود، اظهار داشت: اسرائیل درصدد نابودی هویت و خاک فلسطین است و حتی فلسطینی هایی را که در داخل خاک اشغالی فلسطین هستند، فقط ساکنان این سرزمین می داند نه صاحبان آن و این خطری برای جهان عرب و اسلام است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو در مورد این سوال که نظر شما در مورد بحث و جدل جهان عرب بر سر سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا چیست و پیامدهای این سیاست ها را چگونه ارزیابی می کنید؟ پاسخ داد: ارزیابی ترامپ سخت است و اکنون نیز نمی توان بین سخنرانی های انتخاباتی او و حقیقت سیاست های آمریکا تمایزی قائل شد.
میشل عون در توضیح این مطلب افزود: وضعیتی که ترامپ به دنبال تحقق آن است غیرطبیعی بوده و بیش از آنکه برای ما در منطقه نگران کننده باشد در خود آمریکا ترس و نگرانی ایجاد کرده است و باید در نظر داشت که این سیاست ها موجب می شود پیش از ما خود آمریکایی ها متضرر شوند، بنابراین نباید با شتاب سیاست های ترامپ را تایید و یا با آنها مخالفت کرد زیرا در صورت شتابزدگی احتمال اشتباه است.
ژنرال عون توصیه کرد که بهتر است مراقب اوضاع باشیم و وحدت ملی را در داخل و بدون ارتباط دادن آن به سیاست خارجی تقویت کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه حزب الله را قانع کردید با نخست وزیری سعد حریری در دوره ریاست جمهوری شما موافقت کند؟، تصریح کرد: سعد حریری رئیس حزب جریان المستقبل و سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله را با طرح یک سوال قانع کردم به این ترتیب که از آنان پرسیدم آیا می خواهید طرف دیگر را حذف کنید؟
پاسخ هر دو طرف منفی بود، من هم گفتم نمی خواهم احدی حذف شود پس باید در چارچوب مرزبندی های سیاسی که به هیچکس آزاری نرساند، با هم گفتگو کنیم.
ایرنا:
خواسته رسانه های پاکستان از دولت: گام های بلندتر در مسیر همکاری با ایران بردارید
یک روزنامه پرشمارگان پاکستان به دولت این کشور توصیه کرد که با صرف نظر از اوضاع و سیاست های فعلی منطقه و جهان، گام های بلندتر و بیشتری در مسیر تعمیق همکاری ها با کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران بردارد.
روزنامه اردو زبان 'نوای وقت' چاپ شهر اسلام آباد روز دوشنبه در سرمقاله ویژه خود با اشاره به گفت وگوی تلفنی اخیر میان محمد نواز شریف نخست وزیر پاکستان و حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران با محوریت اجلاس آتی سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که قرار است 11 اسفند ماه در اسلام آباد برگزار شود، نوشت: ایران بارها اعلام کرده که خواهان افزایش مناسبات دوجانبه سیاسی و اقتصادی با پاکستان است.
در این سرمقاله آمده است: روابط دوستانه میان ایران و پاکستان ریشه در تاریخ کشور پاکستان دارد و از همان زمان تشکیل دولت و کشور مستقل پاکستان آغاز شد. جمهوری اسلامی ایران در تمام شرایط و در همه فصول، چه در زمان جنگ و چه در زمان صلح، همواره در کنار پاکستان ایستاده و از این کشور حمایت کرده است.
نوای وقت نوشت: در زمان ژنرال ایوب خان حاکم نظامی وقت پاکستان، سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه سنگ بنای یک سازمان سه جانبه با محوریت همکاری های منطقه را نهادند که بعدها به سازمان اکو و افزایش تعداد اعضای آن انجامید.
این روزنامه پرشمارگان پاکستان افزود: در بعضی از مسائل ممکن است میان ایران و پاکستان اختلاف نظر وجود داشته باشد اما چنین مسائلی هرگز باعث تحت الشعاع قرار گرفتن روابط دوستانه و برادرانه میان دو کشور نشده است.
نوای وقت خطاب به دولت پاکستان نوشت: تحریم های بین المللی در ارتباط با ایران برداشته شده و هنوز هم دیر نشده و اسلام آباد باید گام های بیشتری در مسیر تعمیق همکاری ها با ایران را بردارد.
این روزنامه افزود: پاکستان باید طرح مشترک انتقال گاز از ایران را به سرعت تکمیل کند زیرا با بهره برداری از این طرح بزرگ می توان گاز ارزان قیمت به مردم پاکستان ارائه داد.
نوای وقت نوشت: زمانی که ایران قادر است انرژی (برق) ارزان قیمت را برای پاکستان تامین کند پس دیگر چه دلیلی برای تعلل وجود دارد.
این روزنامه اردو زبان با استقبال از تمایل جمهوری اسلامی ایران برای ملحق شدن به طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان-چین نوشت: با این اقدام راه برای گسترش بیش از پیش مبادلات تجاری، اقتصادی و سیاسی میان دو کشور دوست و برادر ایران و پاکستان توسعه پیدا می کند.
روز جمعه گذشته محمد نواز شریف نخست وزیر پاکستان با دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، دو طرف بر ضرورت گسترش روابط دوجانبه در همه زمینه ها تاکید کردند.
این تماس تلفنی در آستانه برگزاری اجلاس مهم سران سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) به میزبانی پاکستان انجام شد. از دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در این اجلاس نیز دعوت شده است.
نظر شما