طلبه باید متواضع باشد تا محبت مردم را جلب کند

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام پناهیان گفت: در دوران طلبگی باید تواضع طلاب بالا رود چراکه این عمل محبت می‌آورد، طلبگی یعنی تمرین مثبت‌نگری و مردم را دوست داشتن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه امروز در مراسم سوگواری حضرت فاطمه زهرا(س) که به همت واحد برادران حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و در همین مرکز برگزار شد، اظهار داشت: اگر انسان نتواند بین سخنان خوب انسجام برقرار کند دچار انحراف می‌شود.

وی افزود: امروز دشمنان از حوزه علمیه این انتظار را ندارند که ضد انقلاب شود، به بی‌حجابی و بی‌بندوباری را ترویج دهد، یا افکار و اندیشه‌های غرب را بپذیرد، بلکه اگر حوزه علمیه در اقدامات و کارهای خود کندی داشته باشد همین برای استکبار جهانی به عنوان بزرگترین پیروزی محسوب می‌شود چراکه که با این کار خود آنگونه که شایسته است امام خود را یاری نمی‌کند.

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: یکی از راه‌ها برای اینکه دچار این برداشت‌های انحرافی نشویم درک و فهم معارف و مفاهیم دینی است.

حجت‌الاسلام پناهیان با اشاره به اینکه حسن بصری برداشت‌های ناثواب از دین داشت؛ گفت: حسن بصری زمان حجاج یوسف ثقفی در جلسات خود اجازه نمی‌داد از سیاست صحبت شود برخی مورخین می‌گویند که او در تحکیم حکومت حجاج سقفی موثر بود چراکه مردم را از نظر معنوی طوری ارضا می‌کرد که دیگر به سیاست توجه نکنند.

حجت‌الاسلام پناهیان ابراز کرد: طلبه انقلابی باید نسبت به مردم خوشبین باشد امام راحل نسبت به مردم خوشبین بودند به این کار اعتقاد داشتند که توانستند مردم را به صحنه بیاورند.

وی افزود: کسی که بگوید مردم پیش از انقلاب دیندارتر بودند بعد از انقلاب بی‌دین تر شدند او آگاه نیست، مردم ایران پیش از انقلاب ولی‌شناس نبودند اما بعداز انقلاب برای نائب عام امام زمان(عج) یعنی ولی فقیه جان می‌دهند، چکونه یک فرد می‌تواند بگوید مردم بعداز انقلاب بی‌دین شدند.

استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: اینکه امام راحل می‌فرمودند مردم ولی نعمت ما هستند تاکتیک سیاسی نبود بلکه به این مساله اعتقاد داشتند.

حجت‌الاسلام پناهیان گفت: انتظاری که خداوند از شما طلاب دارد ممکن است از دیگران نداشته باشد،  رئیس خوارج کسی بود که دیگران را آدم حساب نکرد.

وی افزود: امام صادق(ع) فرمودند: دهمین ویژگی عاقل این است که همه را از خود بهتر بداند، اگر عیبی در دیگران دید بگوید عیب او آشکار است و عیب من پنهان یا شاید هنوز پیدا نکردم.

استاد حوزه و دانشگاه درباره خوشبینی به دیگران، عنوان کرد: در این زمان باید نیمه پر لیوان را نگاه کرد،  رجال سیاسی‌ که در طول انقلاب منحرف شدند همه نیمه خالی لیوان را دیدند، حزب اللهی‌هایی که نیمه خالی لیوان را نگاه کردند ریزش داشته و انواع و اقسام بیماری سیاسی نظیر وابستگی به غرب، ترس از هیمنه غرب، عدم اعتماد به نفس ملی، پیدا کردند.

وی افزود: طلبه و روحانی مبلغ باید افتادگی و فروتنی داشته باشد یعنی دیگران را بهتر از خود ببیند، امام راحل با رویکرد مثبت و علاقه خود به مردم  چه گل‌هایی را استخراج کرد که برخی از آنان در دوران دفاع مقدس تا شهادت رفتند.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: حزب‌اللهی باید مردم دار بوده، آنها را زیر بال و پر خود گرفته، با آنها مومنانه برخورد کرده و به آنها میدان دهد، در این زمینه انتظاری که خداوند از طلاب دارد از سایرین ندارد.

حجت‌الاسلام پناهیان بیان داشت: حزب‌اللهی سیاسی باید مردم‌دار باشد که مبنای آن مثبت‌نگری به مردم است، رهبر معظم انقلاب بسیار نسبت به مردم مثبت‌نگر هستند، طلبه مبلغ که از مردم کم توقع دارد کلام و نقس او اثر خواهد داشت. 

وی گفت: زیارت امین الله از معتبرترین دعاها است که امام راحل هر روز کنار مرقد مطهر امیر می‌خوانند، این دعا انسان را مثبت‌نگر بار می‌آورد.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: علما وارثان انبیا هستند، باید مردم را دوست داشته برای آنها دوستانه همچون مادر برای فرزند خود طلب مغفرت کنند.

حجت‌الاسلام پناهیان گفت: در دوران طلبگی باید تواضع طلاب بالا رود چراکه این عمل محبت می‌آورد، طلبگی یعنی تمرین مثبت‌نگری و مردم را دوست داشتن است، انسان‌های منفی‌نگر عاقبت به خیر نمی‌شوند، طلبه واقعی دوست دارد بار همه را به دوش کشد.

 

کد خبر 609557

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha