به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، شب گذشته(23 بهمن) در جلسه ستاد مدیریت بحران خوزستان که در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه پدیده ریزگرد ها در اوایل بهمن باعث شد شرایط خاصی در شبکه های برق ایجاد شود، گفت: از آنجا که کلیه تاسیسات برق استان در فضای باز قرار دارد اگر ریزگردها موجب انباشته شدن گرد و غبار در تجهیزات و تاسیسات ما شود مشکلاتی برای آنها به وجود می آید و موجب خارج شدن از مدار می شوند.
وی با اشاره به اینکه تا زمانی که رطوبت بر گرد و غبار انباشته شده روی تاسیسات انباشته نشود، مشکل خاصی برای پست ها و خطوط توزیع برق و همچنین مقره ها ایجاد نمی شود، تصریح کرد: برای حل این مشکل نیازمند اقدام و کار جمعی از سوی مدیران استانی هستیم.
وی با بیان اینکه باید تاسیسات و خطوط برق در بازه های زمانی کوتاه مدت علی رغم اینکه دچار استهلاک و ناپایداری می شود، شستشو داده شوند، افزود: اکنون در کشور دستور داده شده که تمام سیستم ها و دستگاه های «مقره شور» به سمت خوزستان هدایت و از همین امشب عملیات شستشوی تاسیسات برق انجام شود.
فلاحتیان، قطع برق بسیاری از شهرهای خوزستان را ناشی از مشکلاتی در خطوط انتقال برق دانست و اضافه کرد: پستهای اصلی برق در روزهای اخیر شستشو شده بودند، بنابراین باید در بازه های زمانی کوتاه مدت و به صورت مرتب تاسیسات برق را شستشو دهیم.
وی با اشاره به اینکه مشکلی که در این زمینه وجود دارد خطوط انتقال برق در بیابان ها و محدوده اهواز است که در ارتفاع 40 متری زمین قرار دارند، عنوان کرد: باید مقره های برق در مناطق آسیب پذیر استان خوزستان تعویض شوند که این موضوع در دستور کار ما قرار دارد.
معاون وزیر نیرو، سقف گذاری روی پست های برق 132 کیلو ولت را یکی دیگر از اقداماتی دانست که با وجود هزینه های بسیار زیاد و خطراتی که برای پرسنل به دنبال دارد، باید در میان مدت با برنامه ریزی در خوزستان انجام شود، اظهار کرد: اقدام دیگر احداث پست های جدید به روش جی آی اس است.
وی ابراز کرد: این پستها در محدوده های جغرافیایی کوچک و در اراضی محدود و عمدتا در کلانشهرهای جهان احداث می شوند و در خوزستان هم باید به علت پدیده ریزگردها به سمت این تکنولوژی برویم و نه تنها پستهای جدید را جی آی اس کنیم بلکه پستهای معمولی را هم به تدریج از مدار خارج کنیم.
وی با بیان اینکه حدود 10 هزار میلیارد تومان برای این کار نیاز است، اذعان داشت: در طول 40 سال گذشته پست های موقت سیار یا همان پست تی-آف زیادی در کشور احداث شد ولی بیشترین تعداد این پست ها در خوزستان قرار دارد و با توجه به شدت افزایش بار برق در فصل تابستان در این استان، باید تمام پست های تی-آف را دائمی کنیم.
فلاحتیان، با اشاره به اینکه به نظر می رسد پدیده گرد و غبار در خوزستان ادامه دارد و باید مشکلات برق ناشی از این پدیده مدیریت شود در غیر این صورت نارضایتی مردم را در پی دارد، تاکید کرد: در خوزستان که شبکه های برق در معرض چنین آسیب هایی هستند، باید در ایستگاه های پمپاژ و مراکز حساس، مولد اضطراری نصب شود.
وی ظرفیت تولید برق در خوزستان را سه برابر نیاز استان دانست و یاد آور شد: امروز با حضور وزیر نیرو مقرر شد برای رفع مشکلات صنعت برق، 100 میلیارد تومان به صنعت برق خوزستان کمک شود و همچنین در اسرع وقت مناقصه خرید 15 دستگاه مقره شور انجام شود.
نظر شما