ماجراجویی ترامپ با ایران خطرناک است/اظهارات بی اساس و ضد ایرانی رئیس پارلمان عربی

خبرگزاری شبستان:ماجراجویی ترامپ با ایران خطرناک است،لزوم عبرت کاخ سفید از تاریخ،اظهارات بی اساس و ضد ایرانی رئیس پارلمان عربی،شورای امنیت باید قطعنامه تازه‌ای علیه برنامه موشکی ایران صادر کند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ماجراجویی ترامپ با ایران خطرناک است، لزوم عبرت کاخ سفید از تاریخ، اظهارات بی اساس و ضد ایرانی رئیس پارلمان عربی، شورای امنیت باید قطعنامه تازه‌ای علیه برنامه موشکی ایران صادر کند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

هاینونن: شورای امنیت باید قطعنامه تازه‌ای علیه برنامه موشکی ایران صادر کند

«اولی هاینونن» معاون سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یادداشتی در اندیشکده دست‌راستی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها»، صدور قطعنامه‌ای تازه علیه برنامه موشکی ایران را خواستار شده است.

هاینونن که «گرت پورتر» روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی وی را عامل ورود اسناد ارائه‌شده از سوی اسرائیل به پرونده ایران در آژانس معرفی کرده، در این یادداشت به انتقاد از ادبیات قطعنامه 2231 شورای امنیت پرداخته و نوشته است که یا این قطعنامه باید آزمایش‌های موشکی ایران را متوقف کند، یا اینکه قطعنامه جدیدی با مفاد سختگیرانه‌تر علیه ایران تصویب شود.

وی در این یادداشت به آزمایش موشکی اخیر ایران اشاره کرده و نوشته است که قطعنامه کنونی شورای امنیت که توافق هسته‌ای را تائید کرده، با به کار بردن عبارت «از ایران درخواست می‌کند»، از لحن غیرالزام‌آور برای اعمال محدودیت علیه برنامه موشکی ایران استفاده کرده است.

او همچنین گفته است که احتمالا عبارت «موشک‌هایی که برای داشتن حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند»، باید در توافقات جانبی برجام تعریف شده باشد. هاینون نوشته است که مفاد این توافقات باید علنی شود.

هاینونن با بیان اینکه نمی‌توان پیشرفت برنامه موشکی ایران را مسئله‌ای جدا از برنامه هسته‌ای در نظر گرفت، نوشته است: «اگر قطعنامه 2231 آزمایش موشک‌های بالستیک و کروز را پوشش می‌دهد، این مفاد باید اجرا شده و ایران را پاسخگو کند. اگر این مفاد چنین فعالیت‌هایی را پوشش نمی‌دهند، شورای امنیت باید قطعنامه‌ای جدید صادر کند که به صراحت این فعالیت‌ها را ممنوع کرده و اطمینان حاصل کند که محدودیت‌هایی بلندمدت برای زمانی که ایران قادر خواهد شد ظرف چند هفته مواد غنی‌شده لازم را تولید کند، وجود داشته باشد.»

وی افزود: «این قطعنامه جدید باید با محدودیت‌های مضاعف بر ظرفیت غنی‌سازی ایران همراه شده و تا زمانی که آژانس به جمع‌بندی مبسوط (گزارش قطعی اطمینان از صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های یک کشور) برسد، ادامه داشته باشد. عدم حل این مسئله، به این معنی است که ایران یک دهه بعد زمانی که قادر خواهد بود ظرف چند هفته اورانیوم غنی‌شده لازم برای یک بمب هسته‌ای را ظرف چند هفته به دست آورد، وسیله حمل آن را هم در اختیار خواهد داشت.»

با فجر-۵ جدید، حملات راکتی حماس و حزب‌الله دقیق‌تر می‌شود

به دنبال اعلام هفته گذشته «سردار حسین دهقان» وزیر دفاع ایران و رونمایی از راکت توپخانه‌ای هدایت شونده «فجر-5» وبگاه انگلیسی «جینز دیفنس» در تحلیلی نوشت: وزارت دفاع ایران روز ششم فوریه (دوشنبه 18 بهمن) از جنگ‌افزارهای جدیدی رونمایی کرد که راکت هدایت‌شونده 333 میلیمتری فجر-5 قابل توجه‌ترین این سلاح‌هاست.

به نوشته این وبگاه، نسخه اولیه و غیر هدایت‌شونده راکت فجر-5 که در خدمت نیروهای حزب‌الله و حماس قرار دارد، می‌تواند با ارتقا به نوع هدایت‌شونده حملات دقیق‌تری را تا برد 75 کیلومتر در اسرائیل انجام دهد.

اولین بار در ماه می ۲۰۱۴ و در جریان بازدید آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران از نیروی هوافضای سپاه پاسداران بود که مشخص شد ایران در حال کار بر روی نسخه هدایت‌پذیر فجر-۵ است.

بر اساس این گزارش، نسخه کنونی راکت فجر-5C که دوشنبه گذشته رونمایی شد، بالک‌های کوچکتریدارد که به دماغه نزدیکتر شده‌اند.

جینز دیفنس نوشت: احتمالا کلاهک این موشک نیز مجددا باز طراحی شده و پشت بخش کنترل و هدایت آن قرار گرفته است.

این رسانه با انتشار تصاویر پرتابگر چهارلوله‌ای راکت فجر-5 نوشت: این نسخه از پرتابگر راکت فجر-5C نیز همانند نوع غیر هدایت شونده‌اش دارای سرپوش مخروطی برای محافظت از دماغه‌های بیرونی راکت است.

طول راکت دوربرد فجر 6.58 متر و وزن آن 915 کیلو است و کلاهک جنگی 90 کیلویی را حمل می‌کند. گفته می‌شود با توجه به افزوده شدن قابلیت هدایت‌پذیری، فجر ۵ اکنون به راکتی نقطه‌زن بدل شده است.

مهر:

ایران منطقه را از عصر شکست ها به عصر پیروزی ها رهنمون شد

شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد که ایران منطقه را از عصر شکست ها به عصر پیروزی ها منتقل کرد.

وی افزود: ایران وابستگی به غرب و شرق را کنار زده و استقلال خود را تقویت کرد. از مقاومت ملت های مستضعف که با رژیم اشغالگر اسرائیل و تمام اشغالگری ها در منطقه مبارزه می کنند حمایت نمود.

شیخ نعیم قاسم در سخنانی گفت: جمهوری اسلامی امروز به ملت های منطقه امید داده است. امید اینکه تغییر ممکن است و استکبار حاکم بر سرنوشت نیست و ما می توانیم گزینه های خود را در مقابل ظلم و اشغالگری و آبادانی آینده در پیش گیریم.

معاون دبیرکل حزب الله لبنان همچنین تصریح کرد که کشورهای خلیج فارس اگر خواهان شکوفایی بیشتر و استفاده از ظرفیت های خود هستند باید با ایران همکاری کنند چرا که همکاری با ایران موجب قدرتمندی خلیج فارس و امنیت و ثبات و آینده کل منطقه می شود.

وی تاکید کرد که این ایران بود که اسرائیل را در ایران شکست داد و از ژاندارم آمریکا در خلیج فارس علیه کشورهای عربی و اسلامی به حامی مسائل کشورهای عربی و مسلمانان تبدیل شد.

شیخ نعیم قاسم خاطرنشان کرد: چگونه با ایران همکاری نمی کنند در حالی که این خیر و جایگاه را با خود داشته است؟ حزب الله به اینکه ایران حامی آن است افتخار می کند. ایران هیچ چیزی از حزب الله و لبنان نخواسته است. بخشیده و پس نگرفته است و واقعیت های امروز گواه این امر است.

ماجراجویی ترامپ با ایران خطرناک است/ لزوم عبرت کاخ سفید از تاریخ

ایندیپندنت در مطلب خود به قلم «پاتریک کاکبرن» می نویسد که احساسات ملی گرایانه «دونالد ترامپ» و سیاست های عوام فریبانه وی ممکن است او را وادار به آغاز جنگ با ایران کند و این وضعیت برای داعشی که در حال جنگ با این کشور است خبر بزرگی خواهد بود.

کاکبرن معتقد است: جنگ احتمالا در یک یا دو سال آینده رخ می دهد. این وضعیت زمانی رخ خواهد داد که دوره سیاست های پیشینی که در دوران اوباما رایج بودند به پایان برسد. ترامپ ممکن است احساس کند که لازم است نشان بدهد قویتر از رئیس جمهور سابق آمریکاست.

در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ وقتی وارد دفتر کار خود در «اووال آفیس» شد با در دست داشتن مجسمه ای از «وینستون چرچیل» (نخست وزیر انگلیس در زمان جنگ جهانی اول) بازی بزرگی را انجام داد. وی این کار را با هدف نشان دادن میهن پرستی انجام داد. احتمالا ترامپ به چرچیل سال ۱۹۴۰ فکر می کند و نه چرچیل سال های ۱۶-۱۹۱۵ زمانیکه وی رهبری کمپین «گالیپولی» را برعهده داشت و ارتش انگلیس متحمل شکستی سنگین از ارتش ترکهای عثمانی شد.

در ادامه این مطلب به شکست هایی که رهبران آمریکایی و انگلیسی در خاورمیانه متحمل شده اند اشاره شده و آمده است: ترامپ به ندرت کتاب خوانده و یا خود را علاقمند به تاریخ نشان می دهد اما وی باید از ماجرای گالیپولی مطلع باشد. زیرا چرچیل یکی از شش رهبر آمریکایی-انگلیسی است که در قرن گذشته در خاورمیانه متحمل شکست شده اند. دلیل اصلی این شکست ها آن است که خاورمیانه همواره بی ثبات بوده و بیش از هر نقطه دیگری از جهان آمادگی وقوع جنگ را داشته است و اشتباه در میدان های جنگ آن می توانند خطرناک و غیرقابل بازگشت باشند.

ازنظر بسیاری مفسران، دولت ترامپ با تحقیر حقیقت، قانون و دموکراسی عملکردی افتضاح داشته و از این نظر شباهت‌هایی با دولت جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا دارد.

ترامپ به عنوان فرد انزوا طلبی که از افتادن در ورطه جنگ خودداری خواهد کرد خود را نشان داد اما عملکرد وی از زمان ورود به کاخ سفید و همچنین انتخاب هایش این نکته را بازگو می کنند که وی می خواهد نقشی کلیدی در تحولات داشته باشد. پروژه های جدید دولت آمریکا مبنی بر «دوباره آمریکا را قوی می کنیم» نیز بازگوی این مطلب هستند.

مداخله های غرب در منطقه معمولا اندوه بار بوده و این به دلیل اغراق غربی ها در توانائی های خود و ضعیف پنداشتن توانائی های دشمنانشان است.

به اعتقاد نویسنده مطلب، «لوید گئورگ» نخست وزیر انگلیس در سال ۱۹۲۲ زمانی که با ترکیه وارد جنگ شد دچار همین اشتباه شد. «انتونی ادن» نیز در سال ۱۹۵۶ و بعد از بحران سوئز و زمانیکه نتوانست «ناصر» را در مصر سرنگون کند سقوط کرد. و نمونه آشناتر «تونی بلر» زمانیکه در جنگ عراق موفق نشد، نتوانست حضور خود را در پست نخست وزیری انگلیس تکرار کند.

از میان روسای جمهور آمریکا که گرفتار این اشتباه شدند نیز می توان به «جیمی کارتر»، «رونالد ریگان، و «جرج بوش» اشاره کرد که مشکلات آنها در خاورمیانه به نوعی به ایران مربوط می شد.

ایندیپندنت می نویسد: در این میان اما اوباما کتاب می خواند و از تاریخ اطلاع داشت. او می دانست که آمریکا باید پای خود را از عراق، افغانستان و سوریه بیرون بکشد. و به همین جهت بود که از جنگ با ایران اجتناب کرد. حتی وارد جنگ در سوریه نشد. اوباما حتی در این رابطه که عربستان و دیگر متحدان عرب آمریکا در خلیج فارس مشتاق جنگ آمریکا با ایران هستند نیز تردید داشت.

از نظر بسیاری مفسران، دولت ترامپ با تحقیر حقیقت، قانون و دموکراسی عملکردی افتضاح داشته و از این نظر شباهت‌هایی با دولت جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا دارد.

ایندیپندنت در ادامه به ماجرای ۱۱ سپتامبر و نادیده انگاشتن این حقیقت از سوی دولت جرج بوش اشاره می کند که با وجود اسناد زیاد درباره ارتباط هواپیما ربایان با عربستان سعودی، بوش عربستان را رها کرد و از حوادث ۱۱ سپتامبر به عنوان دلیلی برای توجیه حمله به عراق و افغانستان استفاده کرد اما با گذشت ۱۳ سال از حمله به عراق مشکلات آمریکا در این کشور نه تنها حل نشده بلکه بیشتر نیز شده است.

به اعتقاد نویسنده این مطلب، یکی از نقاط منفی دولت عوام فریب ترامپ آن است که افرادی را برای پست های کلیدی انتخاب شده اند که این افراد در گذشته به دنبال جنگ با ایران بوده اند و آنها اکنون بدون داشتن سند ایران را متهم به حمایت از تروریسم می کنند و تمام این رویدادها خبرهایی خوب برای داعش محسوب می شوند. زیرا هر چند هم اکنون کشورهای زیادی در حال مبارزه با داعش هستند اما با این وجود دشمن اصلی این گروه تروریستی سوریه و عراق هستند که با کمک ایران در حال مبارزه با داعش هستند و حمله به ایران یعنی کمک به این گروه تروریستی.

باشگاه خبرنگاران جوان:

اظهارات بی اساس و ضد ایرانی رئیس پارلمان عربی در کنفرانس قاهره

«مشعل بن فهد سلمی» امروز در دومین کنفرانس پارلمان عربی و روسای مجالس کشورهای عربی که در مقر اتحادیه عرب در قاهره برگزار شد، در اظهاراتی بی اساس مدعی شد ایران با استمرار اشغال جزایر سه‌ گانه و دخالت آشکار در امور داخلی کشورهای عربی از طریق ایجاد درگیری‌های طایفه‌ای، تهدیدی برای امنیت قومی عربی است.

وی همچنین ادعا کرد ایران، شبه ‌نظامیان مسلحی را در کشورهای عربی ایجاد کرده و به آنها کمک‌های تسلیحاتی ارائه می‌ کند که باعث شده این گروه‌ها جای دولت را در این کشورها بگیرند و علاوه بر آن، مسئولان ایرانی اظهارات خصمانه علیه کشورهای عربی از جمله بحرین و یمن بیان می ‌کنند.

سلمی در ادامه یاوه گویی های خود مدعی شد تجاوزات ایران به حدی رسیده که از فریضه حج برای اهداف سیاسی استفاده می‌کند و این یک دخالت آشکار علیه امنیت و ثبات و سلامت جوامع و کشورهای عربی است.

دومین کنفرانس یک روزه پارلمان عربی و روسای مجالس کشورهای عربی امروز شنبه در قاهره برگزار شد و شرکت‌کنندگان در آن به بررسی اوضاع منطقه و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین، نقش مجالس و پارلمان‌های عربی در حمایت از پایداری فلسطینیان برای بازپس‌گیری حقوق از دست رفته خود و تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف پرداختند.

قرار است شرکت‌کنندگان در این کنفرانس، سندی را تدوین و به سران عرب که در بیست‌وهشتمین اجلاس اتحادیه عرب در اردن (مارس آینده) شرکت خواهند کرد، ارائه کنند.

 

 

کد خبر 609314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha