خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هشدار مقامات امنیتی آمریکا درباره اقدام آتی ضد ایرانی ترامپ، گفتگوی ترامپ با امیر کویت درباره ایران، واکنش ترامپ به اظهارات روحانی در راهپیمایی 22 بهمن از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ترامپ با امیر کویت درباره ایران گفتوگو کرد
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا با «صباح احمد جابر صباح»، امیر کویت تلفنی گفتوگو کرده است.
کاخ سفید در بیانیهای که روز جمعه منتشر کرده نوشته که این گفتوگوی تلفنی یک روز قبل انجام شده است.
در این بیانیه آمده است: «دو طرف درباره ساز و کارهای مقابله با فعالیتهای مخرب ایران در منطقه تبادل نظر کردند.»
همکاریهای دفاعی، تعهد برای مبارزه با داعش و سایر گروههای تروریستی و تقویت روابط دوجانبه در زمینههای اقتصادی دیگر مسائل مورد بحث در این تماس تلفنی بوده است.
واکنش ترامپ به اظهارات روحانی در راهپیمایی 22 بهمن
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگار «واشنگتنآگزماینر» به سخنرانی «حسن روحانی»، رئیسجمهور ایران در راهپیمایی یومالله 22 بهمن واکنش نشان داد.
خبرنگار کاخ سفید این پایگاه خبری در حساب کاربریاش در توئیتر نوشته ترامپ در پاسخ به این سوال که روحانی گفته کشورهای تهدیدکننده ایران پشیمان خواهند شد، گفت: «بهتر است او مراقب باشد.»
حسن روحانی روز جمعه گفته بود: «ملت ایران در طول 38 سال گذشته نشان دادند که هرکس با زبان تهدید با این ملت سخن بگوید، ملت ایران او را پشیمان خواهد کرد.»
وی همچنین افزود: «مسیر ملت ایران کاملاً روشن است و بدن تردید تهدیدکنندگان از راهی که انتخاب کردهاند، پشیمان میشوند.»
موگرینی: نگرانیهای مشترکی با آمریکا درباره رفتارهای ایران داریم/ تحریمهایی سختگیرانهتر از آمریکا علیه تهران وضع کردهایم
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی در اندیشکده شورای آتلانتیک درباره مسائل مختلف اظهارنظر کرد.
وی در این نشست که بعد از دیدار با مقامهای آمریکایی در واشنگتن انجام میگرفت بار دیگر تصریح کرد که دولت ترامپ به وی اطمینان خاطر داده است که «توافق هستهای صد درصد اجرا خواهد شد.»
این دیپلمات اروپایی تأکید کرد که تحقق این امر مستلزم پایبندی تمامی طرفها به ویژه ایران به توافق هست.
موگرینی با بیان اینکه اجرای برجام یکی از اولویتهای اتحادیه اروپا را تشکیل میدهد گفت که این توافق به جامعه بینالمللی تعلق دارد و او به عنوان یک اروپایی موطف به انتقال این پیام به واشنگتن است که توافق هستهای ایران برای امنیت جهان حائز اهمیت است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در عین حال تصریح کرد که او نگرانیهای مشترکی با آمریکا در زمینه رفتارهای ایران در مسائل غیرهستهای دارد.
وی نقش ایران در منطقه، جنگ یمن، حقوق بشر و برنامه موشکی ایران را به عنوان مواردی برشمرد که در آنها رویکرد مشترکی با واشنگتن ضد ایران دارد.
موگرینی در ادامه خاطرنشان کرد که اتحادیه اروپا در حوزههای یاد شده تحریمهایی علیه ایران دارد که به مراتب سختگیرانهتر از آمریکا هستند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه «اروپا احساس میکند که باید با ایران تامل داشته باشد» گفت که بروکسل تعامل با ایران در زمینههای سیاسی و اقتصادی را ادامه خواهد داد.
موگرینی در بخش دیگری از این نشست گفت: «اتحادیه اروپا با دقت و به صورت موشکافانه بر اجرای برجام نظارت خواهد کرد.»
موگرینی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا از مقامهای آمریکا خواسته در مسائل اروپا دخالت نکندد گفت: «ما در مسائل سیاسی آمریکا دخالت نمیکنیم. اروپاییها انتظار دارند که آمریکاییها هم دخالت نکنند.»
جان بولتون: برای خروج آمریکا از برجام، تحریم سپاه اقدام مناسبی است
«جان بولتون»، نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد گفته که قرار دادن نام سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای «تروریستی» روش مناسبی برای خروج آمریکا از توافق هستهای ایران و گروه 1+5 خواهد بود.
وی این اظهارات را در نشستی که «مرکز یهودی امنیت ملی آمریکا» و گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» آن را برگزار کردند، مطرح کرد.
خبرگزاری رویترز چند روز پیش مدعی شد دولت ترامپ در ادامه اقدامات خصمانه ضد ایران در تلاش است تا نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
مقامهای ارشد دفاعی و امنیتی آمریکا درباره این اقدام احتمالی دولت ترامپ هشدار داده و تأکید کردهاند گذاشتن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی میتواند امنیت نیروهای آمریکایی در عراق و روند جنگ با داعش را به خطر بیندازد.
بولتون در پاسخ به سوالی درباره منظور «مایکل فلین»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید از بیان «رسماً به ایران اخطار میدهیم» گفت: «به نظر من معنی این حرف آن است که برجام یک قدم با محو شدن فاصله دارد.»
بولتون افزود: «شاید اگر ما سپاه را سازمان تروریستی اعلام کنیم - کاری که باید ده سال پیش انجام میدادیم - ایرانیها شانه بالا میاندازند و میگویند این اقدامی اهانتآمیز است. ما از توافق خارج میشویم. این عالی است. در این صورت، ما دقیقاً در نقطه مناسبی قرار میگیریم.»
مهر:
هشدار مقامات امنیتی آمریکا درباره اقدام آتی ضد ایرانی ترامپ
مقامات ارشد دفاعی و امنیتی آمریکا به کاخ سفید در مورد گنجاندن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست گروههای تروریستی ایالات متحده آمریکا هشدار دادهاند.
به گزارش رسانههای آمریکایی این مقامات ارشد دفاعی و اطلاعاتی گفتهاند گذاشتن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی میتواند امنیت نیروهای آمریکایی در عراق و روند جنگ با داعش، گروه موسوم به دولت اسلامی را به خطر بیندازد.
آنها به دولت آمریکا گفتهاند که این اقدام کاخ سفید استفاده بیسابقه از قانونی است که برای تحریم نهادهای دولتی بنیان گذاشته نشده است.
مقامات آمریکایی پیشتر گفته بودند که در حال بررسی طرحی هستند که بر اساس آن نام سپاه پاسداران و گروه اخوان المسلمین مصر در فهرست گروههای تروریستی قرار بگیرد.
یک مقام ارشد کاخ سفید گفته است که دولت جدید آمریکا با جدیت این طرح را دنبال میکند و قصد دارد در مورد ایران شدت عمل به خرج دهد اما ملاحظات را هم درک میکند.
رئیس جمهوری آمریکا هم به تازگی از تحرکات قایقهای تندروی سپاه پاسداران در خلیج فارس و در مقابل ناوهای جنگی آمریکا اظهار نارضایتی کرده بود و گفته بود که ایرانیها هیچ احترامی به ما نمیگذارند.
با وجود این مقامات دفاعی و امنیتی آمریکا از تصمیم کاخ سفید برای افزودن سپاه پاسداران به فهرست گروههای تروریستی نگرانند و یکی از آنها به واشنگتن پست گفته است درباره رفتار ایران ما طرحها مختلفی را برای اقدام بررسی میکنیم اما آنچه نهایتا تصمیم به اجرای آن میگیریم متفاوت است.
بر اساس این گزارش، اگر دولت آمریکا سپاه پاسداران ایران را در فهرست گروههای تروریستی بگذارد این نخستین بار خواهد بود که یک نهاد دولتی در این فهرست قرار میگیرد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
یاوه گویی جبیر:تهران از حمایت تروریسم دست بردارد/خواستار بهبود روابط با ایران هستیم
عادل جبیر -- وزیر امور خارجه عربستان -- گفت کشورش خواستار بهبود رابطه با ایران است.
بر این اساس، جبیر در گفت و گو با شبکه تلویزیونی "تی آر تی" ترکیه، ضمن بیان این که ریاض خواستار بهبود روابط با ایران است، مدعی شد که این رابطه به شرطی بهبود می یابد که تهران از «حمایت تروریسم» دست بردارد. وی همچنین نسبت به نقش حکومت جدید آمریکا در این زمینه ابراز خوش بینی نمود.
وزیر امور خارجه عربستان سعودی گفت ریاض همچنین خواستار افزایش سطح رابطه استراتژیک، تاریخی و قوی خود با آنکاراست و حدود 200 مسئول سعودی و ترک درباره اجرای پروژه های امنیتی، نظامی و موارد مورد علاقه دو طرف با یکدیگر دیدار کرده اند.
جبیر دربارۀ مذاکرات آستانه برای حل بحران سوریه هم مدعی شد: هدف مذاکرات آستانه اجرای آتش بس و ورود کمک به کشور سوریه است، که این همان خواسته ریاض است.
ایندیپندنت:احتمال وقوع جنگ میان ایران و آمریکا به دلیل عقدۀ فکری ترامپ
پاتریک کاکبرن، روزنامهنگار و نویسندۀ برجستۀ ایرلندی میگوید عقدۀ فکری دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا برای بازگرداندن اقتدار به کشورش و تلاش وی برای اهریمن جلوه دادن ایران ممکن است به جنگ میان این دو کشور طی یک یا دو سال آینده منجر شود.
کاکبرن، تحلیلگر جنگ امریکا در عراق، سوریه و خاورمیانه در مقالهای که روز جمعه در روزنامۀ انگلیسی ایندیپندنت منتشر شد نوشت: باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین امریکا از ورود به «یک جنگ گسترده علیه ایران» خودداری کرد.
این تحلیلگر سیاسی افزود: اوباما به متحدان امریکا در خاورمیانه مانند عربستان سعودی و دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس مظنون بود و میدانست این کشورها مشتاق هستند که امریکا از طرف آنها وارد جنگ با ایران شود.
کاکبرن در این مقاله نوشت: اما ترامپ که برخلاف اوباما کتاب نمیخواند و شمّ تاریخی ندارد، از وجود این تله و اینکه لازم است امریکا از جنگ با ایران اجتناب کند، آگاه نیست.
این نویسندۀ برجستۀ ایرلندی تصریح کرد: دولت ترامپ پروژۀ بازگرداندن اقتدار به امریکا را دنبال میکند. اهریمن جلوه دادن دشمنان بخشی از این پروژه است که با سازش و عقبنشینی تاکتیکی، سازگار نیست درنتیجه خطرات جدی دارد.
کاکبرن افزود: مداخلۀ غرب در منطقۀ خاورمیانه به دلیل اغراق در قدرت غرب و کم انگاشتن قابلیتها و توانایی کشورهایی که از سوی غرب دشمن تلقی میشوند معمولاً به مشکلات و فجایع بسیاری منجر میشود.
وی افزود از نظر بسیاری از مفسران، دولت ترامپ با تحقیر حقیقت، قانون و دموکراسی عملکردی افتضاح داشته و از این نظر شباهتهایی با دولت جورج دبلیو بوش، رئیسجمهور اسبق امریکا دارد.
ترامپ از 1 بهمن که سوگند یادکرد و بهعنوان رئیسجمهور امریکا قدرت را در این کشور در دست گرفته، سیاستی خصمانه نسبت به ایران اتخاذ کرده است.
وی بارها وعده داده است توافق هستهای میان ایران و گروه 1+5 را باطل میکند. دولت وی بهتازگی تحریمهای جدیدی را علیه چندین شرکت و افراد مرتبط با ایران اعمال کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات ارشد دولت ترامپ میگویند تحریمهای اعمالشدۀ جدید علیه ایران تنها «گام اولیه در پاسخ به رفتار تحریکآمیز ایران است».
ترامپ حتی بهطور تلویحی ایران را تهدید نظامی نیز کرده است. وی بعد از آزمایش موشکی اخیر ایران گفت همۀ گزینهها علیه تهران همچنان بر روی میز هستند.
گزارشها حاکی است ترامپ در نظر داشت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد؛ اما وزارتخانههای دفاع و خارجۀ امریکا دربارۀ عواقب وخیم این اقدام به وی هشدار دادهاند و او را منصرف کردهاند.
فدریکا موگرینی: واشنگتن متعهد به اجرای کامل برجام است
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پس از دیدار با جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد ترامپ، و مایکل فلین، مشاور امنیت ملی ترامپ، اظهار کرد: "توافق هسته ای در سال اول به کلی اجرا شده و من به این نتیجه رسیدم که این توافق به کلی مورد احترام قرار می گیرد."
او در ادامه افزود: "من نمی توانم بگویم که نظر آمریکا در مورد برجام کاملا تغییر کرده است؛ اما یکی از اولویت های اصلی اتحادیه اروپا است اطمینان از اجرای این توافقنامه است."
او در پایان گفت: "من روز جمعه آمریکا را با این اطمینان ترک می کنم که این کشور به اجرای توافقنامه هسته ای متعهد است."
نظر شما