تحلیل علل و عوامل قانون گريزي وقانون شكني جرم پارتی های شبانه

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان هرمزگان علل و عوامل قانون گریزی و قانون شکنی جرم پارتی های شبانه را تحلیل کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از پایگاه خبری پلیس استان، سرهنگ محمد شریفی در تحلیل علل و عوامل قانون گريزي وقانون شكني جرم پارتی های شبانه در استان، گفت: قانون گریزي،عارضه اي اجتماعی است که ریشه درمسائل فرهنگی، تجربه هاي تاریخی دارد و درمان آن ابتدا نیاز به واکاوي ریشه ها و سپس اراده اي سیاسی وعزم جدي بر فرهنگ سازي دارد.

 

وی افزود: آسیب اجتماعی وقتی به وجود می آید که نهادهاي تنظیم کننده روابط بین افراد، با شکست روبه رو شده و دچارتزلزل گردیده و قوانین آن مورد بی احترامی قرارگرفته وچارچوب توقعات متزلزل شده و نظم اجتماعی ازمهمترین مفاهیم حوزه علوم اجتماعی است به همین دلیل، همواره دغدغه اصلی جامعه شناسان پرداختن به مقوله نظم  یابی نظم ی اجتماعی بوده وهست. براساس نتیجه مطالعه موردی صورت گرفته برروی تعدادی از افرادی که  در پارتی های شبانه توسط پلیس دستگیر شده اند، این نتایج بدست آمد که یافته های جمعیت شناختی نشان می دهد.

 

کارشناس ارشد اجتماعی هرمزگان اذعان داشت: بین متغیرهای سن، شغل، سطح تحصیلات، با متغیر وابسته تحقیق قانون گریزی ارتباط معناداری وجود ندارد و این مسئله گویای آن است که با  افزايش سن، ميزان تحصيلات و شغل روحيه قانون پذيري و رعايت قوانين در افراد بالاتر نمی برد، در جرم پارتی هیچ گونه ارتباطی بین این متغیرها مشاهده نشده و افراد مورد مطالعه از تمامی سنین با تحصیلات متفاوت و مشاغل مختلف بودند.

 

شریفی خاطر نشان کرد: بین ارتباط با دوستان وهمسالان و گرایش به قانون گریزی، ارتباط وجود دارد و نزدیکان وهمسالانی که بزهکار باشند، تاثیرزیادی بر تشکیل و تقویت نگرشی بزهکاری می گذارند و فرد را بسوی بزهکاری سوق می دهند وهرچه رابطه صمیمانه والدین و فرزندان در سطح بالایی باشد، میزان بروز بسیاری از اختلالات از جمله روانی، بزهکاری ها و دیگر مسائل کاهش می یابد. یعنی رابطه میان صمیمیت والدین و فرزندان با آسیب های اجتماعی یک رابطه غیرمستقیم است.

 

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان هرمزگان یادآورشد: افراد دستگیر شده حاضر در پارتی ها  اکثرا اذعان نموده ا ند که از طرف خانواده مورد تحقیر و سرزنش قرار می گرفته اند و یکی از علل استفاده بالای اینترنت در میان نوجوانان و جوانان، پر کردن اوقات فراغت است؛ زیرا امکانات ورزشی یا تفریحی به اندازه کافی در اختیار آنان قرار ندارد. استفاده نامناسب از اینترنت، آثار منفی و مخرب آن به مراتب بیش تر از بسیاری از سرگرمی های دیگر است.

 

وی افزود: با توجه به مصاحبه های صورت گرفته، تمامی افرادی که در پارتی ها حضور داشتند، عنوان کردند که بیشترین اوقات فراغت خود را با وسایل ارتباط جمعی از جمله؛ ماهواره و فضا های مجازی و شرکت در مهمانی های مختلط می گذرانند. نتایج برحسب متغيرهاي میزان بهره گیری از وسایل ارتباطی نشان می دهد رابطه بین رسانه هاي جمعی ازجمله ماهواره با گرایش به حضور در پارتی ها دارد که در این خصوص نهادهای مسئول می بایست با بهره گیری ازظرفیت رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی به ویژه صدا وسیما ازطریق اجرا وپخش و نمایش فیلم هایی در ارتباط با رعایت قوانین و مقررات و... به منظورآگاه کردن هرچه بهتر و بیشتر مردم با موازین و قوانین اخلاقی و اجتماعی در سطح خانواده و جامعه و همچنین تعریف و انتشار قوانین وضع شده، از طریق مجلات، مطبوعات و پوسترها، براي بالابردن میزان آگاهی مردم نسبت به قوانین جدید بپردازد.

 

کارشناس ارشد اجتماعی پلیس هرمزگان افزود: نتایج مطالعه موردی صورت گرفته نشان دهنده این است که بین طبقه اجتماعی با گرایش به قانون گریزي رابطه معناداری وجود دارد، فرهنگ سازي لازم در جامعه با همراهی دستگاه هاي متولی فرهنگ براي رعایت قانون، از سوي همه طبقات صورت می گیرد و دستگاه هاي متولی ترویج فرهنگ در جامعه مانند آموزش وپرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی، صداو سیما، مطبوعات و...  می بایست به بالابردن سطح فرهنگ اجتماعی و سواد جامعه، به ویژه براي والدین کمک شایانی داشته باشند.

 

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان در ادامه پیشنهاد و راهکارهای لازم با هدف پیشگیری و کاهش این گونه جرایم در جامعه را، افزايش شاخص هاي توسعه اقتصادي درجامعه(ازجمله نرخ اشتغال وميزان درآمد)، ارتقاي شاخص هاي توسعه فرهنگي لزوم رعايت حقوق افراد و جامعه، اولويت بخشيدن منابع و مصالح اجتماعي بر منافع فردي و ايجاد فرهنگ نظم پذيري جمعي، مجازات به موقع متخلفان به قانون و مقررات ازسوي نهادهاي قانوني و مسئول، بهبود نظام آموزشي و همگام كردن آن با ايجاد فرهنگ قانون پذيري در جامعه ازطريق گنجانيدن دروس قانون و قانون پذيري در كتاب هاي درسي و ارائه آموزش هاي لازم به دانش آموزان به منظور نهادينه شدن احترام به قانون برشمرد.

 

وی، ساخت فيلم وسريال هاي مفيد وسازنده كه درآن برلزوم حفظ واحترام به قوانين برهمگان توصيه وآموزش داده مي شود، اجراي قوانين و مقررات و دغدغه به موقع و درست انجام دادن آن ازسوی خانواده ،ارائه آموزش هاي لازم از سوي والدين به فرزندان درخصوص تأكيد بر پايبندي و احترام به قوانين و مقررات، برنامه سازي در صدا و سيما و انتشار رسانه هاي مكتوب در راستاي تقويت روحيه قانونگرايي در جامعه و استفاده بهينه ازسرمايه اجتماعي جامعه ازطريق جلب اعتماد مردم به قوانين و قانونگذار و حذف نگرش هاي منفي در اين خصوص را از دیگر راهکارها عنوان کرد.

 

 

 

کد خبر 608349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha