ایران، نخستین آزمون خارجی ترامپ/ اسرائیل، آمریکا و انگلیس در برابر ایران متحد می‌ شوند

خبرگزاری شبستان:ایران،نخستین آزمون خارجی ترامپ، رفتار ترامپ علیه ایران بوئینگ را متضرر می کند، اسرائیل، آمریکا و انگلیس در برابر ایران متحد می‌ شوند، ۳۶ پايگاه آمريکا در منطقه در تيررس موشکهاي ايران برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ایران، نخستین آزمون خارجی ترامپ، رفتار ترامپ علیه ایران بوئینگ را متضرر می کند، اسرائیل، آمریکا و انگلیس در برابر ایران متحد می‌ شوند، 36 پايگاه آمريکا در منطقه در تيررس موشکهاي ايران برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

فاطمه می تواند در ‌امریکا مداوا شود

جمهوری اسلامی ایران و اتباع آن در میان هفت کشوری بودند که ترامپ طی قانونی اجازه ورود آنها را به آمریکا نمی داد اما بلاخره دادگاه فدرال این قانون را لغو کرد تا ترامپ در اولین گام تنش زایش نتواند موفق شود.

البته ترامپ سیاست های مهاجرتی آنگلا مرکل را نیز سوال برده و آنها را نادرست می داند اما اکنون هواپیماها می توانند اتباع این هفت کشور از جمله ایران را به آمریکا منتقل کنند . در میان مسافران آمریکا فاطمه ۴ ساله با دو حفره در قلبش از جمله سوژه های عجیب بود . وی که حتی تصویرش را مجلس نمایندگان آمریکا نیز کشیده شد به گفته منابع آمریکایی در راه این کشور است و قصد دارد در بیمارستان پرتلند مورد مداوا قرار گیرد.

نماینده مجلس نمایندگان آمریگا که عکس فاطمه را بزرگ به این جلسه آورده بود در جمع چشمان خیره گفت : دور نگه داشتن دختری چهار ماهه از آمریکا امنیت ما را حفظ نمی کند. این نماینده اوراگان همچنین می گوید این اقدام تنها آمریکا را در میان افکار عمومی منفور و جایگاه آن را خدشه دار می کند.

ایران، نخستین آزمون خارجی ترامپ

جمهوری اسلامی ایران یکی از اختلافات جدی میان ترامپ و شرکای اروپایی امریکا ست. روابط تهران و پاریس با توجه به پیروزی فرانسوا فیون در انتخابات داخلی احزاب راست گرا نوید روزهای خوبی میان مناسبات تهران و پاریس را می دهد ، شرایط در رم نیز به همین منوال است و برلین و تهران هم روزهای بهتری را پیش بینی می کنند. منافع تجاری این کشورهای اروپایی در تهران جایگاه ویژه ای دارد اما نباید از نظر دور داشت که شرایط در بخش آنگلوساکسون اینگونه نیست.

ترسا می تنها رهبر اروپایی است که با ترامپ دیدار کرده است و می گوید ایران عامل بی ثباتی منطقه خاورمیانه است عملا با شکافتن کد صحبت های ترسا می این مساله روشن می شود که جمهوری اسلامی ایران عملا منافع انگلیس و هم پیمانان عربی اش را در منطقه به چالش کشیده است به همین جهت این گونه اظهار نظرها قابل پیش بینی بود.

البته باید توجه داشت که دولت های اروپایی که موضع متحد و یکپارچشان همچنان تغییر نکرده و همواره ایران را صرفا یک بازار مصرفی و در برخی جاها( عرضه کننده انرژی) ( نه کنشگر منطقه ای و بین المللی و پایه و محور اصلی تحولات منطقه در مقابله با تروریسم، افراط گرایی، بی ثباتی ) می دانند به همین جهت انگلیس هم از این گروه جدا نیست.

در همین حال ترامپ و سیاست خارجی اش قصد دارد برای برهم زدن آنچه اوباما بنا کرده بود هر رفتاری را صورت دهد.

رفتار ترامپ علیه ایران بوئینگ را متضرر می کند

قرار داد هشتاد میلیارد دلاری شرکت هواپیما سازی بوئنیگ با ایران برای تحویل حدود ۸۰ جت مسافربری پیش از حضور ترامپ در کاخ سفید و در دروان باراک اوباما نیز با چالش های جدی رو به رو بود و اکنون البته این معضل به قوت خود باقی است و حتی می توان تاکید کرد که بیشتر هم شده است .

اقدام ترامپ برای ممنوعیت سفر اتباع هفت کشور از جمله ایران در حالی که تاثیرات مخربی بر برجام گذاشت اما با رای دادگاه فدرال مشخص شد این نمایش ترامپ بیش از انکه جدی باشد تئاتری است که البته قربانیانی هم خواهد داشت . ماجرای قرارداد های ایرباس و بوئینگ اما به این سادگی نیست بلکه شرایط اقتصادی آمریکا را متاثر از خود می کند.

ترامپ در توئیتر خود نوشته است من اوباما نیستم و تحریم های جدیدی علیه ایران وضع می کنم و این کار را نیز کرد که البته بر برجام و مسائل وابسته به آن به طور مستقیم تاثیر نمی گذارد. نباید فراموش کرد که قرارداد بوئینگ و خدمات وابسته به آن صد هزار شغل در آمریکا ایجاد می کند که به نظر نمی رسد ترامپ بخواهد این فرصت بادآورده را از دست بدهد.

واشنگتن پست: ایران اکنون قویتر از هر زمان دیگری در 40 سال گذشته است

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می‌خواهد که علیه ایران فشار بیاورد اما ایران اکنون قویتر از هر زمان دیگر است.

این گزارش افزود: ترامپ نظر جهان عرب را برای مواضع سخت علیه ایران جلب کرده است اما این ریسک نیز وجود دارد که جمهوری اسلامی ایران اکنون قویتر از هر زمانی طی 40 سال گذشته است.

دونالد ترامپ با هشداری که هفته گذشته داد و گفت که ایران را در مدار توجه قرار داده است نشان داد که قصد دارد از سیاستهای باراک اوباما فاصله بگیرد و بحث تنش زدایی میان تهران-واشنگتن که بعد از حصول توافق هسته‌ای به میان آمده است، را تحت شعاع قرار داد.

واشنگتن پست افزود: بسیاری در منطقه اکنون پیش بینی می‌کنند که شرایط میان ایران و آمریکا به دوره تنش جورج بوش عقب گرد کند؛ زمانیکه اقدامات تهران و واشنکتن منجر به یک جنگ در سایه در عراق شد، تنش بین شیعه و سنی را در سطح منطقه خاورمیانه گسترش داد و اسرائیل متحد کلیدی آمریکا را درگیر یک جنگ سخت با حزب الله متحد ایران در لبنان کرد.

این گزارش نوشت؛ درحال حاضر آمریکا با یک ایران به مراتب قویتر روبرو است، کشوری که از آشوبهای 6 سال گذشته در جهان عرب استفاده کرده و پیوسته تواناییها و قابلیتهای نظامی خود را توسعه داده است.

نیکلاس هراس تحلیلگر مرکز امنیت آمریکای جدید در این باره می‌گوید: به منظور مقابله با ایران و یا افزایش فشارها علیه این کشور ممکن است خودتان را در یک نزاع گسترده بیابید؛ که برای اقتصاد جهانی مخرب تر از آن است که متحدان آمریکا و یا افکار عمومی داخل آمریکا تاب تحمل آن را داشته باشند.

اسرائیل، آمریکا و انگلیس در برابر ایران متحد می‌ شوند

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی در جلسه هفتگی کابینه خود و ساعاتی پیش از سفر به لندن مدعی شد که قصد دارد جبهه متحدی علیه ایران تشکیل دهد.

نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی در این باره گفت که تصمیم دارد در دیدار با «ترزا می» نخست وزیر و «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس درباره لزوم اتخاذ مواضع مشترک علیه آنچه وی اقدامات متخاصمانه ایران توصیف کرد، به رایزنی بپردازد.

وی ادعا کرد اسرائیل، آمریکا و انگلیس جبهه متحدی را به منظور رویاروئی با آنچه که وی تجاوزگری ایران خواند، شکل می‌دهند.

این در حالیست که نتانیاهو قرار است در سفر ۱۵ فوریه (۲۷ بهمن ماه) خود به واشنگتن با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا نیز دیدار کند.

36 پايگاه آمريکا در منطقه در تيررس موشکهاي ايران است

عبدالقادر فائز مدیر دفتر شبکه تلویزیونی الجزیره عربی در تهران در گفتگو با این شبکه تلویزیونی گفت: سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران آغاز شده است. سالگرد انقلاب به مدت ده روز متوالی ادامه خواهد داشت.

همه ساله در ایام دهه فجر، وزارت دفاع از آنچه دستاوردهای نظامی جدید می نامد؛ خبر می دهد. می توان گفت همه دستاوردهایی که پیشتر در ایام دهه فجر سال های گذشته از آن سخن گفته شده بود دستاوردهایی در سطوح متوسط یا پایین بودند.

این دستاوردها بیشتر متعلق به نیروهای پدافند هوایی و نیروی زمینی اند. بر اساس اطلاعاتی که به دست من رسیده است حتی دستاوردهایی که قرار است رونمایی شود نیز در همین چارچوب بوده و متعلق به نیروهای پدافند هوایی و نیروی زمینی است.

بنابراین می توان گفت این یک کار عادی و تکراری است که هر ساله در ایران انجام می شود و وزارت دفاع از رونمایی از دستاوردهای جدید خبر می دهد. ای بسا این بار به خاطر زمان این کار، مساله با حساسیت روبرو شده است.

ما هم اکنون می بینیم که تنشی میان ایران و آمریکا بویژه در زمینه آزمایش های موشکی ایران ایجاد شده است. وزارت دفاع ایران از هر دستاوردی که رونمایی کند باز هم این دستاوردها در سطح آزمایش موشک های بالستیک نخواهند بود.

وی در خصوص اظهارات فرماندهان سپاه پاسداران درباره هدف قرار دادن تل آویو و پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه در صورت تجاوز آمریکا به ایران؛ گفت: این اظهارات در چنین مرحله ای سخنانی بسیار قوی محسوب می شوند.

ایران هیچ واهمه ای از اینکه موشک های خود را به سمت اسرائیل نشانه گیری کند ندارد. ایران اسرائیل را دشمن درجه یک خود در منطقه می داند و به خوبی آگاه است که مقامات اسرائیلی چه کنونی و چه سابق، به آمریکا فشار آورده اند که علیه ایران دست به اقدام نظامی بزند.

از این رو اگر ترامپ و دولت ترامپ، ایران را مورد حمله نظامی قرار دهند ایران اسرائیل را در پشت این حمله می بیند و انتقام سریع و مستقیم ایران از هرگونه حمله نظامی، از اسرائیل خواهد بود.

همچنین ایران پایگاه های آمریکایی ها در منطقه را نیز هدف قرار خواهد داد. برد موشک های ایران به حدی است که می تواند 36 پایگاه نظامی آمریکا در منطقه را هدف قرار دهد. نزدیک ترین این پایگاه ها همانگونه که مسئولان ایرانی نیز گفته اند در بحرین واقع شده است.

همچنین پایگاه های موجود در افغانستان و عراق و در اقیانوس هند در تیررس موشک های ایران قرار دارند. در خصوص دستاوردهای نظامی ایران باید گفت قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد روشن است و در این مرحله ایران حق ندارد موشک های بالستیک دوربرد خودکششی که قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارند آزمایش کند.

البته ایران می گوید فناوری ساخت چنین موشک هایی را ندارد. بنابراین می توان گفت دستاوردهایی که ایران از آن رونمایی خواهد کرد در چارچوب دستاوردهای عادی و دفاعی ایران است.

آسوشیتدپرس: آمریکایی های ایرانی تبار احساس سردرگمی و ترس می کنند

جلوگیری از ورود مهاجران و شهروندان هفت کشور مسلمان به آمریکا، روحیه خانواده های مهاجران را تضعیف کرده، اما تاثیرات این مساله در میان جامعه ایرانی - آمریکایی گسترده تر است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه از کالیفرنیا گزارش داد: اداره سرشماری آمریکا تخمین می زند که تقریبا 370 هزار مهاجر ایرانی در آمریکا زندگی می کنند.

این خبرگزاری یادآور شد که هرچند روابط تهران و واشنگتن از سال ها قبل دچار اصطکاک بوده است، روابط شخصی بین مردم دو کشور، محکم بوده است.

بسیاری از آمریکایی های ایرانی تبار برای دیدار خانواده های خود به ایران باز می گردند یا والدین پیرشان را به آمریکا می برند.

این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به تازگی حکمی را امضا کرد که به موجب آن شهروندان هفت کشور مسلمان از جمله ایران به طور موقت از سفر به ایالات متحده منع می شدند.

اما یک قاضی فدرال در سیاتل آمریکا با صدور حکمی جلوی اجرای این ممنوعیت را گرفت. حکم این قاضی در پی تنظیم شکایت نامه ای صادر شد مبنی بر اینکه حکم اجرایی ترامپ، به شدت به ساکنان آمریکا آسیب می رساند.

ترامپ به دنبال تغییر رفتار آژانس با ایران است

برخی منابع آگاه به «رویترز» گفته اند که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که زمانی ادعای پاره کردن توافق هسته ای ایران را داشت، به دنبال بررسی راه هایی برای بازمذاکره مفاد کلیدی «برجام» است؛ حال آنکه با توجه به عدم موافقت سایر طرف های درگیر در این مذاکره، مرور دوباره توافق هسته ای امری بعید به نظر می آید.

گزینه مورد نظر ترامپ، اعمال فشار بر سازمان بین المللی انرژی اتمی و نهاد هسته ای سازمان ملل برای نظارت همزمان بر تعهدپذیری تهران در قبال برجام و در عین حال دسترسی به سایت های نظامی ایران است.

به ادعای یک منبع آگاه، ایده اولیه بر مبنای دسترسی آژانس به مراکز نظامی ایران، قرار گرفته است حال آنکه دولت ترامپ برای جلب موافقت ۳۴ کشور دیگری که عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند، راه دشواری را در پیش دارد.

از سویی، گفته می شود که دولت ترامپ به دنبال حذف مقرراتی است که به ایران اجازه می دهد ظرف ۱۰ سال از اجرای برجام، از برخی از محدودیت های اعمال شده، رهایی یابد.

از دیگر تغییرات مورد نظر دولت جدید واشنگتن، تشدید قوانین «کارگروه تدارکات» یا پنل ویژه ای است که در راستای اجرای برجام تشکیل شده است. هدف از سختگیری در این مورد، مانع تراشی در ارائه مجوز به ایران برای واردات فناوری های حساس و موادی عنوان می شود که ممکن است از آنها برای اهداف هسته ای استفاده شود.

به عنوان مثال، موافقت دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری قبلی آمریکا با خرید ۱۱۶ متریک تُن (حدود ۱۳۰ تن) اورانیوم طبیعی از سوی ایران، از موارد نگران کننده برای دولت ترامپ، محسوب می شود.

گفتنی است که آمریکا دیروز جمعه در ادامه خصومت ورزی با ایران و به بهانه آزمایش های موشکی این کشور، تحریم های جدیدی را علیه ۲۵ شخصیت حقیقی و حقوقی وضع کرد که برخی از آنها ایرانی هستند و شماری دیگر هم که غیرایرانی هستند به ادعای وزارت دارایی آمریکا با برخی نهادهای انقلاب اسلامی ایران ارتباط دارند.

 

 

کد خبر 608193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha