رشد گمرک ایران/بهبود ۱۸ پله ای رتبه ایران

خبرگزاری شبستان:چندی پیش گمرک ایران در مبارزه با تخلف و قاچاق به رتبه سوم جهانی دست یافته بود و در حال حاضر با رونق فعالیت های آن شاهد بهبود ۱۸ پله ای رتبه ایران در شاخص لجستیک گمرکی هستیم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تشکیلات گمرکی در ایران سابقه دیرینه دارد. در زمان اشکانیان ( سده سوم قبل از میلاد) سازمان منظم گمرکی وجود داشته و شعب آن در مرزها آمار واردات را در دفاتر مخصوصی ثبت و حقوق معینی دریافت می کردند. در این دوره صادرات از پرداخت حقوق گمرک معاف بوده است. در زمان ساسانیان ( سده چهارم تا ششم میلادی) حقوق گمرکی به میزان یک دهم ارزش یا مقدار از واردات دریافت می شده است. بنابراین گزارش، با ورود اسلام به ایران این رویه در سایر ممالک اسلامی رایج گردید. در دوره صفویه عوارض گمرکی کالاها با توجه به بهای آن تعیین می شد. از سال 1053 هجری شمسی (1674 میلادی) گمرک به صورت اجاره ای اداره می شد و این ترتیب بیش از دو قرن ادامه داشته است. در سال 1336 هجری شمسی (1957 میلادی) گمرک به وزارت منظم و از 1345 هجری شمسی (1966 میلادی) از وزارت اقتصاد مجزا و به وزارت دارایی ملحق شد. هم اکنون گمرک ایران از سازمانهای وابسته به وزارت امور اقتصاد و دارایی است.

 

بنابراین گزارش، گمرك ايران از سازمانهاي وابسته به وزارت امور اقتصاد و دارايي است.‏ گمرک ایران نیز در کنار سایر بخش های اقتصادی در خلال سالها فعالیت خود به درجاتی از پیشرفت برای تسهیل امور رسیده است و چندی پیش گمرک ایران در مبارزه با تخلف و قاچاق به رتبه سوم جهانی دست یافته بود و در حال حاضر با رونق فعالیت های آن شاهد بهبود 18 پله ای رتبه ایران در شاخص لجستیک گمرکی هستیم.

 

شادا در این زمینه بر اساس آخرین گزارش بانک جهانی نوشته است:،"رتبه جمهوری اسلامی ایران در شاخص لجستیک با بهبود 18 پله‌ای از رتبه 114 در سال 2014 به رتبه 96 در سال 2016 ارتقا یافت. اتصال الکترونیکی بارنامه، درگاه خروج هوشمند، راه‌اندازی بزرگ ‌ترین بانک اطلاعات تجارت خارجی، دریافت گواهی بازرسی از طریق سامانه جامع امور گمرکی، آغاز تبادل الکترونیکی اطلاعات میان سازمان بنادر و کشتیرانی با گمرک، سامانه رصد کالاهای ترانزیتی، راه‌اندازی سامانه پیشخوان خدمات الکترونیکی، نظارت الکترونیکی در گمرک و کیف پول الکترونیکی، 9قابلیت ویژه سامانه جامع الکترونیک گمرک است که نیاز به مراجعه حضوری را کاهش می دهد. با استقرار سامانه جامع گمرک و پنجره واحد تجارت فرامرزی، زمان تشریفات واردات از 26 روز به 3 روز و برای صادرات از هفت روز به یک روز کاهش یافت که به میزان 23 درصد، در چرخه تجارت خارجی صرفه‌جویی می شود.

 

این میزان فقط در بخش واردات با فرض واردات سالیانه 50 میلیارد دلاری و کاهش 23روزه زمان تشریفات، نزدیک به 10 میلیارد دلار یعنی نزدیک به 400 هزار میلیارد ریال در بخش واردات صرفه جویی می کند. بر اساس اعلام بانک جهانی به ازای هر روز تاخیر در انجام تشریفات گمرگ یک درصد ارزش کل کالا به هزینه‌های مترتب بر ترخیص کالا اضافه می شود.

 

یادآور می شود: گمرک جمهوری اسلامی ایران از نیمه دوم سال 1392 استقرار سامانه جامع گمرک و پنجره واحد تجارت فرامرزی را در دستور کار قرار داد و بیست و هشتم دی ماه امسال با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی از آن در گمرک فرودگاه مهرآباد رونمایی کرد.

کد خبر 608190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha