۱۵۰ مجموعه دار مجوز ندارند/ نمایش  ۴ هزار قطعه از تخت جمشید در موزه های مختلف دنیا

خبرگزاری شبستان: معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به ابلاغ آیین نامه اموال برای ثبت اشیای میراثی دستگاه های دولتی، گفت: از ۳۰۰ مجموعه دار خصوصی ایرانی که تاکنون شناسایی شده حدود ۱۵۰ مجموعه دار مجوز دریافت کرده اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور در مراسم گشایش نمایشگاه مجموعه های استردادی اشیای فرهنگی و تاریخی، دستاوردهای دیپلماسی، فرهنگی دولت تدبیر و امید با اشاره به افزایش خرید و فروش غیرقانونی آثار فرهنگی و تاریخی در دنیا گفت: کشورهای دارای سابقه تاریخی بیشتر مورد دستبرد قرار می گیرند و کشورهای با سابقه تمدنی کمتر بازاری می‌شوند برای خرید و فروش غیرقانونی این آثار تاریخی و فرهنگی.

 

وی با بیان اینکه رصد حراجی های بین المللی یکی از مأموریت‌های سازمان میراث فرهنگی است، خاطرنشان کرد: این اقدام می توان اشیای قاچاق را که از کشور خارج شده اند به زادگاه واقعی خود برگردانیم که این 4 استرداد بزرگ نتیجه یک همکاری بین المللی است.

 

طالبیان با بیان اینکه برای ثبت اشیای میراثی دستگاه های دولتی و فهرست برداری کامل از سال گذشته آیین‌نامه ای را به نام آیین نامه اموال ابلاغ کرده ایم، تاکید کرد: از 300 مجموعه دار خصوصی ایرانی که تاکنون شناسایی شده حدود 150 مجموعه دار مجوز دریافت کرده اند.

 

طالبیان اظهار امیدواری کرد سایر مجموعه داران نیز برای دریافت مجوز اقدام کنند، اظهار داشت: بی صبرانه منتظریم تا در آینده نزدیک با صدور رأی در آخرین دادگاه، باقیمانده 30 هزار لوح گلی که در مجموعه شهرنشینی شیکاگوی آمریکاست به ایران برگردد.

 

بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این مراسم اظهار داشت: تقریبا همه موزه های دنیا تعدادی از اشیای ایرانی را در خود جای داده اند.

 

وی با بیان اینکه گاهی ارقامی مثل وجود 4 هزار قطعه از تخت جمشید در موزه های مختلف دنیا حیرت انگیز است، خاطرنشان کرد: تلاش می کنم تا مالکیت ایران بر این آثار مخدوش و پنهان شود.

 

بهشتی با بیان اینکه می توانیم با ارایه اسناد و دلایل محکمه پسند از اشیای تاریخی و فرهنگی مان دفاع کنیم، تاکید کرد: بر اساس کنوانسیون 1970 در کنار کشورهایی مانند هند، چین، ایتالیا، یونان و مصر که کشورهای متمدن و از مدافعان این کنوانسیون هستند در مقابل این تلاش ها بایستیم.

 

وی با اشاره به پیگیری های انجام شده برای استرداد اشیای تاریخی ایران که در موزه‌های دنیا به نام اشیای آسیای غرب یا اعراب به نمایش گذاشته می شوند، اذعان داشت: با این اقدامات و پیگیری ها برای بازگرداندن اشیای تاریخی و فرهنگی نشان می دهیم که سیستم عصبی کشور نسبت به میراث تاریخی و فرهنگی خود فعال و حساس است.

 

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور تصریح کرد: اگر عزم جدی برای بازگرداندن سایر اشیا به کشور و استفاده از ظرفیت های کنوانسیون 1970 وجود داشته باشد باید هرچه سریعتر لیست قرمز ایکوم آماده شود.

 

 

کد خبر 607853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha