خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: همکاری ایران با سایر کشورها در دوران پساتحریم علاوه بر ابعاد اقتصادی و تجاری شامل همکاری ها در حوزه حمل و نقل و توسعه و بهسازی مسیرهای ریلی و جاده ای نیز می شود. راه آهن جمهوری اسلامی ایران دارای بیش از 10.000 کیلومتر خطوط ریل گذاری شده است و در نظر دارد تا این میزان طی سالهای آینده به 18.000 کیلومتر توسعه یابد. در برنامه توسعه خطوط ریلی کشور 4782 کیلومتر در حال ساخت و 3462 کیلومتر نیز در دست مطالعه است. شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران همکاری های ریلی خود را با شرکت هایی که در این حوزه دارای تخصص و تبحر هستند را افزایش داده است که از جمله این شرکت ها؛ شرکت زیمنس آلمان است.
بنابراین گزارش، سال گذشته شركت راه آهن جمهوري اسلامي ايران و شركت زيمنس آلمان برای همكاريهاي جديد در حوزه ريلي تفاهمنامه امضا كردند. طبق اين تفاهم نامه طرفين توافق كردند تا ضمن همكاريهاي جديد در حوزه ريلي، در زمينههاي برقي كردن خط ريلي تهران– مشهد، خط پر سرعت تهران – اصفهان، تامين و نگهداري ۵۰۰ دستگاه واگن مسافري، توسعه و بروز سازي سيستم هاي راه آهن، آموزش و انتقال تكنولوژي همكاري هاي مشترك داشته باشند. بر اساس اين تفاهم نامه، شركت زيمنس در نظر دارد از طريق انتخاب شركاي داخلي، نسبت به انتقال دانش فني و ساخت داخل اقداماتي را انجام دهد. حال شرکت مپنا و زیمنس آلمان برای تامین و ساخت لکوموتیو برقی و انتقال دانش فنی آن به کشور به توافق نهایی رسیدند.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از سعید محمدزاده، مدیرعامل راه آهن نوشته است: "شرکت ایرانی مپنا و زیمنس آلمان برای تامین و ساخت لکوموتیو برقی و انتقال دانش فنی آن به کشور به توافق نهایی رسیدند. این قرارداد که در چهارچوب قوانین کشور انجام شده و بر اساس آن بنا است نیروهای داخلی بخش قابل توجهی از پروژه را به انجام برسانند، هفته آینده به امضا خواهد رسید. 2 میلیارد دلار اعتبار مالی طرح برقی کردن راه آهن تهران - مشهد نیز از طریق فاینانس تامین شده و امید است پیش از نوروز 96، خبر خوش آغاز اجرای پروژه به زائران حضرت رضا(ع) اعلام شود."
یادآور می شود: زیمنس در ۱۲ اکتبر سال ۱۸۴۷ توسط ارنست زیمنس تاسیس شده بود. وارنر این شرکت را در آغاز بنام Bauanstalt von Siemens & Halske در گارگاه خود افتتاح نمود. وارنر در سال ۱۸۴۸ نخستین و طولانی ترین خط تلگراف بین برلین تا فرانکفورت را ساخته و در سال ۱۸۵۰ برادر خود ویلیام زیمنس را به نمایندگی زیمنس در لندن گماشت. او پس از افتتاح نمایندگی در انگلستان، شروع به ساخت و راهاندازی خطوط و شبکههای مخابراتی در روسیه مشغول شد. در سالهای ۱۸۶۷ خط تلگراف بین لندن - کلکته را به پایان رسانید. در سالهای پس از این شرکت رشد و ترقی خود را با ساختن موتورهای برقی و لامپ ادامه داده و در سال ۱۸۹۷ نام شرکت از Bauanstalt von Siemens & Halske به (S&H) تغییر کرد. در سال ۱۹۱۹ شرکت زیمنس با همکاری دو شرکت دیگر به طور مشترک شرکت اوسرام OSRAM بنیان نهادند و در سال ۱۹۲۳ شرکتهای فرعی و زیر مجموعه آن در ژاپن تأسیس شد. امروزه شرکت زیمنس در زمینه تولید تجهیزات مخابراتی و نورپردازی، لوازم خانگی، انواع قطار، تجهیزات تولید برق، سیستمهای خودکارسازی، تجهیزات پزشکی و سامانههای اعلام حریق فعالیت میکند. عملیات شرکت زیمنس به چهار بخش اصلی انرژی، صنعتی، پزشکی و زیرساختهای شهری تقسیم میشود. هماکنون شمار کارکنان زیمنس بالغ بر ۳۶۰ هزار نفر میباشد، که در ۱۹۰ کشور جهان اشتغال دارند. دفتر مرکزی این شرکت در شهر مونیخ، آلمان قرار دارد.
نظر شما