به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اکبر ظریفی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، امروز(17 بهمن) در جلسه کمیته اوقات فراغت شورای ساماندهی سالمندان استان، گفت: برنامه ریزی پیرامون سالمندان از شاخص های توسعه محسوب می شود.
وی با بیان اینکه کشور ما چند سالی است که به این حوزه وارد شده و یکی از علل آن بالا رفتن سن سالمندی در کشور است، افزود: تاکنون در حال برنامه ریزی برای قشر مصرف کننده جامعه که همان جوانان هستند، بودیم ولی در حال حاضر با افزایش تعداد سالمندان ضرورت پرداختن به این حوزه احساس می شود.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، اضافه کرد: اوقات فراغت یک برنامه اصلی در توسعه است که در این راستا همه نهادها و سازمان ها باید این موضوع را در برنامه سالیانه برای پرسنل خود و بازنشستگان داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه برنامه های این بخش باید تنظیم شده باشد تا از تکرارپذیری و موازی کاری جلوگیری شود، تصریح کرد: موضوعات مورد نظر این کمیته مدت ها مورد بررسی قرار گرفته و اولین کاری که می توان انجام داد، دریافت آمار دقیق از تعداد بازنشستگان نهادها و سازمان های استان است.
ظریفی، گام بعدی را دعوت از همه کسانی دانست که با حضور در کمیته می توانند مؤثر باشند و عنوان کرد: در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تخصصی تر کار شود و می توان خدماتی در حوزه سینما، تئاتر، کتابخانه ها، موسیقی و... که جزء وظایف ذاتی ماست، برای سالمندان تعریف کنیم.
وی با بیان اینکه اوقات فراغت خستگی روحی را برطرف می کند بنابراین برای بالا رفتن راندمان کاری باید به اوقات فراغت توجه ویژه شود، ادامه داد: سازمان های مردم نهادی ویژه تورهای گردشگری در استان فعالیت می کنند که می توان از آنها خواست که برنامه های گردشگری برای سالمندان ر نظر بگیرند.
وی برنامه ریزی برای سهولت حضور بازنشستگان و سالمندان جهت حضور در مسابقات ورزشی، جشنواره های کشوری، اختصاص یک ستون در مطبوعات به مسائل سالمندان و انعکاس فعالیت هایی که در این بخش انجام می شود و... را از دیگر برنامه های این حوزه عنوان کرد.
حسین براتی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، هم تشکیل شورای ساماندهی سالمندان را اقدامی بسیار خوب و ارزشمند دانست و اظهار کرد: بخش اعظمی از جامعه ما را پدران و مادران تشکیل می دهند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
وی اذعان داشت: در هر مسجدی قطعا بخشی از مخاطبان عام که در مسجد مراوده می کنند بزرگترها و ریش سفیدان هستند که باید برنامه خوبی را برای این قشر از جامعه تدوین کنیم.
وی یاد آور شد: در حوزه مسجد اتفاقات ویژه سالمندان تعریف، تبیین و انجام می شود ولی انتظام یافته نیست و خودجوش و مردمی است که امیدواریم بتوانیم برنامه ریزی خوبی در این حوزه داشته باشیم.
نظر شما