غیوران در غربت/حریم دوست را مردانِ مردی، نگهبان است

خبرگزاری شبستان: تند و تند دفتر ایثار و فداکاری استانم را ورق می زنم؛ هر چه می گردم این واژه ای که امروز گوش شهر را پرکرده در آن نمی بینم...

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛  روز شمار تقویم به هفدهمین روز از یازدهمین ماه سال رسیده است؛ در شهر غوغایی است؛ تند و تند دفتر ایثار و فداکاری استانم را ورق می زنم؛ هر چه می گردم این واژه ای که امروز گوش شهر را پرکرده در آن نمی بینم...

 

«فیروز» و «محمد ابراهیم» اولین کسانی هستند که این واژه را از 17 بهمن سال 94 وارد دفتر ایثار و مجاهدت های خراسان شمالی کردند؛ خط شکنانی که پس از آنان، جان برکفان دیگری از جمله محمدتقی، مرتضی و... پا در رکاب مسیری که فیروز و محمد ابراهیم برای نخستین بار آن را گشودند؛ گذاشتند و رفتند...

 

امروز (17 بهمن) پیکر نخستین شهدای مدافع حرم «شهید حمیدی زاده» و شهید «توفیقیان» که از خراسان شمالی به جبهه نبرد با تکفیری ها رفته بودند، وارد استان شده و چه باشکوه بر دستان مردم شهر تشییع شدند. پیکر پاک شهیدان محمد ابراهیم توفیقیان و شهید فیروز حمیدی زاده که در راستای حفظ و حراست از حرم حضرت زینب سلام الله علیها و تقویت جبهه مقاومت اسلامی در درگیری با تروریست های تکفیری در سوریه به شهادت رسیدند، صبح روز هفدهم بهمن سال 94 از محل مسجد انقلاب، بر دوش مردم انقلابی بجنورد تشییع شد که پیکر مطهر شهید فیروز حمیدی زاده، در گلزار شهدای بجنورد به خاک سپرده شد و پیکر پاک شهید محمدابراهیم توفیقیان هم برای خاکسپاری به گلزار شهدای شهرستان اسفراین انتقال یافت.

 

زهی سعادت با آن امتیازاتی که امام امت بر ایشان برشمرده است: «یکی این است که اینها از حریم اهل بیت در عراق و سوریه دفاع کردند و در این راه به شهادت رسیدند.
دوم: این است که اینها رفتند با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمی کردند، این دشمن می‌آمد داخل کشور... اگر جلویش گرفته نمی شد، ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و بقیه‌ استانها با اینها می جنگیدیم و جلوی اینها را میگرفتیم... سوم: اینها در غربت به شهادت رسیدند. این هم یک امتیاز بزرگی است. این هم پیش خدای متعال فراموش نمی شود.» (رهبر معظم انقلاب در دیدار خانواده های شهدای مدافع حرم 5 بهمن 94)

 

*شهید فیروز حمیدی زاده*

شهید فیروز حمیدی زاده متولد سی ام مهرماه سال 57 در شهرستان بجنورد است. پدرش عیسی و مادرش سبزه گل نام داشت. وی به عنوان کارمند سازمان تامین اجتماعی از سال 83 مشغول به کار بود.

 

وی دارای خصایص اخلاقی بسیار پسندیده بود؛ بسیار آرام و صبور بود و در خوشنویسی استعداد فوق العاده داشت تا حدی که آثار هنری به جا مانده از وی مورد تحسین هنردوستان بوده و هست.

از این شهید والامقام سه فرزند به نام های رضا، مرتضی و مجتبی به یادگار مانده است. شهید فیروز حمیدی زاده عشق وافری به انقلاب اسلامی و شهدا و رهبری داشت و سیره شهدا را الگوی راه خود قرار داده بود. با آنکه برادرش نریمان در عملیات کربلای (2) سال 65 به شهادت رسیده بود، پیمودن راه برادرش از آرزوهای قلبی و باور ایمانی او بود.

 

عشق و علاقه و محبت، بین پدر و مادر و فرزندان در حد اعلا بود ولی باور به خداوند و عمق و ارادت به ائمه اطهار باعث شد تا بار دیگر یکی از فرزندانش در امتداد حرکت انقلاب اسلامی راهی میدان جهاد فی سبیل الله شود و شهید فیروز در این راه پیشگام شد.

 

فریاد «لبیک یا زینب»  فرزند این شهید در استقبال از پیکر پدر به یادگار در تاریخ ماند و حماسه ساز شد و آخرین وداع خانواده با پیکر شهید دیدنی و ستودنی بود. فیروز حمیدی زاده در تاریخ دوازدهم بهمن ماه سال 94 در حین درگیری با تروریست های داعش به درجه رفیع شهادت نائل شد و در تاریخ هفدهم بهمن همان سال در بجنورد تشییع و تدفین شد.

 

*شهید محمد ابراهیم توفیقیان*

شهید سروان پاسدار محمد ابراهیم توفیقیان در تاریخ سی و یکم شهریور سال 62 در خانواده ای متدین و مذهبی در شهرستان اسفراین متولد شد، تحصیلات ابتدایی را در دبستان شهید فهمیده، دوران راهنمایی را در مدرسه راهنمایی شهید مطهری، تحصیلات  متوسطه را در هنرستان البرز و پس از آن تحصیلات دانشگاهی خویش را در دانشگاه پیام نور  اسفراین  در مقطع کارشناسی به پایان رساند.

 

وی پس از گذراندن خدمت مقدس سربازی در سپاه انقلاب اسلامی استخدام شد و در سال 91 ازدواج کرد. ثمره این ازدواج پسری به نام «محمد پوریا» است. پدر این شهید بزرگوار از دوران طفولیت او را با اماکن مذهبی و احکام دینی آشنا کرد و این خصیصه تا  زمان شهادت هرروز پررنگ و پر فروغ در او نمایان بود.

 هر چند که این شهید والا مقام دوران جنگ تحمیلی را درک نکرده بود اما از آنجایی که خاطرات شهدا و رزمندگان و دفاع از اسلام و اهل بیت علیه السلام در نهاد وی عجین شده بود، با شنیدن خبر جنگ نیابتی از سوی دشمن به ویژه داعشی ها و تکفیری ها که کشور سوریه را به اشغال خود درآورده بودند؛ غیرت دینی، او را به سمت آن دیار کشاند تا از حرم اهل بیت علیه السلام دفاع کند.

 

شهید توفیقیان در تاریخ بیست و هفتم دی ماه سال 94 به سوریه عزیمت نمود و با از خود گذشتگی و ایثار سرانجام در عملیات آزادسازی منطقه نبل الزهرا در تاریخ سیزدهم بهمن ماه همان سال به درجه رفیع شهادت نائل گشت.

 

*شهید محمدتقی اربابی*

شهید ستوان یکم پاسدار محمد تقی اربابی فرزند حسین متولد شهر درق در تاریخ هفتم مرداد ماه سال 61 به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا مقطع فوق دیپلم رشته فنآوری اطلاعات (IT) در دانشگاه علمی، کاربردی بجنورد ادامه داد.

 

وی در سال 79 ازدواج کرد و ثمره این ازدواج دو فرزند پسر به نام های حامد و علی است. محمد تقی اربابی، در همان سال به استخدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و حدود 15 سال در سپاه مشغول به خدمت بود.

این شهید والامقام در ادامه مسیر زندگی خود برای صیانت از حرم حضرت زینب سلام الله علیها در تاریخ بیست و هفتم دی ماه سال 94 به سوریه اعزام شد و با ازخود گذشتگی و ایثار سرانجام در عملیات آزاد سازی منطقه نبل الزهرا در تاریخ بیست و سوم بهمن ماه همان سال به درجه رفیع شهادت نائل شد و پیکر این شهید عزیز در زادگاهش شهر درق به خاک سپرده شد.

 

در بخشی از وصیت نامه این شهید می خوانیم: «اگر خداوند نظر لطف نمود و به فیض عظمای شهادت فی سبیله نائل شدم در مزار شهدای شهید پرور درق مرا دفن نمایید. مقداری از خاک تربت کربلا و مقداری از خاک منطقه فکه و شلمچه را داخل کفنم بریزید و ...»

 

*شهید مرتضی زرهرن*

شهید مهندس سرهنگ دوم مرتضی زرهرن متولد 24 تیرماه سال  58 در شهرستان شیروان است که تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در روستای حسین آباد و دبیرستان را در شهرستان شیروان گذراند و بعد از اخذ دیپلم در سال 78 در دانشگاه افسری امام علی علیه السلام پذیرفته شد و به خدمت ارتش جمهوری اسلامی درآمد و طی چهار سال تحصیل در دانشکده افسری در سطح مهندسی با درجه ستوان دومی از دانشگاه فارغ التحصیل شده و دوره تکاوری را هم گذراند.

 

وی به عنوان یک نیروی زبده و فعال مشغول به خدمت در لشگر شاهرود شد و بعد از مدتی به پادگان شهید پژوهنده چهل دختر منتقل شد و در سال 83 ازدواج کرد که ثمره آن یک پسر به نام علی و دختری به نام فاطمه است.

مرتضی زرهرن در سال 88 به دلیل دارا بودن تخصص در پاکسازی مواد منفجره به منطقه مرزی عین خوش استان خوزستان اعزام شده و مدت 18 ماه به پاکسازی مواد منفجره و مین های به جا مانده از جنگ تحمیلی مشغول بود و بعد از طی این مدت به پادگان چهل دختر بازگشت و در سال 93 به شهرستان بروجرد استان لرستان منتقل شد تا دوره عالی مهندسی را در آنجا بگذراند.

 

 این شهید والامقام در تاریخ ششم فروردین سال 94 به درجه سرگردی نائل شد و در اسفند همان سال داوطلبانه با علم و ایمان کامل و عاشقانه برای دفاع از حرم حضرت زینب و دفاع از مظلومیت و جنگ با کفار تکفیری داعشی به سوریه اعزام شد و در نیمه شب بیست و یکم فروردین سال 95 در منطقه جنوب حلب در کشور سوریه و در حین درگیری مستقیم با دشمن تکفیری بر اثر اصابت تیر مستقیم دشمن به درجه رفیع شهادت نائل شد.

 

*شهید یاسین رحیمی*

 شهید یاسین رحیمی در سال 68 در روستای سرچشمه از توابع شهرستان بجنورد متولد شد. با ادامه تحصیل  تا مقطع  دبیرستان در شهر حصار گرمخان در هنرستان شهید عفتی بعد از مدتی به همراه خانواده اش  به مشهد نقل مکان کرد.

 

وی بعد از دو سال اشتغال در حرفه جوشکاری اسکلت، به خدمت سربازی رفت و در لشکر 81 زرهی کرمانشاه مشغول به خدمت شد و در طول خدمت سربازی توفیق سفر زیارتی کربلای معلا برایش فراهم شد  و در سال 90 ازدواج کرد.

یاسین رحیمی در همین رفت و آمدها با تعدادی از مدافعان حرم لشکر فاطمیون آشنا شد و بعد از مدتی او نیز به مدافعان حرم پیوست و از سال 93 جزو رزمندگان مدافع حرم اهل بیت علیهم السلام شد ولی خانواده را در جریان نمی گذاشت و خانواده  مدام فکر می کرد  که او برای کار به تهران یا کرمانشاه می رود. وی چندین بار مجروح  می شود  و به غیر از مجروحیت آخر از دید  دیگران مخفی نگه می دارد.

 

 شهید رحیمی که به نام مستعار «یاسین محمدی» در سوریه حضور داشت در تاریخ 13 مهرماه سال 95 به شهادت رسید و پیکرش به مدت دو ماه مفقود بود که پس از شناسایی به مشهد منتقل می شود و در تاریخ 25 آذر ماه 95 پس از تشییع و طواف در حرم رضوی در بهشت رضا مشهد به خاک سپرده می شود.

 

*شهید علیرضا صفر پور*

 پاسدار بازنشسته «علیرضا صفر پور جاجرمی» جانباز 30 درصد جنگ تحمیلی بود که در یگان 60 زرهی گنبد کاووس خدمت خود را به پایان رسانده بود. وی بعد از دوران بازنشستگی داوطلبانه برای دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت راهی سوریه شد و پس از دو  ماه حضور در سوریه، بامداد روز جمعه 27 فروردین ماه سال 95 به درجه رفیع  شهادت نائل شد. یک پسر و دو دختر از این شهید به یادگار مانده است.

شهید علیرضا صفر پور از ابتدای دوران دفاع مقدس وارد جبهه شد و به  مدت 20 ماه به صورت بسیجی و داوطلبانه در جبهه های هشت سال دفاع مقدس جنگید تا در سال 63 به عضویت سپاه پاسداران  انقلاب  اسلامی درآمد. این شهید والامقام در لباس سبز پاسداری هم به مدت 32 ماه در جبهه حضور پیدا کرد و 30 درصد جانبازی نشان افتخاری است  که از این دوران به یادگار داشت.

 

خراسان شمالی تا کنون 6 شهید مدافع حرم را برای صیانت و حراست از حریم حضرت زینب سلام الله علیها تقدیم کرده است که خبرگزاری شبستان بنا بر تکلیف و رسالت خود، این فرصت را غنیمت شمرده و در این گزارش، به معرفی اجمالی این شهدا پرداخت.

 

گردآوری: سمیرا نیستانی

 

کد خبر 607213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha