به گزارش خبرنگار شبستان از مشهد، حجت الاسلام رضا اسکندری، مدرس حوزه علمیه قم ظهر امروز (29مرداد) در سومین نشست تخصصی گفتمان تربیت با محوریت" نقش سنت های الهی در تفکر مهدوی" در جمع معاونان پرورشی و تربیتی مدارس خراسان رضوی تصریح کرد: بخشی از راه های تحقق رسالت و دست یابی به مهدویت خود انسان ها هستند.
وی با اشاره به این مطلب که انبیا از حضرت آدم تا حضرت بقیه الله اعظم (عج) همه برای قرار گرفتن انسان در مسیر عبودیت، سعادت و کمال انسان مامور شده اند تا انسان را در مسیر سعادت آشنا کنند، خاطر نشان ساخت: مهدویت تفکری با رویکرد اخلاقی، سیاسی، اعتقادی است و تفکر مهدویت تبیین کننده راه سعادت بشریت است.
وی با بیان اینکه سنت دارای دو معنی راه و روش و قانون است، تصریح کرد: سنت الهی تنها سنت و روشی که قابل تغییر نیست و از ابتدای خلقت و تا پایان جهان سنت الهی جاری و ثابت است چرا که سنت الهی بر اساس حکمت، علم، علت، معلول و بی نیازی خداوند صورت پذیرفته است.
حجت الاسلام اسکندری با بیان اینکه سنت های الهی سنت هایی ثابت هستند، ادامه داد: خداوند متعال سنت هایی برای اداره جهان مقرر کرده است، سنت هایی که در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی تاثیر گذار است، چرا که سنت های الهی در تربیت انسان ها نقش ویژه ای ایفا می کنند.
وی با بیان اینکه تغییرات زندگی انسان به دست خود انسان ها است، افزود: وجه تمایز انسان با سایر موجودات وجود عقل، معرفت، علم و شهوت در وجود انسان است، مختار بودن انسان در انتخاب راه و سنت موجب می شود تا بشر با انتخاب این راه هم به سعادت دست یابد و هم به زلالت برسد.
مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه یکی از مصادیق سنت های الهی سنت هدایت است، خاطرنشان ساخت: خداوند انسان را برای گام برداشتن در مسیر عبودیت خلق کرده است و نتیجه گام گذاشتن در مسیر عبودیت و بندگی رسیدن به تقوا و سرانجام تقوا دست یابی به خیر و برکت، افزایش بصیرت درونی و بخشیده شدن گناهان است.
حجت الاسلام اسکندری با اشاره به اینکه انسان برای عبودیت و تقوا خلق شده است، تصریح کرد: برای رسیدن به عبودیت و تقوا انسان نیاز به راهنما و معصوم دارد چرا که وجود معصوم در عالم تکویری امری ضروری است.
وی با اشاره به این مطلب که سنت هدایت، سنتی است که در زندگی همه آفرینش های پروردگار دارای معنا است، اذعان داشت: هدایت در وجود انسان ها به وسیله عقل به عنوان حجت درونی و انبیا (ع) به عنوان حجت بیرونی در وجود انسان قرار داده است چرا که انسان ها اساسا موجوداتی فطرت جو هستند.
وی با اشاره به این مطلب که سنت قطعی خداوند هدایت است و به همین منظور حجت را در بین بشر قرار داده است، گفت: همه بشر در مسیر هدایت نیاز به حجت دارند و حجت ،فردی کامل، اسوه و معصوم است چرا که انسان بدون حجت نمی تواند در راه سعادت و کمال گام بردارد.
پایان پیام/
نظر شما