حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد باوقار، استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر حوزه دین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس به واکاوی نقش زن در تعالی جامعه پرداخت و اظهار داشت: از زمان تکوین حیات بشری، زنان در کنار مردان تاریخ ساز و تاثیرگذار بوده اند و همواره درتمام شئون اجتماعی وعرصه های سیاسی ایفای نقش کرده اند.
وی با بیان اینکه نقش زن در شکل گیری جامعه از نگاه قرآن و روایات را محوری دانست و تصریح کرد: در متون مقدس به این مهم توجه زیادی شده است. به عنوان نمونه تاکید قرآن در خیر کثیر بودن یک زن می تواند در تببین نقش و جایگاه زنان در عرصه های مادی و معنوی بسیار قابل توجه باشد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر باوقار افزود: همچنین از منظر روایات، زن بیشترین خیر و برکت را دارد و موید این مساله، روایت امام صادق(ع) است که فرمودند: «اکثرالخیر فی النسا».
وی با ذکر حدیثی از رسول خدا که فرمودند: « زن شایسته، یکی از دوعامل پیشرفت خانواده است»، خاطرنشان کرد: برآیند کلی نقش زن در ایجاد یک نظام اجتماعی به نام خانواده می تواند زمینه ساز شکل گیری یک جامعه متمدن اسلامی باشد.
نقش زنان در تحقق تمدن اسلامی ممتاز و بی بدیل است
این اساتید حوزه و دانشگاه، نقش زنان در تحقق تمدن اسلامی را بسیار ممتاز و بی بدیل ذکر کرد و به معرفی الگوی زنان پرداخت و گفت: زنانی که در پرتو تعالیم ارزشمند اسلام به وادی کمال راه پیدا کرده اند، بهترین نمونه و الگوهایی هستند که تاریخ تمدن اسلامی مدیون وجود آنهاست.
وی از حضرت زهرا(س) به عنوان الگوی یک انسان کامل نام برد و یادآور شد: آن حضرت در بعد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نقش بسیار زیادی را ایفا نمودند و شاهد این مدعا تورق تاریخ وهمچنین آیات قرآن و فرمایشات معصومین(ع) است.
باوقار ادامه داد: همچنین زینب کبری(ع) جایگاه بسیار والایی در تببین و تکمیل نهضت عاشورا و رساندن پیام آن به بشریت را دارد.
وی افزود: در دوران معاصر نیز زنان جامعه اسلامی با مشارکت فعال در شکل گیری انقلاب و بیداری اسلامی و همچنین تاسیس تمدن اسلامی نوین به ایفای نقش پرداخته و به تاثیرگذاری خود در عرصه های مهم اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و سایر حوزه های بشری، این مهم را به اثبات رسانده اند.
موضع زنان انقلابی همواره الهام بخش زنان ملل و اقوام بوده است
این پژوهشگر حوزه دین با ذکر این نکته که موضع زنان انقلابی همواره الهام بخش زنان ملل و اقوام بوده و می تواند اثربخشی خود را به دیگر حوزه ها نیز تعمیم دهد، به تبیین نقش زن در وصول به تمدن نوین اسلامی اشاره و بیان کرد: زنان انقلابی جوامع کنونی می تواند با تاسی و الهام از الگوهای جامع و کاملی که در ادیان ابراهیمی معرفی شده اند در تکوین تمدن نوین اسلامی ایفای نقش کنند.
وی، مهمترین نقشی که یک زن انقلابی و مسلمان می تواند ایفا کند را ارائه الگوهای مهذب و آگاه از خود به عنوان یک زن کامل مسلمان و انسانی آزاده و مبارز که دراین حوزه شخصیت حضرت زهرا( س)، حضرت زینب(س) و حضرت معصومه(س) بسیار قابل توجه است و تربیت فرزندانی آگاه، پاک، مبارز، متخصص و متعهد برشمرد.
نقش زن در شکل گیری تمدن نوین اسلامی نقشی با موضوعیت است
باوقار، با بیان اینکه نقش زن در شکل گیری تمدن نوین اسلامی، نقشی کاملا با موضوعیت است، تصریح کرد: زنان هم در راستای الگو سازی و هم در زمینه انسان سازی می تواند موثر واقع شوند و همچنین با مطالعه دقیق و تبیین موضوعاتی که بیان شد، شاخص های تمدن نوین اسلامی قابل درک و روشن می شود.
وی یادآوری شد: امام خمینی(ره) درباره نقش می فرماید: « زن با تربیت صحیح خودش، انسان درست می کند و با تربیت صحیح انسان کشور را آباد می کند و یا در جایی دیگر فرمودند: «شما بانوان اثبات کردید که مقدم بر مردها هستید و مردان هم از شما الهام گرفته اند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: با گذشت بیش از سه دهه از عمر انقلاب اسلامی، مشاهده می کنیم که زنان انقلابی ایران، استعداد های باطنی و قابلیت های بالقوه خود را در حوزه شکل گیری تمدن نوین اسلامی به اثبات رسانده اند. لذا مقام معظم رهبری(حفظه الله) با اشاره به نقش و رسالت زن در مقوله های چون عفاف و حجاب، الگو بودن زن، جایگاه و مسایل زنان در فرهنگ اسلامی و تجدد و همچنین عرصه های اجتماعی حضور زن، به این مساله توجه ویژه دارد.
باوقار افزود: معظم له همچنین درباره جایگاه زنان می فرماید: « درعرصه های اجتماعی، سیاسی، علمی و دیگر فعالیت ها، زنان مسلمان همانند مردان حق دارند با توجه به شرایط زمانی، به وظایف خود در قبال جامعه عمل کنند و آنان همانند مردان موظف هستند تا در جامعه حضور یابند و دردهای جامعه را درک کرده و در جهت دردمان آنها بکوشند.
وی تصریح کرد: زن در واقع نیمی از پیکر اجتماع است و می تواند با حضور خود در تمامی عرصه های مهم، در شکل گیری تمدن نوین اسلامی به صورت ویژه به ایفای نقش بپردازد.
نظر شما