خبرگزاری شبستان: بسیاری از ائمه جماعات و روحانیون به خبرنگار ما گفتهاند که از اواسط دهه 70 با تشکیل برخی مراکز فرهنگی مانند فرهنگسراها میزان توجه به مساجد در کشور، کمرنگ شده است و این موضوع، همچنان ادامه دارد. ضمن اینکه برخی از سازمانها بخشی از درآمد موقوفات مساجد را نمیدهند.
خبرنگار ما این موضوع را در گفتوگو با تعدادی از ائمه جماعات و روحانیون بررسی کرده که در این نوبت، مشروح نظرات حجتالاسلام و المسلمین اسماعیل باقرزاده؛ امام جماعت مسجد جامع شهید بهشتی کیانشهر و استاد سطوح عالی حوزه علمیه میآید. وی شاگرد آیات عظام، سید علی خامنه ای (مقام معظم رهبری)، سید محمد حسین مرتضی لنگرودی، غلامرضا رضوانی، محمدرضا تنکابنی، عباسعلی عمید زنجانی، سید عبدالجواد علم الهدی و حسین اوسطی و همچنین شیرمحمد باقرزاده (پدرشان) بود. حجتالاسلام و المسلمین باقرزاده چند سال علاوه بر معاونت آموزش مدرسه علمیه امام القائم (عج) تهران، استاد حوزه علمیه و همچنین عضو جامعه روحانیت مبارز و حزب جمهوری اسلامی بود.
حجتالاسلام و المسلمین باقرزاده با بیان اینکه مسجد، مهمترین پایگاه فعالیت و تبلیغ هر طلبه است، گفت: مساجد فاطمیه (جوانمرد قصاب)، زینب کبری (س) (اتابک) و هفتاد و دو تن (شهرک کاروان) را با کمک مردم ساختم.
وی با اشاره به فعالیت 41 ساله خود در مساجد، افزود: مسجد جامع شهید بهشتی در آغاز فعالیتم در آن، کوچک و دارای فعالیتهای اندک بود اما اکنون با کمک مردم، هیات امنا و خانم فاطمه سادات هاشمی (مسئول فرهنگی) علاوه بر توسعه فیزیکی، بسیار فعال شده است.
انتقاد از شهرداری
امام جماعت مسجد جامع شهید بهشتی با بیان اینکه شهرداری مانع آغاز به کارِ ده مغازه متعلق به این مسجد شده است، گفت: شهرداری معتقد است «کسبه پیش از این، سهم خود برای مسجد را اختصاص دادهاند، بنابراین برای بازگشایی مغازهها باید 200 میلیون پرداخت شود»، این سخن درحالی است که این مسجد هنگام جنگ تحمیلی بر اثر اصابت موشک، تخریب شد و پولهای داده شده توسط کسبه، هزینه بازسازی مسجد شده است.
وی اضافه کرد: من به شهرداری گفتم که درآمد ده مغازه خرج مسجد خواهد شد، چکونه جواب خدا را خواهید داد که گفتند «ما با مخلوق خدا روبرو هستیم».
اداره اوقاف حقوق من و خادم مسجد را میدهد
استاد سطوح عالی حوزه علمیه با بیان اینکه اداره اوقاف و امور خیریه جنوب شرق تهران، حقوق من و خادم جامع شهید بهشتی را میدهد اما بخشی از رقبات و موقوفات را نمی دهد، ابراز داشت: مسئولان اوقاف و امور خیریه با اصرار من و سایر دستاندرکاران، متعهد به پرداخت درآمدهای این مسجد شدهاند هرچند تاکنون مبلغی پرداخت نشده است.
وی با اشاره به فعالیت گسترده مسجد جامع شهید بهشتی در زمینههای مذهبی، فرهنگی، آموزشی، هنری و علمی با مدیریت خانم فاطمه سادات هاشمی، مبلغه و دانشجوی دکتری، ادامه داد: هرشب پس از اقامه نماز مغرب و عشا، جلسه قرائت قرآن و بیان حدیث توسط جوانان برگزار میشود.
امام جماعت مسجد جامع شهید بهشتی گفت: نمازهای ظهر و شب توسط من و نماز صبح توسط لطف الله صالحی (پدر شهید) در این مسجد، اقامه میشود و هر روز حدود 600 نمازگزار برای اقامه نماز در مسجد حاضر میشوند.
وی افزود: مسجد جامع شهید بهشتی هر ماه پول، خوراک و گاهی پوشاک به 60 خانواده نیازمند میدهد.
نظر شما