به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، قربانعلی سعادت، استاندار آذربایجان غربی عصر دیروز(12بهمن) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: استان آذربایجانغربی با بیش از ۳ میلیون نفر جمعیت از اقوام و ادیان مختلف با اتحاد و همدلی در کنار هم زندگی میکنند و در مسیر آرمان ها و اهداف امام و رهبری حرکت میکنند و در این راه نیز تلاش بسیار میکنند و این نشان از وجود تعامل در بین اقوام ایران و بخصوص آذربایجانغربی است.
وی ادامه داد: با وجود چالشها و مشکلات شاهد پیشرفت در شمالغرب کشور هستیم و این گویای اتحاد و تلاش مردم در مسئلهی آبادانی کشور است و امیدواریم در انتخابات سال ۹۶ از دستآوردهایمان در راستای اتحاد و همدلی بیشتر جوانان و جامعه پاسداری کنیم.
استاندار آذربایجان غربی افزود: در حوزههای علوم دینی چه اهل تسنن و چه اهل تشیع همه خواستار اسلام هستند و ایجاد اختلاف و تفرقه بین اقوام از خواستهها و نقشههای عوامل استکبار و صهیونیسم است.
سعادت تصریح کرد: در حوزهی دریاچه ارومیه دچار فراز و نشیبهایی بودهایم ولی برای احیای آن یک دورهی زمانی ۱۰ ساله مشخص شده و به دلیل برخی مشکلات از جمله دیر باز شدن سدها و عقب افتادن خرید دستگاه حفاری تونل از این برنامه یک سال عقب افتادهایم و اگر برنامه حفر تونل به اتمام برسد میتوانیم ۶۴۵ میلیون مترمکعب آب را به دریاچه منتقل کنیم.
وی در خصوص هزینههای احیاء دریاچه ارومیه تشریح کرد: در سال ۹۴ میزان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و در سال ۹۵ ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده که در سالجاری از این مبلغ میزان ۱۵۰ میلیارد تومان برای استان آذربایجانغربی است که این مبلغ را بصورت اسناد خزانه دریافت خواهیم کرد چرا که مدیریت بدون پول هدف ماست.
سعادت گفت: برای اجرای بخشی از برنامههای احیاء دریاچه نیاز به مشارکت مردمی داریم از جمله مدیرت مصرف آب و چاههای غیرمجاز، همچنین باید به این نکته توجه کرد که بعد از ۱۰ که دریاچه احیاء شد باید برنامههایی را داشته باشیم تا دریاچه و وضعیت آن را تثبیت کنیم.
وی تصریح کرد: ما هر ساله در هفتهی دولت و دههی فجر پروژههایی را افتتاح و بهرهبرداری میکنیم که با این حساب هر ساله ۱۰۰۰ میلیارد تومان پروژه در دولت تدبیر و امید انجام دادهایم.
استاندار اذعان داشت: از جمله پروژههای مهم استان بهرهبرداری از راه آهن بوده که تا اردیبهشت سال ۹۶ آماده بهرهبرداری خواهد شد، همچنین افتتاح و اجرای چندین سد همراه پروژههای منطقه آزاد ماکو از جمله بهره برداری از فرودگاه ماکو که از کارهای کم نظیر در کشور است و ایجاد زیرساختهای جادهای مرگلنر تا بازرگان و اتوبان ارومیه تا تبریز را خواهیم داشت.
سعادت با اشاره به اهمیت وجود معادن در استان خاطرنشان ساخت: معادن استان از جایگاه خوبی برخورداند چرا که معادن مهمترین سرمایهی ملی ما بعد از نفت هستند و باید توجه جدی به این حوزه شود همچنین در استان یک هزار و ۱۱۶ واحد تولیدی داریم که ۴۰۴ واحد صنعتی و کشاورزی از آنها از رده خارج و برای ۴۰۰ واحد تسهیلات پرداخت کردهایم و ۳۱۲ واحد در انتظار برای پرداخت تسهیلات هستند که در مجموع با فعالیت این واحدها ۲۲ هزار و ۸۷۸ نفر اشتغال مییابند.
وی با اشاره به مسئله کول بران گفت: ما با کوله بری مشکلی نداریم اما مسائلی مطرح می شود که چندان جالب نیست چرا که ساعت مجاز کول بری از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر است و این افراد در ساعت 10 شب که به اسم کوله بر مطرح می شوند در این ساعت ممنوع آنجا چکار میکردند چرا که احتمال قاچاق موارد غیرمجاز از جمله سیگار ومشروب و ....وجود دارد پس هر عقل سلیمی متوجه میشود آنها کول بر نبودند و باید بدانیم قاچاق از بزرگترین آسیبها به مملکت است.
سعادت در خصوص سفر به کشور آذربایجان تاکید کرد: هدفمان بیشتر تجاری و کشاورزی و اقتصادی و رونق اینها در کشور است و قصد داریم با ایجاد یک نمایشگاه دائمی محصولاتمان را از کل کشور و استان در این نمایشگاه به معرض دید قرار دهیم تا تاجران آذربایجان و یا هر کشور دیگر محصولات ما را ببینند و با آنها آشنا شوند چرا که باید مسیر ورود به بازارهای خارجی را میسر و راحت کنیم تا اشتغال و اقصاد استان بهبود یابد.
نظر شما