نفت با نفتکش های ایرانی به اروپا می رود

خبرگزاری شبستان:در دوران تحریم نفتکش های ایران امکان توسعه فعالیت های خود را نداشت حال با لغو تحریم ها امکان حضور گسترده تر آنها در عرصه جهانی ایجاد شده و شاهد بازگشت نفتکش ها به بازارهای جدید بین المللی هستیم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت ملی نفت‌کش ایران از شرکت‌های فرعی شرکت ملی نفت ایران است که در سال 1334 تأسیس و در سال ۱۳۸۸ به بخش خصوصی واگذار شده است. این شرکت با در اختیار داشتن ۴۲ تانکر خیلی بزرگ (سوپر تانکر) (وی ال سی سی) در حال حاضر بزرگترین شرکت نفت‌کش در جهان می‌باشد. این شرکت نفت خام ایران را به بازارهای صادراتی انتقال می‌دهد و همچنین در تجارت متقابل محموله‌های نفتی را برای برخی از ۱۵۰ رشته نفت در سراسر جهان، از جمله رویال داچ شل، توتال، آرامکو سعودی و شرکت‌های تولدی نفت دولتی کویت و ابوظبی حمل می‌کند.

 

بنابراین گزارش، در دوران تحریم این شرکت امکان توسعه فعالیت های خود را نداشت حال با لغو تحریم ها امکان حضور گسترده تر این شرکت در عرصه جهانی ایجاد شده و شاهد بازگشت نفتکش ها به بازارهای جدید بین المللی هستیم. سیروس کیان ارثی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران در این زمینه به ایرنا گفته است: "اکنون شرکت ملی نفتکش ایران با برخورداری از 69 فروند کشتی و ظرفیت حدود 15.5 میلیون تن، بزرگترین ناوگان کشتیرانی نفتی جهان به شمار میرود. برنامه‏هایی برای توسعه کمی و کیفی ناوگان این شرکت در دست اجراست که از جمله آن میتوان به ورود به بازارهای جدید مانند ال.ان.جی (گاز طبیعی مایع شده) اشاره کرد که با مشارکت شرکتهای بینالمللی اجرا خواهد شد. با توجه به برنامههای وزارت نفت برای راهاندازی تاسیسات ال.ان.جی در کشور و صادرت این محصول باید از این فرصت استفاده بهینه کرد و به این بازار نیز وارد شد.

 

ناوگان نفتکش ایران، دارای کشتیهای متعددی برای حمل نفت خام و فرآورده های نفتی است که نوسازی آن در برنامه ها قرار دارد. برای توسعه ناوگان شرکت ملی نفتکش یک برنامه پنج ساله تدوین شده است که براساس آن برای تقویت حضور در بازارهای جهانی، باید ناوگان نفتکش کشور بهسازی و نوسازی شود البته بحث افزایش ظرفیت ناوگان مطرح نیست، بلکه به دنبال نوسازی ناوگان و جایگزینی شناورهای تا حدی قدیمی دارای استاندارد بالا با نفتکشهای جدید در یک دوره پنج ساله هستیم. با توجه به لغو تحریمها، شرایط خوبی برای افزایش تعاملات بین المللی شرکت ملی نفتکش ایران فراهم شده است."

 

این گزارش می افزاید: در ادامه حضور نفتکش های ایران در بازارهای جهانی قرار است نفت کشورمان به صورت مستقیم از طریق نفتکش‌های ایرانی به بنادر اروپایی صادر شود. فارس در این زمینه به نقل از آرگوست مدیا نوشته است: "از زمان رفع تحریم‌های نفتی علیه ایران، ‌ایران صادرات نفت به کشورهای اروپایی را از سر گرفت اما در این مدت نفت ایران به وسیله نفتکش‌های اروپایی به مشتریان تحویل می‌شد اما این احتمال وجود دارد که با رفع تمام موانع موجود بر سر ورود نفتکش‌های ایرانی به بنادر اروپایی از  این پس شاهد صادرات نفت ایران توسط نفتکش‌های ایرانی باشیم."

 

یادآور می شود: شرکت ملی نفتکش ایران دارای 42 نفتکش با ظرفیت 2 میلیون بشکه و 9 نفتکش با ظرفیت یک میلیون بشکه نفت است و از زمان لغو تحریم‌ها این نفتکش‌ها به دلیل نگرانی نسبت به عمر، بیمه و غرامت و وضعیت آنها از پهلو گرفتن در بنادر اروپایی منع می‌شدند. به همین دلیل از این نفتکش‌ها تنها برای صادرات نفت به بازارهای آسیایی نظیر هندو ژاپن و یا به عنوان ذخیره‌گاه‌های شناور نفت استفاده می‌شد. اخیرا شرکت ملی نفتکش ایران توانسته است شرایط لازم برای دریافت پرچم پاناما را فراهم کرده و به همین دلیل این نفتکش‌ها از این پس می‌توانند در بسیاری ازنقاط جهان پهلو بگیرند.

کد خبر 606117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha