عبدالله باکیده: هدف باید بقا و استمرار نگاه و تفکر شهیدآوینی باشد

‌«عبدالله باکیده» گفت: دستیابی به بقا و استمرار نگاه و تفکر سیدمرتضی آوینی باید هدف اصلی جایزه شهید آوینی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،باکیده در گفت‌وگو یی درباره رویکرد و سینمای مورد علاقه شهید آوینی گفت: سیدمرتضی آوینی نگرشی بسیار ساده و در عین حال مستندگرا نسبت به سینما داشت. سینما را از حقیقت دور نمی‌دانست. او معتقد بود در به تصویرکشیدن حقایق نباید دخل و تصرف کرد و باید حقیقت را همانگونه که هست به تصویر کشید. دیگر شاخصه سینمای آوینی کلام ایشان بود که به صورت گفتار متن روی فیلم‌هایش قرار می‌گرفت و بیانگر درونیات آدم‌ها بود.
 

وی در ادامه افزود: این نوع نگاه به مستند به مذاق بسیاری از افراد خوش نمی‌آمد زیرا معتقد بودند تصویر خود بیانگر حقیقت است اما آوینی سبک خاصی را پدید آورد. تصاویر به همراه درونیات آدم‌ها. در گفتارهای متنی که می‌نوشت دقت زیادی به درونیات رزمنده‌ها و آرزوهایشان داشت و به نوعی احساسات و درونیات آدم‌ها در کلامش وجود داشت.
 

باکیده در ادامه افزود: جریان انقلاب باعث شد تا نگرش آوینی تغییر یابد، همانگونه که خود بارها به آن اشاره داشت.
 

وی افزود: شهید آوینی به سینما نگاهی خاص داشت و این در آثار مکتوب ایشان به وضوح دیده می‌شود. تعاریفی از سینما و هنر در آثارش وجود دارد که قابل تعمق و تفکر است. به سینمای ملی علاقه زیادی داشت و زمانی که در جشنواره فیلم فجر حضور داشت به فیلم کیومرث پوراحمد جایزه اهداء شد و همین نشان از علاقه ایشان به آثار ملی و فرهنگ ایرانی بود. در میان آثار ساخته شده در ارتباط با دفاع مقدس، به «دیده بان» علاقه داشت زیرا معتقد بود نگاه مستندگرایی در فیلم وجود دارد.
 

کارگردن فیلم‌های «پوتین» و «صلیب طلایی» در ادامه به فاصله سینمای ایران با سینمای آوینی اشاره کردو گفت: سینمای ایران هیچ‌گاه به نقطه نظرات آوینی نزدیک نشد. سینمای ایران اسیر مسایل اقتصادی است. اقتصاد سینما باعث شده تا سینما برای بقای خود تنها به سمت کسب درآمد برود تا بتواند بقای خود را حفظ کند. سینمای فرهنگی و سینمایی که مد نظر آوینی بود به فراموشی سپرده شد و امروزه تنها نگاه مرتضی آوینی را می‌توان درآثار کوتاه برخی از جوانان دید.
 

وی در ادامه به برگزاری جایزه بزرگ آوینی و اهمیت آن در ترغیب و تشویق هنرمندان اشاره کرد و گفت: برگزاری جایزه بزرگ آوینی در ترویج نگاه آوینی و تشویق هنرمندان برای ساخت آثاری هم‌سو با نگاه آوینی مؤثر خواهد بود. اما جشنواره باید از جوانی که همسو با تفکرات آوینی فیلمی را می‌سازد، حمایت کند تا در آثار بعدی او نیز نوع نگاه آوینی دنبال شود تا کم کم تفکر خاص آوینی در سینمای ایران به صورت مستمر دنبال شود.
 

وی اظهار داشت: بقا و استمرار نگاه و تفکر آوینی باید هدف اصلی جایزه شهید آوینی باشد.
 

به گزارش ستاد خبری سومین دوره جایزه بزرگ شهید آوینی ،این جشنواره با محوریت سینمای مستند دفاع مقدس، مقاومت و پایداری، مستند اجتماعی و مستند سیاسی در شهر تهران برگزار می‌شود
 

پایان پیام/

کد خبر 60609

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha