نمایشگاه دائمی کتاب می تواند عطش فروکش کرده گرایش به کتاب را احیا کند

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار داشت: باید برای راه اندازی سه یا چهار بخش نمایشگاه دائمی کتاب با کمک ناشران استانی و بومی اقدام کرد تا عطش فروکش کرده گرایش به کتاب احیا شود.

اکبر ظریفی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با بیان اینکه استقبال از نمایشگاه، مهمترین موضوعی است که برای ما اهمیت دارد، به خبرنگار شبستان در اهواز، گفت: سنجش عمومی انجام شده نشان از مشارکت و استقبال فراوان مردم از این نمایشگاه، نسبت به سال های قبل دارد به طوری که علی رغم مشکلات زیست محیطی و وضیعت نامطلوب جوی اما استقبال چشمگیر و غیر قابل پیش بینی را شاهد بودیم.

 

وی یکی از دلایل این استقبال گسترده را ویژگی های نمایشگاه امسال نسبت به نمایشگاه های پیشین دانست و افزود: تعداد ناشران شرکت کننده داخلی و خارجی که از لحاظ کمی و کیفی دارای شاخص های مثبتی هستند از جمله این دلایل است که در ایجاد انگیزه میان مخاطبان نقش دارد.

 

ظریفی خاطر نشان کرد: اگر اهرم های ایجاد انگیزشی در این نمایشگاه بیشتر به کار گرفته شوند درصد موفقیت های حوزه فرهنگی برای دستیابی به اهداف بیشتر خواهد بود.

 

کتاب نقش خود را از دست نخواهد داد

وی ادامه داد: علی رغم توسعه تکنولوژی در حوزه رسانه اما هنوز کتاب نقش پر اهمیت خود در چارچوب آموزش برای خانواده، آموزش عمومی و دانشگاه را از دست نداده و به نظر نمی رسد به این سادگی نیز اهمیت خود را از دست نخواهد داد.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اذعان داشت: بر این اساس لازم است سیاست گذاری خود برای سال های آتی و دراز مدت را برای جذب بیشتر مخاطبان این حوزه به کار بگیریم تا به اهداف از پیش تعیین شده حوزه فرهنگ دست یابیم.

 

وی خاطر نشان کرد: با رفع موانع و اشکالات این حوزه می توانیم برای سال های آتی برنامه های دقیق تری برای رسیدن به اهداف کلی حوزه فرهنگ داشته باشیم.

 

ظریفی با اشاره به دستاوردهای خوب یازدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان اضافه کرد: در کنار برگزاری نمایشگاه کتاب، اجرای برنامه های جنبی در پنل های تخصصی موفقیت های خوبی را رقم زد که با استقبال فراوان مخاطبان همراه شد.

 

ضرورت راه اندازی نمایشگاه های دائمی کتاب

وی اظهار کرد: با توجه به استقبال مردم از حوزه کتاب و در خواست هایی که برای برگزاری مجدد نمایشگاه وجود دارد، می توان برای راه اندازی سه یا چهار بخش نمایشگاه دائمی کتاب با کمک ناشران استانی و بومی تلاش کرد تا این عطش فروکش کرده گرایش به کتاب مجددا در استان روشن شود.

 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اذعان داشت: کتاب هرگز نقش خود را در آموزش و تعلیم و پرورش ذهنی مردم از دست نخواهد داد و برای توسعه این نقش نیازمند برنامه ریزی گسترده تری هستیم.

 

ضعف رسانه ملی در پوشش خبری نمایشگاه کتاب

وی در بخش دیگر سخنان خود بر ضرورت توجه رسانه ملی به مقوله کتاب تاکید کرد و گفت: متاسفانه صدا و سیمای خوزستان آن طور که باید نتوانست در جهت ایجاد شوق و انگیزه میان مخاطبان و مردم برای نمایشگاه کتاب نقشی داشته باشد و به جز چند مصاحبه خبری توجه دیگری به این موضوع نشان نداد.

 

ظریفی تصریح کرد: با توجه به اینکه صدا و سیما عضو شورای فرهنگی عمومی استان است، باید نقش پررنگ تری متعاقب وظیفه و مسئولیت خود در حوزه فرهنگی داشته باشد که اگر این اتفاق می افتاد حضور گسترده تر شهروندان را در نمایشگاه کتاب شاهد بودیم.

 

کد خبر 606071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha