فعالیت بیش از هشت هزار رسانه مجوزدار در کشور

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی پژوهشی خانه کتاب ایران، اظهار داشت: هشت هزار و ۱۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور داریم که از این تعداد ۴۳ خبرگزاری رسمی و فعال کشور هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، افشین داور پناه، معاون فرهنگی پژوهشی خانه کتاب ایران شب گذشته(11 بهمن) در نشست تخصصی کتاب و رسانه با محوریت بررسی جایگاه کتاب در رسانه های ایران که در حاشیه یازدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان برگزار شد، با اشاره به اینکه تعداد رسانه های فعال کشور گفت: هشت هزار و 100 رسانه دارای مجوز در کشور داریم که از این تعداد 43 خبرگزاری رسمی و فعال کشور هستند، همچنین یک هزار و 950 سایت اطلاع رسانی در کل کشور و در حدود 280 روزنامه در حوزه اطلاع رسانی فعالیت می کنند.

 

وی با بیان اینکه در کشور با کمبود تعداد رسانه مواجه نیستیم، افزود: از سویی فضای مجازی این امکان را فراهم کرده که سایت های اطلاع رسانی در کنار خبرگزاری ها رشد قارچ گونه ای داشته و بخشی از فضای اطلاع رسانی را به خود اختصاص دهند.

 

وی ادامه داد: اما در خصوص چگونگی پرداخت رسانه ها به کتاب و فرهنگ کتابخوانی اما و اگرهایی وجود دارد ولی اینکه گفته می شود کتاب جایگاه خوبی در رسانه های ایران ندارد، پیش فرض درستی نیست و با توجه به رویکرد رسانه ها در بازتاب دهنده بودن وضعیت واقعی جامعه می توان گفت همانطور که کتاب در جامعه مهجور است، موردتوجه همه رسانه ها نیست.

 

سردبیر خبرگزاری کتاب ایران با طرح این موضوع که مگر وضعیت کتاب در بخش های دیگر جامعه خوب است که انتظار داشته باشیم در رسانه خوب باشد، اذعان داشت: میزان فرهیختگی یک جامعه بر اساس کتاب های درسی سنجیده نمی شود بلکه مطالعه کتاب های غیر درستی شاخص این موضوع است.

 

وی با اشاره به نشر نزدیک به 85 هزار کتاب چاپ اولی طی سال گذشته در کشور، اظهار کرد: این رقم به نظر بالا می رسد اما اگر کتاب های کمک درسی و دانشگاهی حذف شوند، 23 هزار کتاب غیر درسی باقی خواهد ماند که از این تعداد نیز در حدود 6 هزار کتاب در حوزه کودک و نوجوان منتشر شده است.

 

داورپناه تصریح کرد: البته این رقم با توجه به شرایط کشورمان نسبت به بسیاری از کشورهای همسایه و حتی برخی کشورهای اروپایی نشان می دهد که در وضعیت بدی قرار نداریم چرا که وضعیت کتاب در ایران تابع متغیرهای مختلفی است که نمی توان به راحتی در مورد آن حرف زد.

 

وی همچنین به سرانه کتاب و آماری که در این راستا ارائه می شوداشاره کرد و گفت: آمار صحیح و قابل اعتمادی در این خصوص وجود ندارد، به عنوان مثال میزان فروش کتاب در نمایشگاه های کتاب نمی تواند نشان دهنده سرانه مطالعه باشد و از سویی در آمارهای ارائه شده در خصوص سرانه مطالعه میزان مطالعه مجازی افراد لحاظ نشده است.

 

معاون فرهنگی پژوهشی خانه کتاب ایران اذعان داشت: بر این اساس نباید انتظار داشته باشم جایگاه کتاب در رسانه خیلی جایگاه خوبی باشد، هیچ برنامه مناسبی در خصوص کتاب در رسانه های عمومی و حتی تخصصی نداریم.

 

وی به فعالیت رسانه ملی اشاره کرد و افزود: رسانه ملی به جز رادیو نیز در این موضوع کارنامه خوبی ندارد، البته مردم باید احساس نیاز به مطالعه داشته باشند تا رسانه ملی براساس مطالبات بیننده برنامه ریزی کند.

 

کد خبر 605827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha