به گزارش خبرنگار شبستان، از آثار ترجمه شده آیتالله جوادی آملی میتوان به «تسنیم» تفسیر قرآنکریم، «اسلام و محیط زیست» به زبان عربی، «حیات عارفانه امام علی(ع)»، «عصاره خلقت» و «وحی و نبوت» به زبان اردو و «حیات عارفانه امام علی(ع)» و «کرامت در قرآن» به زبان انگلیسی اشاره کرد.
کتاب«اسلام و محیط زیست»، مجموعه ای از نوشته ها، سخنرانی ها و پیام های آیت الله جوادی آملی است که با نگرشی الهی به محیط زیست، افزون بر بیان وظیفه انسان جهت حفظ محیط سالم، زندگی سالم را تبیین و سر حوادث ناگوار طبیعت را بیان می کند.
کتاب «اسلام و محیط زیست» به قلم آیت الله جوادی آملی، در360 صفحه نگاشته شد و در شمارگان سه هزار نسخه از سوی مرکز نشر اسرا، در سال 1386 به زیور چاپ آراسته شد.
پنج فصل این کتاب با عناوین آبادانی زمین و تأسیس مدینه فاضله از سوی خلیفه الهی، صبغه علوم انسانی و دینی محیط زیست، رابطه اعمال نیک و بد با حوادث طبیعی، تلاش در طبیعت و تأثیر آن در سلامت محیط زیست و تأثیر حسن معاشرت بر سلامت محیط زیست؛ تدوین شده است.
«تسنیم»، یکی از تفاسیر ترتیبی قرآن کریم است که توسط حضرت استاد آیت الله عبداله جوادی آملی به نگارش درآمده است. تفسیر «دهاق تسنیم» با خصیصه ای تازه و روشی نو، از ابداعات مولف مفسر است که به خیل عظیم تفاسیر قرآنی پیوسته است.این تفسیر هم از نظر اسلوب هم از نظر ساختار اصلی مشرب تفسیری قیم المیزان را پی می گیرد اما تفاوتهای چشمگیری در هر دو جهت آن مشاهده می شود.
جلد اول از این مجموعه تفسیر شامل پیشگفتار مفسر و سوره حمد است. پیشگفتار مفسر شامل 10 فصل و جلد دوم کتاب تا جلد نهم از این مجموعه تفسیر آیات سوره بقره را در بر دارد.
در تفسیر هر سوره ابتدا پیشگفتاری از سوره آمده و سپس آن را از دیدگاه قرآن و عترت تشریح کرده و سپس نام های سوره و مکان نزول و ترتیب نزول و تعداد آیات و غررآیات و خطوط کلی معارف سوره، انسجام سوره و ثواب تلاوت آن ذکر شده است و سپس به تفسیر هر آیه در بحثهای جداگانه پرداخته شده است که در ابتدا یک گزیده تفسیر آمده و پس از آن لطایف و اشارات و سپس بحث روایی آیات ذکر شده است.
«حیات عارفانه امام علی(ع)» که نگاهی شاهدانه به حیات عارفانه آن امام عارفان و قبله شاهدان است در معرفی بلندای وجود علی (ع) که بیانگر واقعی و مناسبی برای ذیل دامان هستی اوست به کلمات حکیمانه و متکلمانه علی (ع) معنا می دهد و جلوه های راسخ و استواری علی (ع) به حکمت و کلام او روح می بخشد. این نوشتار ارزشمند که به قلم وزین حضرت استاد، آیت الله عبدالله جوادی آملی نگارش یافته و با دیده عرفان نگریسته و با قلم برهان نگاشته شده، نگاهی است به ابعاد شخصیت آن حضرت از منظر حیات عارفانه که در شش فصل تنظیم شده است.
«عصاره خلقت» از آثار آیت الله عبدالله جوادی آملی است. این مجموعه کوتاه و نفیس که در وصف آن عصاره خلقت، امام زمان (عج) است از مجموعه گفتار و نوشتار حضرت استاد خوشه چینی شده است که در اختیار اندیشمندان و علاقه مندان به فرهنگ دینی قرار گرفته است. این اثر نغز حاوی نکات عمیق و برجسته ای است که قطعا برای اقشار و طبقات مختلف، کارآمد و موثر است و با تمام ایجاز و اختصاری که دارد می تواند خوانندگان گرامی را به عظمت و بزرگی آن مظهر کبریایی حق تعالی توجه داد و راه را برای هدف فوق استوار سازد.
کتاب «الوحی و النبوة» به قلم آیت الله جوادی آملی به عنوان مقدمهای بر کتاب «موسوعة کلمات الرسول الاعظم صلی الله علیه وآله» است. این کتاب در سی و شش فصل و یک خاتمه ضمن تبیین مبانی نبوت و رسالت، پاسخگوی شبهات وارده پیرامون وحی و نبوت است. از آنجا که این کتاب به زبان عربی نگاشته شده بود و تنها مخاطبان عربزبان میتوانستند از آن بهره گیرند، به تازگی به همت حجت اسلام مرتضی جوادی و تحت اشراف و تصحیح کامل مؤلف به فارسی بازگردان شد تا پارسی زبانان نیز امکان استفاده از آن را پیدا کنند. این اثر که برای مخاطبان فرهیخته حوزوی و دانشگاهی به نگارش درآمده است، با نگرش فلسفی، عرفانی و قرآنی به موضوع وحی، قرآن کریم و نبوت پرداخته و به پرسشها و شبهههای مخالفان جواب داده است.
همچنین نرمافزار «تندیس عصمت» پیرامون زندگی حضرت زهرا (س) شامل سخنرانیهای آیتالله جوادی آملی با موضوع توسل، اهمیت و آثار تسبیحات حضرت زهرا (س)، فرازهایی از خطبه حضرت زهرا (س)، لزوم اندیشههای ناب و انگیزه الهی و استقامت در غرفه موسسه اسراء در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآنکریم عرضه میشود.
پایان پیام/
نظر شما