پایان ۱۰ ساله داستان پرماجرای تالارقرآن همدان/ تالار قرآن ۲۰۰۰ نفری همدان پارکینگ ندارد

خبرگزاری شبستان: پس از ۱۰ سال چشم انتظاری داستان پرماجرای تالار قرآن غرب کشور در همدان همزمان با دهه فجر امسال در دوره چهارم شورای اسلامی شهر پایان می پذیرد.

خبرگزاری شبستان از همدان//

پروژه تالار قرآن همدان در سال 83 در سفر مقام معظم رهبری تصویب شده و در سال 85 عملیات اجرایی این پروژه پس از مطالعات و جانمایی در بلوار ارم همدان آغاز شد.

تالار قرآن همدان در یکی از بهترین نقاط شهری همدان بنا شده است تا شاید بتوان خلاء سالن های همایش متعددی در این شهر را جبران کند.

ساختمان این پروژه مراحل پایانی خود را طی کرده و آماده بهره‌برداری است ولی مشکل اساسی آن پوشش گنبد دواری است که سال‌هاست بدون پوشش در این منطقه معطل مانده است.

در سال های گذشته وعده های متعددی در زمینه افتتاح این پروژه از سوی شهرداران وقت و اعضای شورای شهر داده شده است که در آخرین گفتگوی عضو شورای اسلامی شهر همدان به خبرنگار شبستان در دهه فجر امسال این پروژه به بهره برداری می رسد.

زهرا ذوالفقاری، یکی از شهروندان همدانی گفت: از آنجا که همدان یک شهر گردشگری به شمار می رود و همایش های ملی و بین المللی بسیاری برگزار می شود وجود یک سالن در شأن شهر گردشگری همدان مانند تالار قرآن ضروری است.

وی افزود: نکته ای حائز اهمیت برای تالار قرآن همدان معماری سازه و مطابقت آن با منظر و محیط شهری همدان است؛ با توجه به اینکه بلوار ارم یکی از مناطق گردشگری همدان محسوب می شود باید در نوع ساختمان و معماری این تالار بسیار دقت شود  و این سازه با محیط و فضا همخوانی داشته باشد که به نظر می رسد این موضوع در ساخت سازه تالار رعایت نشده است.

وی با بیان اینکه شهر همدان به عنوان یک شهر گردشگری می تواند منبع درآمد خوبی برای مردم باشد، تصریح کرد: یکی از پتانسیل های اصلی همدان در حوزه گردشگری وجود جاذبه های طبیعی؛ آب و هوای این شهر ، نما و دید کوهستانی آن است بنابراین باید در حفظ این دید و منظر بسیار تلاش کرد که وجود سازه این تالار با گستردگی و حجم عظیم مانعی برای منظر شهری محسوب شود.

زهرا بیگدلو، یکی از دانشجویان نیز گفت: تالار قرآن به عنوان بزرگترین فرهنگسرای همدان مطرح شده اما این در حالیست که کارآیی لازم برای یک فرهنگسرا را ندارد.

وی با بیان اینکه عدم تعبیه پارکینگ این تالارقرآن در آینده ای نه چندان دور خودش به یکی از معضلات ترافیکی شهر تبدیل می شود، افزود: همچنین تنها رویکرد این فرهنگسرا برگزاری همایش ها است که متأسفانه شهرداری و نهادهای فرهنگی بودجه ای هنگفتی را صرف احداث این تالار قرآن کردند. 

وی تصریح کرد: شورای شهر و شهرداری همدان می توانستند به جای صرف هزینه های میلیاردی برای این فرهنگسرا و پروژه های عمرانی، به احداث و ظرفیت مساجد و حسینیه ها و برنامه های فرهنگی بپردازند که به مراتب شاهد وضعیت فرهنگی بهتری میشدیم.

بیگدلو بیان کرد: متأسفانه همه مسئولین شهر، به ویژه اعضای محترم شورا به جای تقویت بنیه های فرهنگی به فکر نام آوری و کسب شهرت هستند تا بتوانند در دوره های بعدی انتخابات شورای اسلامی شهر از عنوان پروژه ها برای تبلیغات خود استفاده کنند.

 

افتتاح فاز نخست تالار قرآن همدان در دهه فجر امسال

علی رضائی، عضو شورای اسلامی شهر همدان به خبرنگار شبستان گفت: تالار بزرگ قرآن با 11 هزار متر مربع مساحت و 14 هزار مترمربع زیربنا در سه طبقه با  هشت سالن برای جلسات و کنفرانس‌ها، 21 کلاس  آموزشی و اداری و نیز سالن‌های آمفی تئاتر، نمازخانه، کتابخانه، قرائت خانه، سالن قرآنی و غذاخوری احداث شده است.

وی با بیان اینکه درصورت تکمیل تالار قرآن، این پروژه ظرفیت 1200 نفر را دارد، افزود: راهروهای تالار قرآن ظرفیت خوبی برای برگزاری 14 نمایشگاه مختلف به طور همزمان را دارد.

وی تصریح کرد: به جهت اینکه در طی چند سال گذشته سازه گنبدی تالار قرآن دچار فرسودگی شده با یک شرکت سازنده قرارداد 3 میلیارد ریالی در راستای بررسی گنبد و رفع نواقص این سازه پوششی با مشاوره منعقد شده است.

عضو شورای اسلامی شهر همدان اظهار داشت: برای احداث و تکمیل این پروژه در سال 94 ، 65 میلیارد ریال و در سال 95، 70 میلیارد ریال بودجه مصوب شد و تاکنون 225 میلیارد ریال برای خرید تملک و بیش از 3 میلیارد و 412 میلیون ریال برای تجهیزات هزینه شده است.

وی با بیان اینکه  پس از تکمیل این تالار ظرفیت برای برگزاری مراسم و همایش‌های بین‌المللی در غرب کشور ایجاد می‌شود، گفت: استان‌های غرب کشور می‌توانند از ظرفیت تالار بزرگ برای برگزاری مراسم و همایش‌های قرآنی، علمی و فرهنگی استفاده کنند.

رضائی ادامه داد: در حال حاضر سالن جانبی و فضای عمومی تالار قرآن آماده بهره برداری است و این درحالیست که گنبد و سالن اصلی اجلاس این تالار تکمیل نشده و مستلزم اعتبارات بیشتری است .

وی بیان داشت: در فاز نخست سالن های فرعی و فضای عمومی این فرهنگسرا افتتاح می شود که پس از آن در اختیار فعالان قرآنی قرار می گیرد.

عضو شورای اسلامی شهر همدان ابراز داشت: نام تالار شهر برای فرهنگسرای عظیم قرآنی به دلیل برگزاری جلسات قرآنی نهاده شده است تا خروجی و بازدهی بهتری در زمینه قرآن داشته باشد.

گزارش: سمیرا قادری

کد خبر 604787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha