اهل بیت(ع) در عرصه محیط زیست، جهاد فرهنگی کردند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام و المسلمین حسینی با بیان این که اهل بیت (ع) در زمینه محیط زیست فرهنگ سازی کردند، گفت: اهل بیت (علیهم السلام) در عرصه محیط زیست، جهاد فرهنگی کردند که این جهاد به تعبیر قرآن، «جهاد کبیر» است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی حسینی، عضو هیئت علمی مرکز هدایت و حمایت سازمان بسیج مهندسین کشاورزی امروز (7 بهمن) در نشست تخصصی «اهمیت حفاظت از محیط زیست در اسلام» که در سالن کنفرانس سازمان بسیج مهندسین استان قم برگزار شد، به تعاریفی از آلودگی اشاره داشت و عنوان کرد: آلودگی در پنج حوزه «فقه»، «اخلاق»، «قرآن»، «حدیث» و «تمدن اسلامی» تعریف شده است.

 

عضو هیئت علمی مرکز هدایت و حمایت سازمان بسیج مهندسین کشاورزی افزود: خداوند در قرآن کریم درباره آلودگی می‌فرماید: «ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما کَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ؛ فساد در خشکی و دریا بخاطر کارهایی که مردم انجام داده اند، آشکار شده است» که بنا بر تفسیر مفسران شیعه، فساد در آخرالزمان همه خشکی‌ها، اعماق دریا و اقیانوس‌ها را در بر می‌گیرد.

 

وی با بیان این که آن کریم، عامل فساد را انسان‌ها معرفی می‌کند، گفت: خداوند در آیه 205 سوره بقره می‌فرماید: «وَ إِذا تَوَلَّي سَعي‏ فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فيها وَ يُهْلِکَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ الْفَسادَ؛ هنگامی که روی برمی گردانند، در راه فساد در زمین کوشش می‌کنند و زراعتها و چهارپایان را نابود می‌سازند و خدا فساد را دوست نمی دارد»؛ در این آیه خداوند، عامل اصلی فساد را رذیلت و گناهان مردم بیان می‌کند.

 

اهل بیت(علیهم السلام) برای احیا و حفاظت از محیط زیست زحمات بسیاری کشیدند

 

عضو هیئت علمی مرکز هدایت و حمایت سازمان بسیج مهندسین کشاورزی تصریح کرد: در سیره اهل بیت(علیهم السلام) از جمله زندگانی رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) و امام علی(علیه السلام) با مشکلات زیست محیطی مقابله شده است.

 

وی افزود: اهل بیت(علیهم السلام) برای احیا و حفاظت از محیط زیست زحمات بسیاری کشیدند، به طوری که سرزمین حجاز و مدینه در زمان بعثت پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) یک سرزمین خشک بود، اما پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) و اهل بیت(علیهم السلام) با احداث نخلستان، زمین‌ها را آباد کردند.

 

کارشناس و فعال محیط زیست تصریح کرد: در روایات اسلامی آمده است که امام علی (علیه السلام) حدود 500 باغ را در زمان حیات خویش احداث کردند؛ باغداری و کشاورزی در زمان امام علی(علیه السلام) رونق بسیاری گرفت.

 

اهل بیت (علیهم السلام) در عرصه محیط زیست، جهاد فرهنگی کردند

 

حجت الاسلام و المسلمین حسینی با بیان این که اهل بیت(علیهم السلام) به هدایت اندیشه‌ها و افکار انسان‌ها می‌پرداختند، عنوان کرد: اهل بیت (ع) در دوران زندگانی خویش به محیط زیست اهمیت ویژه ای می‌دادند و در این زمینه فرهنگ سازی کردند.

 

وی با بیان این که اهل بیت (علیهم السلام) در عرصه محیط زیست، جهاد فرهنگی کردند، گفت: این جهاد به تعبیر قرآن کریم، «جهاد کبیر» است، اما متأسفانه امروز مردم به محیط زیست اهمیت کمی می‌دهند.

 

کارشناس و فعال محیط زیست افزود: متأسفانه امروز برخی افراد با خودروهای تک سرنشین در خیابان‌ها تردد می‌کنند، خودروهای داخلی بسیار مخرب محیط زیست هستند، یک موتورسیکلت ممکن است به اندازه 6 دستگاه اتومبیل هوا را آلوده کند که در این گونه موارد، باید قانونگذاری صحیح صورت بگیرد و قوه قضائیه برخورد جدی داشته باشد.

 

بودجه تخصیصی محیط زیست از سوی دولت بسیار ناچیز است

 

عضو هیئت علمی مرکز هدایت و حمایت سازمان بسیج مهندسین کشاورزی، بودجه تخصیصی محیط زیست از سوی دولت را بسیار ناچیز عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه این بودجه به اندازه کوچکترین معاونت‌ها هم نیست.

 

وی به وظایف دولت در حوزه محیط زیست اشاره کرد و افزود: دولت باید نسبت به دستگاه‌های مربوط به حوزه محیط زیست حمایت مالی داشته باشد و زمینه ترویج آموزه‌های حفاظتی محیط زیست را برای فعالان فرهنگی علاقه مند به محیط زیست را فراهم کنند.

 

حجت الاسلام و المسلمین حسینی، کنترل واردات سخت افزاری و نرم افزاری را از دیگر وظایف دولت عنوان کرد و تصریح کرد: در تعالیم اسلامی، مسئله آلودگی محیط زیست را نمی توان از دیگر مسائل زندگی بشر جدا دانست.

 

راهبرد اساسی در جلوگیری آلودگی هوا «پیشگیری» است

 

کارشناس و فعال محیط زیست به آلودگی هوا در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: امام رضا (علیه السلام)، اساس زندگی را آب و هوا عنوان کردند و این روایت، اهمیت سالم بودن هوا را می‌رساند.

 

وی، راهبرد اساسی در جلوگیری از آلودگی هوا را «پیشگیری» بیان کرد و افزود: اولین اقدام در جلوگیری از آلودگی محیط زیست، درختکاری است، به طوری که خداوند در آیه 15 سوره سبأ، این راهبرد را بیان فرموده است.

 

آلودگی هوا یکی از مصادیق ظلم است

 

حجت الاسلام و المسلمین حسینی تصریح کرد: عدالت در محیط زیست یعنی حق اولیه همه مردم هوای سالم و تمیز است، بنابراین این حق نباید تضییع شود و آلودگی هوا یکی از مصادیق ظلم است که از نظر فقهی حرام است.

 

عضو هیئت علمی مرکز هدایت و حمایت سازمان بسیج مهندسین کشاورزی با اشاره به طرح مخرب و ضدمحیط زیستی دولت ترکیه، یادآور شد: دولت ترکیه در حال مسدودسازی سرچشمه‌های دجله و فرات است که باعث بیابانی شدن بین النهرین می‌شود و با اجرای این طرح، دو سوم ایران دیگر قابل سکونت نیست.

 

وی در پایان بر دغدغه‌های مقام معظم رهبری (مدظله) درباره محیط زیست تأکید کرد و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان محیط زیست فرمودند که فرسایش خاک چیزی نیست که بشود به‌آسانی جبرانش کرد؛ قضیه‌ خاک از قضیه آب مهم‌تر است؛ دلیل این فرمایش این است که برای تهیه آب راه‌هایی وجود دارد، اما تهیه خاک حاصلخیز ممکن نیست.

 

کد خبر 604655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha