به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، حجت الاسلام و المسلمین ملاحسینی، امام جمعه بهاباد عصر روز گذشته(27 مرداد) در نشست ستاد احیای زکات این شهرستان گفت: باید برای فرهنگ سازی هرچه بیشتر پرداخت زکات سیاست های تشویقی در نظر گرفته شود و مکان هایی که با پول زکات ساخته شده است در منظر عموم قرار گیرد.
رئیس ستاد احیاء زکات شهرستان ادامه داد: باید احادیث مرتبط با امر زکات به صورت گسترده توسط روحانیون به مردم گفته شده و عواقب و گرفتاری های دنیوی و اخروی عدم پرداخت زکات به آنان گوشزد شود.
وی ریشه کن کردن فقر را از اولویت های مصارف زکات برشمرد و افزود: زکات پرداختی باید در وهله اول برای ریشه کن کردن فقر در جامعه مصرف شود و در مراحل بعد جهت مساکین، عاملین زکات، ترغیب غیرمسلمانان به اسلام، بدهکاران، در راه خدا، در راه ماندگان و موارد دیگر هزینه شود.
ابوالقاسم دهقان، سرپرست فرمانداری بهاباد و قائم مقام ستاد زکات شهرستان بهاباد نیز در این جلسه بر فرهنگ سازی گسترده پرداخت زکات واجب و مستحبی در جامعه تأکید کرد و گفت: زکات در قرآن 32 مرتبه یادآوری شده است و این اهمیت والای پرداخت زکات را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: باید در مدارس برای دانش آموزان اهمیت زکات تبلیغ شود و در شهر نیز میدان و یا خیابانی به نام زکات نامگذاری شود.
محمدرضا غریب نواز، معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان یزد مشارکت مردم بهاباد در پرداخت زکات را خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: باید در کنار یادآوری پرداخت زکات واجب، پرداخت زکات مستحبی نیز برای مردم تبلیغ شود.
غریب نواز افزود: طبق استفتائی که از دفتر مقام معظم رهبری شده است، می توان در مورد هر چیزی که از زمین می روید بجز سبزیجات و توت زکات داد.
وی همکاری دانشجویان و طلاب را جهت گسترش فرهنگ زکات خواستار شد و خاطرنشان ساخت: باید تلاش کنیم تا در دانشگاه ها و حوزه های علمیه طرح های پژوهشی جهت گسترش فرهنگ زکات بررسی شود و پیشنهادات دانشجویان و طلاب به ستاد زکات ارائه شود.
حجت الاسلام والمسلمین فخرآبادی، رئیس ستاد زکات استان یزد نیز اظهار داشت: با هماهنگی های صورت گرفته با مسئولان استان برای جلوگیری از برخی سواستفاده های احتمالی، وجوه پرداختی مردم به حساب غیرقابل برداشت در مرکز استان واریز شده و مبلغ معادل آن نیز که طبق قانون از طرف دولت اختصاص می یابد به این حساب واریز می شود.
حجت الاسلام فخرآبادی در مورد زمینه های مصرف زکات پرداختی مردم بیان داشت: طبق هماهنگی های صورت گرفته در استان مقرر شده 30 درصد مبالغ پرداخت شده زکات از طریق کمیته امداد امام خمینی(ره) برای فقرزدایی هزینه شود.
وی افزود: بخشی نیز جهت احداث راههای روستایی به اداره کل راه و ترابری استان داده خواهد شد و آن اداره نیز با افزودن مبلغی، احداث راههای روستاهایی که بیشترین پرداخت زکات را داشته اند در اولویت قرار خواهد داد.
فخرآبادی تصریح کرد: بخشی از مبلغ زکات نیز به اداره کل اوقاف و امور خیریه استان جهت احداث و ترمیم مساجد و حسینیه هایی که زکات بیشتری پرداخت نموده اند پرداخت می شود.
پایان پیام/
نظر شما