حوزه علمیه در عرصه پیشرفت علوم تولیدکننده باشد/آثار مولفان حوزوی متناسب با موضوعات روز جامعه باشد

خبرگزاری شبستان:آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که فرهنگ غربی نباید بر آثار حوزوی حاکم باشد، گفت: حوزه‌های علمیه باید تولیدکننده باشند و برای پیشرفت علوم در عرصه‌های مختلف تلاش کنند تا با استفاده از ظرفیت نخبگان حوزه شاهد تولید آثار ارزشمند باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت‌الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان امروز (7 بهمن) در هجدهمین همایش کتاب سال حوزه که در سالن همایش‌های مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، عنوان کرد: همایش کتاب سال حوزه نشان می‌دهد که حوزه علمیه، فعال، بالنده، پربار است و برای فرزندان خود ارزش قائل است.

 

تولید صدها آثار علمی و مقالات مبتنی بر نیازهای جامعه از جمله برکات حوزه‌های علمیه است

 

مرجع تقلید شیعیان، تولید صدها آثار علمی و مقالات مبتنی بر نیازهای جامعه را از جمله آثار و برکات حوزه‌های علمیه برشمرد و تصریح کرد: امروز پژوهشگران حوزه علمیه راه علما و بزرگان تاریخ اسلام را در ترویج معارف اسلام و مکتب اهل بیت (ع) در پیش می‌گیرند.

 

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که برگزاری همایش کتاب سال حوزه می‌تواند به بسیاری از نیازهای جامعه بشریت پاسخ دهد، گفت: اسلام به قلم، نوشتن، خواندن اهمیت فراوانی داده است، به طوری که نزول قرآن کریم در محیط جهل و خرافه پرستی یک معجزه است.

 

وی با بیان اینکه امر کتابت در قرآن کریم از اهمیت زیادی برخوردار است، اظهار داشت: کتابت به عنوان یک محور اصلی توسط شخصیت‌های مختلف دینی دنبال شده است؛ طولانی ترین آیات قرآن درباره کتابت است و انبیای اولوالعزم(ع) کتاب آسمانی داشتند.

 

اصول و فروع اسلام بر محور امر کتابت است/ بزرگان و علمای دین همواره به امر کتابت اهتمام داشتند

 

مرجع تقلید شیعیان با بیان این که اصول و فروع اسلام بر محور امر کتابت است، یادآور شد: امام علی(ع) می‌فرمایند: «همان گونه که باغ‌ها جسم و روح انسان را سیراب می‌کنند، کتاب‌ها هم باغ‌های علما هستند»، همچنین امام صادق(ع) در حدیثی می‌فرمایند: «خداوند نعمتی رابه همه بندگان ارزانی داشته است تا همه بنویسند و محاسبه کنند و اگر کتاب و کتابت نبود، مطالب آنها غلط می‌شد».

 

آیت الله مکارم شیرازی افزود: پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌فرمایند: «علم را با امرنوشتن از فرار کردن نجات دهید زیرا علم فرار است و راه ذخیره آن امرکتابت است».

 

وی با بیان این که بزرگان و علمای دین همواره به امر کتابت اهتمام داشتند، عنوان کرد: علما و بزرگان دین در طول تاریخ اسلام، آثار ارزشمندی را به یادگار گذاشته اند و وظیفه ما این است که به این آثار بیفزاییم تا این حرکت علمی متوقف نشود.

 

حوزه علمیه در عرصه پیشرفت علوم تولیدکننده باشد

 

مرجع تقلید شیعیان با بیان این که حوزه‌های علمیه تنها مصرف‌کننده نباشند، گفت: حوز ه‌های علمیه باید تولیدکننده باشند و برای پیشرفت علوم در عرصه‌های مختلف تلاش کنند تا با استفاده از ظرفیت نخبگان حوزه شاهد تولید آثار ارزشمند باشیم.

 

آیت الله مکارم شیرازی به اهمیت برگزاری همایش کتاب سال حوزه اشاره کرد و اظهار داشت: برخی سوال می‌کنند وجوهات شرعی کجا مصرف می‌شود، درپاسخ باید گفت که تدوین کتاب‌ها که مبارزه با جهل و ظلم بوده یکی از منابع مصرفی وجوهات است و امروز آثار ارزشمندی در این همایش ارائه می‌شود.

 

هفت آسیب احتمالی که متوجه مولفان و نویسندگان می‌شود، چیست؟/آثار نویسندگان همانند قرآن کریم روان باشد

 

وی به هفت آسیب احتمالی که دامن گیر مولفان و نویسندگان می‌شود، اشاره کرد و افزود: پرهیز از روان‌نویسی، پرداختن به مباحث تکراری، سرقت‌های ادبی، بررسی مباحث بدون اهمیت، افزایش بیهوده صفحات در راستای تشریح مباحث حاشیه‌ای، شتاب‌زدگی و تقلید از فرهنگ غربی از جمله این آسیب‌هاست.

 

مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: برخی تصور می‌کنند اگر کتابی را به شیوه پیچیده بنویسند تا کسی متوجه مباحث نشود، چهره علمی تری پیدا می‌کنند؛ در حالی که باید در سایه قرآن حرکت کرد و ادبیات نویسندگان ما باید همچون قرآن کریم روان باشد.

 

آثار مولفان حوزوی متناسب با موضوعات روز جامعه باشد

 

آیت الله مکارم شیرازی بر لزوم پرهیز از تالیف کتاب‌های تکراری و همچنین  پرهیز از سرقت‌های علمی از آثار اندیشمندان تصریح کرد و اظهار داشت: پرهیز از تالیف مباحث بی اهمیت و حاشیه ای از دیگران مواردی است که نویسندگان دارد به آن اهمیت دهنوند.

 

وی با بیان این که آثار مولفان باید متناسب با موضوعات روز جامعه باشد، تصریح کرد: برای حجیم شدن کتاب نباید از موضوع اصلی خارج شد، همچنین عجله و شتاب در امر تالیف کتاب اشتباه است.

 

مرجع تقلید شیعیان تأکید کرد: : اگر کتاب در قالب تفکر گروهی تالیف شود، اثر ارزشمندی تری می‌شود؛ زیرا اشتباه و خطر کمتری دارد.

 

فرهنگ غربی و دانشگاهی نباید بر آثار حوزوی حاکم باشد

 

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که فرهنگ غربی و دانشگاهی نباید بر آثار حوزوی حاکم باشد، عنوان کرد: بعضی افراد، روش‌های حوزوی را کنار گذاشته و روش‌های دانشگاهی و غربی را جایگزین کرده اند؛ در حالی که فرهنگ‌های صحیح نباید به فراموشی سپرده شود.

 

وی در پایان یادآور شد: در حوزه علمیه کتاب‌هایی نوشته می‌شود که بیش از 20 تا 80 بار تجدید چاپ می‌شوند که نشان می‌دهد حوزویان متناسب با نیاز مردم به تألیف آثار خود می‌پردازند.

کد خبر 604627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha