حجت الاسلام حسن روحانی، امام جمعه بابل، امروز (7 بهمن) درباره نقش مساجد در دهه فجر به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: مساجد یکی از مکان هایی محسوب می شود که به حق در انقلاب و ایجاد وحدت میان مردم و در دوران انقلاب، نقش مهمی را ایفا کرد.
وی اظهار کرد: ماهیت انقلاب اسلامی، انقلاب دینی بوده برای حاکمیت دین و ارزش های اسلامی که در درون جامعه و همچنین قلوب و میان مردم، ریشه دوانده است و مساجد به تناسب این امر مهم در زمانی که بر محافل دینی و این پایگاه های مهم، خاک رکورد نشسته بود، بسیار مورد توجه قرار گرفت.
حجت الاسلام روحانی بیان کرد: شور عجیب و شگفتی در گروه های مختلف مردم برای ایجاد انقلاب اسلامی ایران پدید آمد و نقش مساجد جهت تحقق این مهم، بسیار ارزشمند بود.
وی ابراز کرد: مساجد در زمان حضرت محمد مصطفی، پیامبر خاتم(صلی الله علیه و آله و سلم) به عنوان محور تحول جامعه در قالب نماز، نماز جمعه، کلاس های تعلیم و تعلم مردم و ... بسیار موثر بود که در احیا و شکوفایی در دوران انقلاب اسلامی و دهه فجر و در سال های 56-58، تاثیرگذار بوده است.
حجت الاسلام روحانی گفت: مساجد بعد از انقلاب به ویژه دوران دفاع مقدس، نقش مهمی را ایفا کردند و شور انقلابی در این پایگاه های الهی، زمینه شکوفایی این مکان ها را موجب شد.
وی درباره احیای کارکردهای مختلف مساجد و خارج شدن برخی از این پایگاه های الهی از یکنواختی و مهجوریت، اظهار کرد: اقبال مردم به مساجد در حقیقت، تبلور به بعضی ازرفتارها و عکس العمل در مورد این مکان ها به شمار می آید.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه امام جماعت، هیئت امناء و سایر افراد در مدیریت این پایگاه های دینی نقش تاثیر گذاری دارند، بیان کرد: جاذبه مساجد متاسفانه کمرنگ شده و حتی در برخی از بین رفته است.
وی ابراز کرد: نسل امروز که مخاطب مهمی برای جامعه و در مساجد به شمار می آیند باید شرایط رونق این پایگاه، برای آنها فراهم شود و همانگونه که در صدر اسلام و انقلاب اسلامی با امور حیاتی مردم، سر و کار داشتند باید در زمان حاضر نیز همان نقش ها، احیا شود.
حجت الاسلام روحانی با تاکید به نقش مهم مساجد در تربیت اسلامی، گفت: برنامه ها و فعالیت ها در این پایگاه های الهی باید مطابق نیاز مردم به ویژه جوانان و نوجوانان باشد و جذب به محافل دینی در این مراکز، فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه فارغ از جاذبه های مساجد برخی از جوان ها به دلیل عوامل درونی و بیرونی از این پایگاه های الهی فاصله گرفته اند، اظهار کرد: عوامل بیرونی نظیر دین گریزی فقط به مساجد نیست بلکه به دلایل مختلف از دین و در نتیجه از این مراکز، گریزان هستند.
حجت الاسلام روحانی بیان کرد: عوامل درونی نظیر جاذبه ای که امام جماعت باید در مساجد، ایجاد کند و متناسب سن و سلیقه مخاطبان در این پایگاه های الهی، باشد می تواند موجب سوق یافتن تا جوانان به این پایگاه ها شود.
نظر شما