باید متحد، یکپارچه و هدفمند عمل کرد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی؛ دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: کارشناسان آموزش و پژوهش دبیرخانه‌های استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید متحد، یکپارچه و هدفمند عمل کنند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، در «دوره آموزشی کارشناسان آموزش و پژوهش دبیرخانه‌های استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد» که امروز (ششم بهمن) در محل ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری، دهه چهارم انقلاب را «دهه عدالت و پیشرفت» نامیدند، بنابراین باید وظایف و ماموریت‌های خود در تحقق این شعار را شناسایی و به آن‌ها عمل کنیم.

 

وی عزت‌خواهی را نخستین مؤلفه پیشرفت معرفی کرد و گفت: ایمان و عمل صالح، راهکار رسیدن به این عزت‌خواهی است.

 

راهکار قرآن برای رسیدن به نجات

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد «رسیدن به ایمان و تقوای حقیقی» را دومین مولفه عدالت و پیشرفت در جهان‌بینی توحیدی دانست و خاطرنشان کرد: قرآن می‌فرماید "اگر تقوا پیشه کنید، راه رسیدن به نجات را به شما نشان می‌دهیم و دچار دوبینی نخواهید شد."

 

وی با بیان اینکه قرآن، هدف اصلی خلقت را رسیدن به مقام عبودیت معرفی کرده است، اضافه کرد: رسیدن به ایمان و تقوای حقیقی، ممارست، پشتکار و تلاش می‌خواهد.

 

ارباب سلیمانی، علم و فناوری را سومین عامل پیشرفت دانست و ابراز کرد: امیرالمومنین علی (ع) می‌فرمایند «العلم السلطان» بنابراین علم مایه قدرت و ثروت جامعه است و برای کسب آن باید برنامه‌ریزی و تلاش مستمر داشت.

 

نباید تحصیل علم را رها کرد

وی با بیان اینکه کارشناسان آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به مدارک تحصیلی فعلی خود بسنده نکنند و مدام در اندیشه کسب اطلاعات جدید و علم بیشتر باشند، خطاب به حضار در این جلسه، گفت: تاکنون چند کتاب مفید خوانده‌ایم؟ با کمی بررسی مشخص می‌شود... در برخی از کتابخانه های مهم دنیای امروز، میلیون ها جلد کتاب وجود دارد و همه این موارد نشان می‌دهد که نباید به داشته‌های علمی خویش اکتفا کنیم و دچار رخوت و سستی شویم و تحت وسوسه‌های شیطانی، تحصیل مستمر علم را رها کنیم.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد، گفت: پروفسور حسابی، 15 روز مانده به پایان عمرش در مصاحبه با صدا و سیما می‌گوید در حال فراگیری زبان آلمانی هستم، این زبان را در جوانی یاد گرفتم اما تسلط کامل پیدا نکردم و الان جبران می‌کنم.

 

پنکه‌ای که با مخالفت امام خمینی روبرو شد

ارباب سلیمانی "تولید ثروت و سرمایه‌گذاری مفید به دور از روحیه اشرافی‌گری" را مولفه چهارم پیشرفت معرفی کرد و خاطرنشان کرد: باید از اشرافی‌گری و تجملات ناپسند پرهیز کرد، نقل می‌کنند که روزی در اتاق ملاقات امام خمینی (ره) در نجف، پنکه قرار دادند، ایشان پس از پایان یکی از دیدارهای مردمی خود نسبت به این موضوع اعتراض کردند و اطرافیان گفتند، قرار دادن پنکه به خاطر هوای گرم نجف است، اما رهبر کبیر انقلاب فرمودند "اگر مردم تمام مناطق گرمسیر پنکه داشتند من نیز از آن استفاده خواهم کرد."

 

 

وی ابراز کرد: سوال اساسی این است که سهم فعالان مسجدی و برنامه‌ریزان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در تحقق 4 مولفه عدالت و پیشرفت اعم از عزت‌طلبی، تقوا، علم و فناوری و تولید ثروت و سرمایه‌گذاری مفید، چیست و چقدر هر یک از ما برای شعار دهه چهارم انقلاب و هر یک از مولفه‌های آن فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی کرده‌ایم؟

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، کار اصلی مسجد را هدایت، رشد، ایمان و تقوا دانست و این سوال را مطرح کرد که آیا ما نمی‌توانیم در این زمینه گفتمان‌سازی کنیم؟

 

حضرت امیر (ع) بسیاری از محرومان را صاحبِ خانه کردند

ارباب سلیمانی با طرح این سوال که آیا اعضای این ستاد و دبیرخانه‌های استانی نمی‌توانند برای رشد علمی فعالان مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری تلاش کنند، گفت: حضرت امیر (ع) در طول 25 سال دور بودن از جایگاه حقیقی و حکومتی خود، هیچ‌گاه دست از تلاش و کوشش برنداشتند و مدام در حال کار و تلاش و ایجاد نخلستان‌ها و حفر چاه‌های فراوان بودند و حضرت از همین طریق بسیاری از محرومان و بستگان خود را صاحبِ خانه کردند.

 

وی ادامه داد: باید وجدان کاری مقدم بر قوانین و حق قانونی باشد که در این صورت، کار و تلاشی مضاعف برای مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری خواهیم داشت.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، با بیان اینکه هر عضو این کانون‌ها بر اثر برنامه‌ریزی و تلاش‌های ما باید دارای سه ویژگی تدین، انقلابی‌گری و کارآمدی باشد، خاطرنشان کرد: اگر این اعضا و دبیرخانه‌های استانی در 4 محور عزت‌طلبی، ایمان و تقوا، علم و فناوری، تولید ثروت و سرمایه‌گذاری به خوبی عمل و فرهنگ‌سازی کنند، آن‌گاه جوانان متدین، انقلابی و کارآمد تربیت خواهند شد.

 

 

 

وی با بیان اینکه در قیامت از وظایف و عملکرد ما پرسش خواهد شد و هر چقدر امکانات بیشتری در اختیار ما باشد سوالات مهم‌تر و دشوارتری از ما پرسیده خواهد شد، خاطرنشان کرد: طبق روایات، حضرت سلیمان، آخرین پیامبر وارد شونده به بهشت است زیرا از قدرت و اختیارات گسترده ای برخوردار بود.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: کارشناسان آموزش و پژوهش نقطه نظرات خود را درباره ستاد عالی و دبیرخانه‌های استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، مطرح کنند تا عملکرد ما بهتر از گذشته و در مسیر تعالی کشور قرار بگیرد البته باید در بیان نظرات، خدا را در نظر گرفت و دلسوز تشکیلات بود.

 

وی افزود: در مراحل تصویب مواد برنامه ششم توسعه، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به قید تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری در تمام روستاهای بالای هزار نفر اعتراض کرده و گفته بود این قیدِ جمعیت درست نیست که نماینده دیگری به او پاسخ داد با توجه به آمار گسترده روستاهای کشور، وجود این قید ضروری است، سرانجام مقرر شد کانون‌های فرهنگی هنری در تمام مساجد شهری و روستاهای بالای هزار نفر تاسیس شوند، حال نکته اینجا است که این مصوبه مجلس، بار سنگینی بر دوش ما قرار داده است و باید به اعتماد نمایندگان مردم، پاسخ درست و مطلوب داد.

 

 

 

کد خبر 604246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha