به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان٬ مراکز آموزش علمی کاربردی سراسر کشور دست به اقدامی جدید زده و آن را ایده تاب نامیده است ایده ای هر چند ساده و ابتدایی اما همین ایده می تواند جرقه ای باشد برای اهداف بزرگ چراکه قابلیت رشد دارد و اگر بگوییم در نوع خود می تواند منبع درآمدی باشد، گزافه نگفته ایم.
شاید با این اقدام و حمایت از آن، دیگر دوره مدرک گرایی به پایان برسد و دانشجو توان تبدیل آموخته های خود به ایده را به دست آورد.
در این رویداد که برمحور ایدههای نوآورانه و خلاقانه پایه ریزی شده، دانشجو برای کسب درآمد، تولید انبوه محصولات و یا خدمات دست به کار می شود و به فکر پردازش ایده ای روی می آورد و به این ترتیب هم دانشجو، دانشجو بار می آید هم زمینه برای توجه مسئولان به این قشر جامعه فراهم می شود تا مسئولان بیش از پیش به فکر دانشجو باشند.
درواقع ایدهتاب فرصتی برای آشنایی و برقراری ارتباط صمیمانه با ایدهپردازان، صاحبان مشاغل و سرمایهگذاران است.
البته این اقدام منفعتی 2 جانبه دارد چرا که درآمدزاست هم دانشجو از آن بهره می برد و هم مسئولان سازمان های مختلف به این صورت که دانشجو فرصت دارد ایده اش را به مدت 100 ثانیه در مراکز آموزش علمی -کاربردی سراسر کشور ارائه دهد، پس از آن مسئولان با توجه به نیاز سازمان ها از ایده های دانشجویان استقبال و حمایت می کنند و به این ترتیب دانشجو صاحب شغل و درآمدی می شود.
برای نمونه؛ چندی پیش در دانشگاه علمی – کاربردی فرهنگ و هنر یک اصفهان دانشجویان ایده های خود را مطرح کردند یکی از آنان در نظر داشت سایت هنری را راه اندازی کند که زمینه را برای ارتباط هنرمندان سراسر جهان فراهم کند تا هنرمندان به بحث و تبادل نظر بپردازند.
از اهداف برگزاری رویداد ایده تاب می توان به ترویج فرهنگ نوآوری، خلاقیت و کارآفرینی، تقویت توان ارائه ایده های خوب، شکستن سد محافظه کاری در خلاقیت، توسعه نقش دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان حامی دانشجویان خلاق و فناور کشور، ایجاد فرصت شکل گیری کسب و کارهای نوپای قابل اجرا با لحاظ کردن بخش داوری تخصصی- اقتصادی و تبدیل ایده به ثروت با توجه به اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد.
دانشجویان داوطلب می توانند ایده ها و نظرات خود را به مراکز آموزش علمی کاربردی سراسر کشور ارائه دهند تا پس از رای گيری بازخورد اوليه مخاطبان خود را نسبت به ايده اوليه و خام خود دريافت نمایند.
در گام بعدی اين رويداد، کارگاه طراحی مدل کسب و کار برگزار شد، در اين کارگاه تيم ها ياد می گيرند که چطور ايده خود را از ابهام خارج نمايند و جنبه های مختلف آن را طراحی نمايند، پس از کارگاه آموزشی، در يک کلينيک تشريحی، تيم ها، با کمک منتورها (مربيان) حاضر، مدل کسب و کار ايده خود را طراحی می نمايند.
در گام سوم، کارگاه آموزشی نحوه ارائه مطلوب برگزار می شود، در اين کارگاه در مورد چگونگی بيان و ارائه ايده خود برای مخاطبان و سرمايه گذاران در شرايط مکانی و زمانی مختلف، با محدوديت های متفاوت زمانی شرح خواهد شد و پس از يادگيری نحوه ارائه مطلوب در کلينيک تشريح، با کمک منتور ها، تيم ها ارائه ايده خود را برای تيم داوری آماده می نمايند.
از آنجایی که در این رویداد بزرگ مسئولان هم حضور داشتند لازم دانستیم با آنان هم به گفت و گو پرداخته و نظر آنان را در این رابطه جویا شویم.
شهردار اصفهان در این رویداد با بیان اینکه لازمه شهر خلاق، ورود دانشگاه ها، دستگاه های اجرایی و شهروندان به حوزه های خلاقانه و ایده های نوآورانه است، گفت: در سال های اخیر استارتاپ ها و ایده تاپ ها در شهر اصفهان فعال شده اند.
مهدی جمالی نژاد با اشاره به اینکه در این رویداد، 10 ایده در حوزه های فرهنگ، هنر و مدیریت شهری ارائه شد، افزود: پنج ایده از میان آنها در شهرداری قابلیت اجرایی دارد که از ایده پردازان دعوت شد تا ایده های خود را برای اجرا به مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان ارائه دهند.
وی گفت: اگر همه دستگاه ها در برگزاری این ایده تاپ ها ورود پیدا کنند و تمام دانشجویان را در یک رقابت سالم کنار هم قرار دهند می توان امیدوار بود که در آینده نزدیک گام های بسیار بلندی در توسعه شهر برداشته خواهد شد.
همچنین سرپرست دانشگاه علمی کاربردی واحد استان اصفهان با ارزیابی مثبت از برگزاری این رویداد گفت: برگزاری این رویدادها به دانشجویان آموزش می دهد تا آموخته های خود را به ایده هایی تبدیل کند که ممکن است آینده اقتصادی داشته باشد.
سید حسن قاضی عسکر افزود: دانشجویان ایده های خوب و زیادی ارائه می کنند که برای اجرایی کردن آنها به حمایت نیاز دارند بر همین اساس تصمیم گرفته ایم به آنها آموزش های لازم را ارائه دهیم تا بتوانند ایده های خود را به ایده های کار آمد و اقتصادی تبدیل کنند.
وی با اشاره به 61 ایده ارائه شده در این رویداد کار آفرینی و انتخاب پنج ایده برتر گفت: سه ایده برتر وارد مرکز رشد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان می شود و بقیه مورد حمایت قرار می گیرند.
همچنین سرپرست مرکز آموزش علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان بر جهت دهی کلاس های کارآفرینی مراکز آموزش علمی کاربردی از تئوری بودن به سمت ارائه ایده های کاربردی و ایده تاپ ها تاکید کرد و گفت: در کلاس های کار آفرینی باید دست کم پنج ایده اجرایی ارائه شود تا این کلاس ها به بُرون داد برسد.
احسان مشکلانی افزود: دنیای آینده، دنیایی نیست که افراد فقط با داشتن مدرک تحصیلی، شغلی نیز داشته باشند بلکه در آینده افراد خودشان باید شغلشان را انتخاب کنند.
نخستین رویداد کار آفرینی (ایده تاب) فرهنگ و هنر و رسانه از اول تا سوم دی در مرکز آموزش علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان برگزار شد.
61 ایده دانشجویی در این رویداد ارائه شد که از این میان 5 ایده به عنوان برترین ها انتخاب شد.
نظر شما