کشور ایران با یک بی هویتی در زمینه معماری ایرانی اسلامی روبرو است

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور مهمترین خصوصیات معماری ایرانی و اسلامی را ارتباط درست با محیط دانست و گفت: در حال حاضر در این زمینه کشور در یک بی‌هویتی به سر می‌برد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علیرضا انیسی امروز (۶ بهمن) به خبرنگاران رسانه های گروهی گفت: کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران گام مثبتی بود که موضوع تا توجه دست اندکاران و علاقمندان به موضوعات میراث فرهنگی بیشتر شود و در این زمینه تحقیق و بررسی کنند.

 

وی با اشاره به اینکه به کمک این جریان باید علاقمندان به معماری و شهرسازی را هدایت کنیم، افزود: تا اینگونه کنگره و همایش‌ها نباشد کسی به خود زحمت و مقاله نمی دهد اما با برپایی کنگره توجهات به موضوع معماری و شهرسازی ایران جلب می شود.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور بیان کرد: البته بهتر بود پس از 11 سال وقفه، کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران ابتدا به صورت ملی و منطقه ای برگزار می‌شد و در سال های آینده به صورت استانی می‌بود تا سلسله مراتبی به لحاظ اجرا هم داشته باشد.

 

انیسی با تاکید بر اینکه معماری و شهرسازی ایران میراثی است که برای ما به جا مانده است، تصریح کرد: باید از گذشته درس بگیرم و به آینده راهکار بدهیم و با نگاه دقیقی نه شکلی، منطق گذشته (یعنی توجه به محیط و روابط اجتماعی) مورد توجه قرار گیرد و با شرایط امروز جامعه دوباره تعریف شود.

 

وی مهمترین خصوصیات معماری ایرانی و اسلامی را ارتباط درست با محیط زیست، فرهنگ و روابط اجتماعی حاکم بر جامعه دانست و گفت: اما در حال حاضر در این زمینه کشور در یک بی‌هویتی به سر می‌برد و معماری و شهرسازی ایرانی را نمی‌بینیم و شاهد سبک و سنت خاصی نیستیم.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور با تاکید بر اینکه معماری و شهرسازی ایران برآمده از روابط و نیازهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است، ادامه داد: اما امروز شرایط ما با گذشته تفاوت کرده و انتظار نیست آنچه در گذشته تکرار شده امروز دوبار تکرار شود چرا که شرایط و روابط اجتماعی تغییر کرده است.

 

انیسی با افرادی که در حوزه میراث فرهنگی فعالیت دارند توصیه کرد: گذشته را بشناسیم تا ببینیم چه الگوهایی می توانیم برای خود از آنان کسب کنیم.

 

به گفته وی الگوها مربوط به شکل معماری نیست به منطق معماری و تدوین روابط است.

کد خبر 604143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha