احیای گردشگری روستایی توجیه اقتصادی کشاورزی را ارمغان می آورد/فعالیت۲۲گشت سیار در اراضی مازندران

خبرگزاری شبستان:مدیر جهادکشاورزی مازندران با بیان اینکه همراهی خوبی برای جلوگیری از تخریب اراضی و ساخت و سازهای غیر مجاز در استان حاکم است، گفت: ۲۲ماشین گشت سیار در سطح استان برای جلوگیری از هرگونه تغییر کاربری غیر مجاز فعالیت می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، دلاور حیدرپور، مدیر جهادکشاورزی استان مازندران امروز(5بهمن) در حاشیه بازدید از نمایشگاه «زمین نبض مازندران» در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه حفظ اراضی و امنیت غذایی به عنوان یک اصل در جمهوری اسلامی مطرح است و مازندران به عنوان استان کشاورزی نقش بزرگی در تامین موادغذایی دارد بنابراین حفظ این اراضی در دستور کار بوده و بصورت جدی از سوی دولت یازدهم پیگیری می شود.

 

وی افزود:  باهدایت استاندار، دستگاه های امنیتی، انتظامی و بازرسی استان، همراهی خوبی برای جلوگیری از تخریب اراضی و ساخت و سازهای غیر مجاز صورت گرفته و باعث شده روند افزایشی تغییر کاربری به شدت کنترل شود.

 

حیدرپور به همکاری دستگاه های قضایی اشاره کرد و گفت: 22ماشین گشت سیار در سطح استان فعال هستند و با اختیارات که دادستان به عنوان ضابط قضایی داده است در مرحله اول به استناد تبصره2ماده10قانون جلوی هرگونه عملیات دربحث تغییر کاربری غیر مجاز و ساخت و ساز در آن گرفته می شود.

 

وی با تاکید اینکه زمین را باید قدر بدانیم و ارزش زمین که برای امنیت غذایی و اشتغال است را حفظ کنیم، اظهار داشت: در جهادکشاورزی استان، نیاز شهرها و روستاها و طرح های عمرانی دیده شده و هرهفته در جلسه ای تخصصی با توجه به نیازها و اینکه خسارت زیادی را به اراضی کشاورزی وارد نکند برای تغییر کاربری برای کارهای عمرانی ، واحدهای تولیدی و مسکونی اجازه صادر می شود.

 

حیدرپور با اشاره به اینکه نمی توان گفت تغییر کاربری در استان به صفر رسیده اما با همکاری نیروی انتظامی، بسیج، دستگاه قضایی، دستگاه های امنیتی، در اولین فرصت با گشت های پایش جلوی تغییر کاربری گرفته می شود و باید گفت این موضوع در استان به حداقل رسیده است.

 

وی با بیان اینکه برخی براین باورند که کشاورزی مقرون به صرفه نیست و این نگاه درستی نیست، گفت: مازندران با توجه به انبوه جمعیت، کثرت و تراکم جمعیت در اراضی کشاورزی، با کمبود سرانه زمین برای خانوار مواجه است و  هرخانواری که مقداری زمین دارد می خواهد همه مایحتاج زندگی را با همین زمین رفع کند و شاید همه این ها را نتواند کسی که 5هزار متر و یا کمتر زمین دارد، برطرف نماید.

 

حیدرپور با تاکید اینکه براین باوراست که کشاورزی مقرون به صرفه است و از لحاظ بازدهی سرمایه کمترین زمان را برای بازدهی دارد، اظهار داشت: واحد اقتصادی باید توجیه اقتصادی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه مزیت مازندران نسبت به سایر استان ها این است که در یک زمین تا سه بار می تواند کشت انجام دهد و این باعث ارتقای درآمدی می شود، گفت: با احیای گردشگری کشاورزی، بوم و روستاگردی و آماده سازی زمینه فروش محصولات کشاورزان روستایی به گردشگران می توان توجیهه اقتصادی برای کشاورزان به ارمغان آورد.

 

حیدرپور با بیان اینکه در برف اخیر خسارت سنگینی به مازندران وارد شد، افزود: برف به صورت مستقیم و تبلیغات سو که از خارج استان برای یخ زده بودن مرکبات استان صورت گرفت بصورت غیرمستقیم، موجبات افت قیمت را فراهم آورد.

 

وی با بیان اینکه برای جبران خسارت باغداران استان، 130هزارتن پرتغال یخ زده پادرختی به ارزش 50میلیارد تومان از چرخه خارج شده، گفت:همچنین 35هزار تن پرتغال درجه 1و2و3 در قالب خرید تضمینی از باغداران خرید داری شد.

 

حیدرپور یادآورشد: بخشی از این پرتغال به سرخانه منتقل و حدود22هزارتن به کارخانه های آبمیوه ارسال شد.

 

وی با بیان اینکه این برف به کیوی های مازندران نیز خسارت وارد کرده، گفت: حدود13هزار و 500تن کیوی یخ زده  پس از خریداری از باغدار، به کارخانه های خراسان رضوی، سمنان، ارومیه و مازندران ارسال شد.

 

کد خبر 604123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha