به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، ابراهیم بهادرانی، مشاور رییس اتاق تهران امروز در جلسه شورای اجرایی اداری استان تهران با اشاره به پراکندگی بنگاههای کوچک و متوسط اقتصادی گفت: این بنگاهها با توجه به پراکندگیای که دارند در همه حوزهها وجود دارند و همچنین دارای مشکلاتی نیز هستند که باید اقدامات لازم را در جهت رفع مشکلات آنها اتخاذ کنیم.
وی با اشاره به تعریف بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط بیان کرد: بنگاه هایی که کمتر از 50 و 100 نفر کارکن داشته باشند بنگاه های کوچک و متوسط نامیده می شود.لذا هر سازمانی در کشور ما برای خود تعریفی از بنگاه های کوچک و متوسط دارد.
بهادرانی با بیان اینکه در سال 92، 90 هزار و 517 بنگاه تولیدی وجود داشت، تصریح کرد: از این تعداد 82 هزار و 810 بنگاه کوچک و متوسط و 7 هزار و 707 بنگاه بزرگ بودند.
مشاور رییس اتاق تهران میزان سرمایهگذاری در بنگاههای اقتصادی را 396 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: 123 هزار میلیارد ریال از این میزان به بنگاه های بزرگ اختصاص داشت. با این اوصاف به این نتیجه می رسیم که بنگاه های بزرگ سرمایه بر و بنگاه های کوچک کارگربر هستند.
وی در ادامه اظهار کرد: در بنگاه های کوچک یک میلیون و 21 هزار نفر و در بنگاه های بزرگ یک میلیون و 404 هزار نفر مشغول به کار هستند.
بهادرانی خطارنشان کرد: با توجه به کمبود سرمایه و رشد منفی سرمایهگذاری و بیکاری بیشتر در چند سال اخیر بایستی به سرمایهگذاری در Sme توجه شود.
مشاور رییس اتاق تهران اظهار کرد: برابر گزارش بانک مرکزی در سال 91 سهم کارگاه های بیشتر از 100 نفر در ایجاد ارزش افزوده 64 درصد و کمتر از 100 نفر کارکن بیشتر معادل 36 درصد بوده است.
وی یادآور شد: آمارها نشان میدهد از سال 91 به بعد کاهش رشد داشتیم در چنین شرایطی مصرف کالا کم می شد و بیشترین اثر بر بنگاه های کوچک و متوسط بود.
وی با اشاره به تامین مالی بخش تولید بنگاه های کوچک و متوسط اذعان کرد: تامین مالی بخش تولید در سال 93، 88 درصد و 94، 79 درصد از طریق شبکه بانکی تامین شده است و همچنین بازار سرمایه در سال 92، 9 درصد و در 94، 19 درصد بوده است.
مشاور رییس اتاق تهران با اشاره به جذب 50 میلیارد دلاری سرمایهگذاری خارجی گفت: در پسا برجام حدود 50 میلیارد دلار با کشورهای خارجی قرارداد بسته شده است که باید اجرایی شود.
بهادرانی خاطرنشان کرد: ما در سال جاری 9 برابر طی 4 سال گذشته، جذب سرمایه کردیم. اگر نصف 50 میلیارد دلار هم اجرایی شود شرایط کشور بسیار مناسب می شود.
وی با اشاره به مهمترین مشکلات ساختار مالی بنگاهها یادآور شد: نداشتن اقدامات کافی بنگاهها از سایر روشهای تامین مالی در کشور از جمله ابزارهای بازار سرمایه، عدم تمایل شرکت به تامین منابع مالی خود از طریق سرمایه، استفاده نکردن از ظرفیت ها، استفاده نکردن از ظرفیت اوراق مشارکت و عدم امکان استفاده از سرمایه های جاری از جمله مهمترین مشکلات این بنگاه ها می باشد.
رییس اتاق بازرگانی استان تهران گفت: ما باید کاری کنیم، سرمایه در گردش را شود یا از ظرفیت آنها استفاده کرده و ایجاد اشتغال کنیم.
وی با بیان اینکه ما برنامه های خود را در کاهش بنگاه های کوچک و متوسط به صورت 28 پیشنهاد درآوردیم، افزود: این پیشنهادات را در سه قسمت فرهنگ سازی و توسعه SMS لحاظ کردیم که یکی از این پیشنهادها بحث فرهنگی می باشد. ما باید یک تعریف یکسان از بنگاه ها داشته باشیم، مصرف کالاهای ایرانی را ترویج دهیم و در راستای فرهنگسازی از ظرفیت رسانه ملی و رادیو استفاده کنیم و همچنین نظام یکپارچه ثبت را ایجاد کنیم و کارت اعتباری برای بنگاهها صادر کنیم و شهرک های صنعتی را به سمت مرزها ارجاع دهیم و رشد هولودینگ صادرات و واردات را افزایش دهیم.
نظر شما