به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی خطیب موقت نماز جمعه تهران پیش از ظهر امروز در مراسم ترحیم آیت الله خسروشاهی که در حوزه علمیه مروی برگزار شد ضمن عرض تسلیت بابت این ضایعه دردناک اظهار داشت: ارتحال این عالم حکیم را خدمت امام عصر(عج) و حوزههای علمیه به ویژه حوزه علمیه علامه طباطبایی و مروی تسلیت میگویم.
وی ادامه داد: ویژگیهایی که در علامه طباطبایی بود در شاگردانشان نیز تبلور کرد و این امر باید در حوزهها نیز انتقال داده شود، علامه طباطبایی وقتی به قم رفتند درس حکمت را آغاز کردند، ایشان با حضور در قم متوجه شدند که حوزههای قم قران محور نیست و دروس دیگر هم حول قرآن نمیباشد، همچنین حوزهها اخلاق محور نبودند.
خطیب موقت نماز جمعه تاکید کرد: از نظر علامه طبابایی کسی در حوزه علمیه قم عهدهدار تربیت طلاب نبود، از نظر ایشان در حوزههای قم آن زمان در مقابل تفکر مالدوستان که همان کمونیستهای هستند هیچ حکمتی وجود ندارد و طلاب را کسی آگاه نمیکند.
صدیقی یادآور شد: یکی از ایراداتی که علامه طباطبایی از حوزههای قم گرفتند این بود که احکام اهلبیت(ع) و احادیث آنها جز در بخش احکام واجبات دیده نمیشود و در واقع در بحشهای اخلاقی و عرفانی چیزی نمیبینیم، در واقع محجور بودن اخلاق، روایات، قرآن و حکمت موجب شد که ایشان حوزه را نیازمند به یک تکانی بدانند.
وی افزود: یکی از کارهای مهم آیت الله طباطبایی این بود که قرآن را در حوزه شکوفا کرد و ترجمه المیزان را هم نوشتند، همچنین به تربیت شاگردان خوب پرداختند و سپس باب معنا و معرفت را بازکردند، در همین راستا شهید بهشتی فرمود یک دوره فلسفه خواندم ولی ارضا نشدم و سپس با رجوع به علامه طباطبایی فهمیدم فلسفه چیست، زیرا فلسفه خواندنی نیست و باید آن را فهمید.
خطیب موقت نماز جمعه با بیان اینکه علامه طباطبایی در بطن اخلاقی افرادی زیادی با معارف دنیا آموزش دادند، خاطرنشان کرد: برای نمونه میتوان به آیت الله خوش وقت، آیت الله خسروشاهی، آیت الله پهلوانی و... از جمله شاگردان علامه بودند و علاوه بر نور خود به اطرافیان خود نیز نور میدادند.
صدیقی ابراز داشت: افرادی چون آیت الله خسروشاهی گنجینههای حوزه بودند و نسبت به عقلانیت، حمکت و منطق آشنایی داشتند و در مقابل مسائل روز میتوانست هجوم ببرد زیرا آگاهی لازم را داشت.
وی بیان کرد: امروز کار حوزهها احیا قرآن است، اگر بخواهیم دردهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و خانوادگی خود را معالجه کنیم قرآن شفا است، وقتی میخواهید قرآن بخوانید استغفار کنید زیرا وقتی به سوی قرآن میروید نباید ظالم باشید، قرآن باید احیا شود و دروس حوزوی ما باید بوی قرآن بدهد و باید ذهن و جان ما باید قرآنی شود.
خطیب موقت نماز جمعه با اشاره به اینکه اخلاق مظهر اسما خداست، تصریح کرد: خداوند در دعاهای ما و صفات معرفی شده خود؛ انسان را خلیفه الله معرفی میکند، ائمه ما همه اسما الله هستند، پس باید دانست این درب به روی ما نیز بسته نیست، خدا در کتاب خود جلوه کرده است، به مقداری که ما قرآن را بیابیم و در زندگی خود به کار گیریم به تعداد آیات قرآن می توانیم عروج پیدا کنیم.
صدیقی اضافه کرد: یکی از مسیرهای اوج انسان علم است، انسان باید ایمان داشته باشد، علوم ما معمولا با حجاب نفس ما عجین شده است، حضرت عیسی به حواریون فرمودند "باید بگذارید من پای شما را بشویم" و این حرکت را پیامبر(ع) کردند و گفتند شما هم باید همین کار را با دیگران بکنید زیرا این امر تواضع نسبت به دیگران را نشان میدهد.
وی در ادامه افزود: شبکهها و فضای مجازی و دعوای قدرت سیاسی و اتفاقات امروز فرزندان ما را در دامن شیطان ذبح میکند، در برخی مدارس ما دانشآموزانی داریم که رسما بیدینی خود را اعلام میکنند، این فرزندان غافل شدند و باید با آنها رفاقت کرد تا از مسیر خارج نشوند.
خطیب موقت نماز جمعه یادآور شد: اگر انسان اهل تقوا باشد خدا به او امام حسن(ع) و امام حسین(ع) میدهد، اگر انسان تقوا الهی داشته باشد و به خود متکی باشد خدا به انسان نوری میدهد که انسان را میبرد، این امر رسالت حوزهها است و باید به آن توجه کرد.
صدیقی در پایان گفت: آیت الله خسروشاهی در وصیتنامه خود اشاره کردند آنها که نمازشان را قضا کنند، این عالمان ربانی که اینگونه میگویند ما باید در رابطه با نماز خود چه بگوییم، نماز عشق است و اگر نمازگزار بداند که هنگام خواندن نماز خدا او را میبیند هیچگاه از نماز دست برنمیدارد.
نظر شما