آیت الله علی اکبر رشاد مدیر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) در حاشیه مراسم تشییع آیت الله خسرو شاهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان،گفت: آیت الله خسرو شاهی از شاگردان خاص امام راحل و علامه طباطبایی بودند، ایشان از مشرب حکمی و عرفانی قوی برخوردار بودند.
وی ادامه داد: تسلط این عالم ربانی بر حکمت و تفسیر مثالزدنی بود، تواضع و صفای دورنی ایشان و همچنین اخلاص و بیپیرایگی از دیگر صفات بارز آیت الله خسروشاهی بود، ایشان همیشه برای دیگران به خصوص جوانترها الگو بود.
مدیر پژوهشگاه علوم انسانی تاکید کرد: آیت الله خسروشاهی طی نیمقرن بیکمترین ادعا و توقعی عمر خود را صرف تربیت نفوس کرد و در مدارس مختلف حوزه تهران به ویژه حوزه علمیه مروی و امام رضا(ع) به تدریس پرداخت.
رشاد در ادامه با اشاره به خاطراتی از ایشان یادآور شد: طی سالهای پیش بنده به همراه آیت الله خوشوقت در گروه اخلاق و عرفان پژوهشگاه خدمت این عالم ربانی بودیم، به همین لحاظ باید گفت از لحاظ علمی یک شخصیت شاخص بود.
وی با بیان اینکه آیت الله خسروشاهی به لحاظ اخلاقی انسانی خودساخته بود، تصریح کرد: با وجود همه مقامات و منزلتهای معرفتی یک عنصر به شدت انقلابی، ولایی و حامی امام و رهبری بودند، ایشان نسبت به دفاع از مبانی انقلاب و ارزشهای انقلابی بسیار استوار و جدی بودند.
تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) افزود: در سنین ایشان امروز کمتر کسی را داریم که مثل یک جوان نسل امروزی از انقلاب و مبانی آن با شور و وجد و جدیت دفاع کند، به هر حال حوزه تهران یک شخصیت علمی-معنوی و انقلابی را از دست داد و باید ابراز تاسف کرد که یکی پس از دیگری سرمایههای حوزه تهران از دست میروند و گویی ما آرام آرام احساس خلاء میکنیم.
رشاد با اشاره به ارتحال اساتید برجسته حوزه، ابراز داشت: در شرایط فعلی با وجود ارتحالهای متعدد گویی پشت ما و متولیان حوزه تهران در حال خالی شدن است، از این جهت به ساحت الهی و عنایات حضرت حجت(عج) پناه میبریم که به نحوی این خلاءهایی که در تهران به وجود میآید را با عنایاتشان جبران کنند تا دست تنها یا بهتر بگویم دست خالی در حوزه تهران نمانیم.
وی گفت: امیدواریم جوانترها و فضلا شایسته که تعدادشان در حوزه تهران کم هم نیست آرام آرام رویش کنند و ببالند تا بتوانند جای این بزرگان را پر کنند، حوزه تهران سرمایه فراوان دارد، در حال حاضر بیش از 8هزار استاد در بخش برادران داریم و تقریبا همین میزان هم در بخش خواهران است، به طور کلی 1500 استاد در 140 مدرسه علمیه تهران مشغول تدریس میباشند.
مدیر پژوهشگاه علوم انسانی تاکید کرد: از میان این اساتید کسانی که مستعد جایگزینی این بزرگان باشند کم نیستند اما غالبا بالفعل نبوده و در حالت بالقوه قرار دارند که با عنایت پروردگار این بزرگان جای فضلا را خواهند گرفت.
رشاد در پایان گفت: برای رفعت مرتبت مرحوم آیت الله خسروشاهی، آیت الله خوشوقت، آیت الله حقشناس، آیت الله مهدوی کنی و آیت الله آقا مجتبی تهرانی و دیگر علما حوزههای تهران که از میان ما رفتند دعا میکنیم و با رفتن این بزرگان تکلیف ما کوچکترها سنگینتر میشود و باید از خدای متعال طلب کمک کنیم تا بتوانیم این بار سنگین را تحمل کنیم.
نظر شما