امتیازات برنامه ششم به حوزه مساجد/یک سوم مساجد دارای کانون فرهنگی هنری می شوند

خبرگزاری شبستان: نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی از توجه ویژه به مساجد در برنامه ششم توسعه خبرداد و گفت: براساس این برنامه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف به راه اندازی کانون های فرهنگی هنری در یک سوم مساجد کشور شده است.

احمد مرادی، نماینده بندرعباس، قشم، حاجی آباد، بندرخمیر و ابوموسی در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، از کانون های مساجد به عنوان مجموعه ای موفق در حوزه فرهنگی کشور نام برد و اظهار کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از قدرت های مهم و اثرگذار در حوزه فرهنگی ایران اسلامی محسوب می شوند که تا کنون شاهد آثار و برکات آن در عرصه های مختلف بوده ایم.

 

وی، قرار گرفتن این مراکز در مکان مقدسی به نام مسجد، اداره آنها توسط امام جماعت، وجود جوانان مومن، دلسوز اسلام، انقلاب و نظام، خلاق و بصیر، اعتماد خانواده ها به این تشکل فعال و پویا را از ویژگی های منحصر به فرد کانون های فرهنگی هنری مساجد دانست و بر توجه و حمایت جدی تر مسئولان به ویژه متولیان فرهنگی از این مجموعه تاکید کرد.

 

مرادی از نوجوانان و جوانان عضو کانون های فرهنگی هنری که در فضای معنوی مساجد تربیت می شوند به عنوان آینده سازان نظام مقدس جمهوری اسلامی یادکرد و گفت: کانون ها باید با بهره گیری از ترکیبی از جوانان نخبه و افراد باتجربه و براساس پتانسیل و ظرفیت های بومی منطقه ای و با توجه به آسیب های موجود، برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در راستای جذب نسل جوان و کاهش آسیب های اجتماعی طراحی و اجرا کنند تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

 

 

وی با اشاره به برنامه ششم توسعه کشور و اهتمام ویژه آن به حوزه مساجد، خاطرنشان کرد: در این برنامه شاهد امتیازات بسیار خوبی به این حوزه هستیم که با اجرایی شدن آن بخشی از کاستی های این بخش مرتفع خواهد شد.

 

نماینده مردم بندرعباس، قشم، حاجی آباد، بندرخمیر و ابوموسی در مجلس دهم، راه اندازی کانون های فرهنگی هنری در یک سوم مساجد کشور، احداث خانه عالم در همه مساجد، معافیت از پرداخت هزینه های حق انشعاب آب، برق، گاز، فاضلاب و عوارض ساخت و ساز فضای اصلی را بخشی از امتیازات برنامه ششم توسعه ذکر کرد.

 

وی به یکی از بندهای ماده 110 از لایحه ششم توسعه اشاره کرد و یادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است به‌ منظور ارتقای کارکرد فرهنگی و هنری مساجد، برقراری عدالت فرهنگی و ترویج فرهنگ اسلامی و جذب جوانان و نوجوانان به مساجد، با رعایت موازین اسلامی ترتیبی اتخاذ کند تا کلیه مساجد شهری و روستاهای بالای هزار نفر جمعیت از کانون‌های فرهنگی و هنری بر اساس بودجه سنواتی برخوردار شوند.

 

 

حوزه فرهنگ در کشور غریب واقع شده است

 

مرادی همچنین در تحلیل وضعیت فرهنگی کشور، تصریح کرد:  در کشور ما، فرهنگ خیلی غریب واقع شده، اما در هرمزگان غریب تر است؛ فرهنگ غنی مردم ما به دو تا سه هزار سال قبل باز می گردد. پس از اسلام نیز ما در عرصه فرهنگ بسیار رشد کردیم اما متاسفانه امروزه این حوزه دستخوش مسائل حاشیه ای شده است که مصداق آن وضعیت کتاب و کتابخوانی است.

 

وی به چهاردهمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان هرمزگان اشاره کرد و افزود: برای برپایی این رویداد فرهنگی ادبی دغدغه هایی فراوانی وجود دارد که با تلاش های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان حوزه کتاب این مهم هرساله برگزار می شود اما با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و بالا بودن بهای کتاب، بسیاری از دوستداران فرهنگ مطالعه از خرید آن ناتوان هستند که دولت باید در این زمینه با اعطای یارانه قابل ملاحظه ورود پیدا کند.

 

این نماینده مجلس دهم با انتقاد از کتاب های ارائه شده در نمایشگاه های کتاب، اذعان کرد: برخی از کتاب های عرضه شده در نمایشگاه ها علی رغم ظاهر خوب، شکیل و قطور بودن، اما از محتوای باکیفیتی برخوردار نیستند و این یکی از مشکلات این حوزه است.

 

وی، پایین بودن سرانه مطالعه را یکی دیگر از چالش های حوزه کتاب دانست و با تاکید بر ضرورت آسیب شناسی این حوزه، عنوان کرد: فراهم نبودن زمینه های لازم برای دسترسی آسان افراد به کتاب یکی از دلایل کاهش سرانه مطالعه در کشور به ویژه استان هرمزگان است.

 

مرادی با یادآوری اینکه امروزه در بسیاری از کشورها برای اوقات فراغت افراد در قطار، اتوبوس، هواپیماها شرایط برای مطالعه مهیا شده است، گفت: یادم نمی آید که در پروازهای داخلی، کتابی برای مطالعه وجود داشته باشد.

 

 

وی با اشاره به راکد ماندن پروژه احداث ساختمان کتابخانه مرکزی بندرعباس، افزود: این پروژه سال‌هاست که پیشرفتی نداشته است و تنها یک دستگاه را در حوزه کتاب و کتابخوانی مسئول می دانیم در حالی که همه باید در این زمینه ورود پیدا کنند.

 

بهزیستی متولی اصلی سامان دهی کودکان کار است

 

نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی، یکی دیگر از بندهای برنامه توسعه ششم را موضوع کودکان کار و معتادان اعلام کرد و گفت: دولت در این طرح موظف شده است تا پایان برنامه ششم هر سال 25 درصد در این خصوص پیشرفت داشته باشد.

 

وی متولی اصلی این طرح در دولت را بهزسیتی معرفی و بیان کرد: طبق قانون بهزیستی به عنوان متولی اصلی در بحث کودکان کار و متکدیان و معتادان است و دستگاههای دیگر مانند شهرداری، نیروهای انتظامی و قضایی و اداره کار با این نهاد، همکاری می کنند.

 

 

به گفته این نماینده مجلس دهم، این طرح که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، به شورای نگهبان ارسال شده و پس تایید، اجرا خواهد شد.

 

دغدغه آوردن نیروی کار از خارج از استان برطرف می شود

 

مرادی همچنین توجه به حوزه اشتغال را یکی دیگر از بندهای این برنامه ذکر کرد و افزود: بر اساس این برنامه ششم توسعه، وزارت نفت و صنعت، معدن و تجارت موظف شده اند که برای اجرای پروژه ها از پیمانکاران بومی استفاده کنند و پیمانکاران نیز موظف به بهره گیری از ظرفیت نیروهای بومی شده اند.

 

وی تصریح کرد: پس از تایید این برنامه در شورای نگهبان، دغدغه آوردن نیروی کار از خارج از استان برطرف خواهد شد.

 

 

 

کد خبر 603468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha