خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تلاش سران ایران و ویتنام برای تقویت روابط یکی از دستاوردهای برجام به شمار می رود. حوزه هایی همچون انرژی (نفت، گاز و پتروشیمی)، کشاورزی، صدور خدمات فنی - مهندسی، صنعت خودرو، شیلات و احداث نیروگاه از جمله بسترهای گسترش همکاری های دوجانبه است.
بنابراین گزارش، سطح مبادلات تجاری 2 کشور طی چند سال گذشته به رغم مسایلی چون افت چشمگیر بهای نفت روندی تصاعدی داشته است. ارزش مبادلات تجاری ایران و ویتنام که در سال 2014 حدود 332 میلیون دلار برآورد شد در سال 2015 به 350 میلیون دلار رسید. حال با رفع تحریم های ضدایرانی، انتظار می رود طی پنج سال آینده این رقم به بیش از 2 میلیارد دلار برسد.
این گزارش می افزاید: در راستی تعاملات اقتصادی ایران و ویتنام قرار است همکاری های دو کشور در کشت فراسرزمینی برنج گسترش یابد. وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه به نقل از هومن فتحی، مدیرکل امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی نوشته است: "راه های گسترش همکاری های ایران و ویتنام در حوزه های کشت فراسرزمینی، تجارت محصولات کشاورزی و همکاری های علمی و فنی بررسی شد. همه توافق های صورت گرفته در بازدید مقام های عالی ایران از هانوی، اهم همکاری هایی که در دستور کار دو کشور در بخش کشاورزی قرار دارد به ویژه در حوزه های کشت فراسرزمینی، تجارت محصولات کشاورزی و همکاری های علمی و فنی پیگیری می شود."
بنابراین گزارش، ایران و ویتنام در تولید محصولات کشاورزی می توانند مکمل یکدیگر باشند، زیرا ویتنام از طرفی تولید کننده محصولات گرمسیری مانند موز،آناناس، انبه و نارگیل است و از سوی دیگر بخشی از میوه و خشکبار مورد نیاز خود را از سایر کشورها وارد می کند، بنابراین می تواند به یکی از کشورهای عمده در بهره برداری از سیاست بازار در ازای بازار بخش کشاورزی ایران تبدیل شود.
یادآور می شود: ویتنام با جمعیتی حدود 87 میلیون نفر و وسعتی بالغ بر 329 هزار کیلومتر مربع در قسمت شرقی شبه جزیره هند و چین در منطقه جنوب شرقی آسیا یکی از کشورهای تابعه بلوک شرق و اقتصاد کمونیستی است که در سالهای گذشته و به ویژه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تلاش مؤثری برای آزاد سازی اقتصاد خود تلاش کرده و پس از حدود 11 سال گفت و گوی سخت با اعضای سازمان جهانی تجارت، از سال 2007 به این سازمان پیوستهاست.
نظر شما