فقه عمران شهری باید مورد توجه قرار گیرد/نمادهای هویت شهر قم باید استخراج و تحلیل شود

خبرگزاری شبستان: آیت الله اراکی با اشاره به لزوم توجه به فقه عمران شهری در جامعه، گفت: فقه عمران شهری، فقه هویت اسلامی شهری است که باید مورد توجه قرار گیرد و در جامعه تبیین شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امروز (30 بهمن) در چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران-استان قم که در تالار مرکزی شهر برگزار شد، با بیان این که هویت فرهنگی آثار زیادی بر رشد فرهنگی جامعه دارد، عنوان کرد: فرهنگ، جلوه هویت اهل جامعه است که اراده جامعه را شکل می‌دهد.

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: هر چه هویت جامعه قوی تر باشد و غلبه جامعه بر مشکلات قوی تر باشد، رسیدن به اهداف جامعه میسور تر می‌شود.

 

وی با بیان این که جامعه برای رسیدن به مقاصد خود نیاز به هویت و انسجام دارد، تصریح کرد: روایت داریم که خداوند به یکی از انبیا وحی کرد که به مومنان بگو در پوشاک، غذا و در هر آنچه که ظاهر جامعه را شکل می‌دهد، توجه ویژه داشته باشند.

 

آیت الله اراکی یادآور شد: هر شهری روحی دارد و شهر خالی از سکنه را شهر نمی گویند، شهری که شهروند دارد، روح دارد، بنابراین شهر یک موجود زنده است.

 

وی تصریح کرد: لباس، پوشاک، غذا و هر آنچه که در شهر وجود دارد، باید با هویت جامعه سازگاری داشته باشد، همچنین ظاهر و ساختمان‌های شهر باید با هویت جامعه سازگاری داشته باشد.

 

فقه عمران شهری باید مورد توجه قرار گیرد

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به لزوم توجه به فقه عمران شهری در جامعه، گفت: فقه عمران شهری، فقه هویت اسلامی شهری است که باید مورد توجه قرار گیرد و تبیین شود.

 

وی افزود: عمران شهری، فقه دارد، زیرا شهر یک موجود زنده است و جان دارد و هنجارهای متناسب با این هویت را می‌طلبد و این هنجارها در رفتارهای اجتماعی شهر جلوه می‌کند.

 

شکل غذا و پوشاک باید متناسب با هویت جامعه باشد

 

آیت الله اراکی یادآور شد: یکی از رفتارهای اجتماعی خوراک‌ها هستند؛ خوراک در ایجاد هویت جامعه تأثیرگذار است، بنابراین حتی در نوع تغذیه خود باید توجه ویژه داشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: شکل غذا و پوشاک باید متناسب با هویت جامعه باشد، اگر هویت اسلامی را قبول داریم باید هنجارهای اسلامی متناسب با این هویت را ایجاد کنیم در غیر این صورت، جامعه ما چندهویتی می‌شود و جامعه چندهویتی درجا می‌زند.

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: پوشاک هویت ساز است و اگر پوشاک تغییر کند، هویت شما را دگرگون می‌کند و اگر جامعه ای نوع پوشاک و یا تغذیه خود را تغییر دهد، اختلال هویتی در آن جامعه ایجاد می‌شود.

 

تمدن غرب تمدنی هویت زداست/ تمدن اسلامی با تمدن‌های دیگر جنگ نمی کند

 

وی بیان داشت: میراث فرهنگی را باید حفظ کرد تا هویت جامعه حفظ شود، جامعه باید در برابر هویت مهاجم ایستادگی کند تا دچار چندهویتی نشود.

 

آیت الله اراکی عنوان کرد: تمدن غرب تمدنی هویت زداست و سعی می‌کند که هویت‌های جوامع دیگر را در خود ذوب کند؛ در حالی که تمدن اسلامی با تمدن‌های دیگر جنگ نمی کند، بلکه تمدن‌های دیگر را تکمیل می‌کند.

 

وی اظهار داشت: اسلام تمدن زدایی نمی کرده است اما اصلاح می‌کرده است؛ اسلام در طول تاریخ، آنچه را که با روح سالم بشر سازگار بوده است را نگه می‌داشته است، همان طور که  حضرت علی (ع) از عید استقبال می‌کردند  و در عین حال توصیه به برگزاری مراسم عید نوروز نداشتند.

 

روح شهر قم و هویت شهر قم باید تعریف شود/تظاهرات و نمادهای هویت شهر قم باید استخراج و تحلیل شود

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که روح شهر قم و هویت شهر قم باید تعریف شود، گفت: میراث فرهنگی شهر قم حاکی از میراث اسلامی دارد، شهر قم شهری بوده است که هویت اسلام و اهل بیت (ع) در آن حاکم بوده است، بنابراین مظاهر فرهنگی که در قم وجود داشته است، باید حفظ شود و نباید به راحتی نابود کرد.

 

وی با بیان این که ما باید در برابر هویت مهاجم مقاومت کنیم، افزود: تظاهرات و نمادهای هویت شهر قم باید استخراج و تحلیل شود؛ وجود مظاهر فرهنگی در آداب، رسوم و رفتارها و هنجارهای اسلامی که در قم حاکم بوده است باید تحلیل و تقویت شود تا این هویت را در برابر تهاجم فرهنگی بیگانه پاسداری کنیم.

 

آیت الله اراکی تصریح کرد: کسانی که حافظان شهر هستند و پاسدار جانی هستند که بر شهر قم حاکم است، بنابراین باید خود را حافظان هویت شهر بدانند.

 

 

کد خبر 602789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha