به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان اردبیل، مسعود دریس، مدیر روابط عمومی و امور استان های ستاد اقامه نماز کشور در نشست خانواده مطهر با موضوع نماز و شیوه های دعوت فرزندان به نماز در دبیرستان شاهد ناحیه دو اردبیل در جمع اولیای دانش آموزان، گفت: آنچه که در روز قیامت به داد ما می رسد نماز و اقامه این فریضه معنوی با بهترین و شایسته ترین شکل ممکن است.
وی با اشاره به حدیثی از نبی مکرم اسلام که نمازگزاران را به چهار گروه تقسیم کرده است، خاطر نشان کرد: گروه اول تارک الصلاتند و گروهی سهل انگار و گروهی گاهی می خوانند و گاهی نمی خوانند وگروه چهارم همان مومنانند که علاوه بر اقامه نماز حضور قلب نیز در نماز دارند.
مدیر روابط عمومی و امور استان های ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه باید به نوجوانان خود یاد بدهیم که بخشی از ساعات روزانه خود را به نماز و خلوت با معبود با حضور قلب اختصاص دهند تصریح کرد: از بین چهار گروه آنهایی که نماز را عمود و ستون دین به حساب آورده و به برپایی این فریضه الهی اهمیت می دهند جایگاهشان در بهشت است.
دریس، افزود : دو نوع نماز داریم نماز ملفوظ و نماز مقبول نماز ملفوظ نمازی است که از روی آن خوانده می شود و فقط تلفظ می شود و نماز مقبول نمازی است که روح و جسم را در خود دارد و همچنان که ارزش انسان به روح است ارزش نماز نیز به روح و حضور قلب است.
وی راهکار عملی برای حضور قلب در اقامه نماز جماعت و اول وقت را شناخت معبود واقعی و تلقی یک مخاطب حقیقی در هنگام اقامه نماز برای فرد نمازگزار توصیف کرد و ادامه داد: براساس غفلت و جهالتی که ما گرفتار آن هستیم گاه از حقیقت نماز غافل می شویم که این خود عنصری برای سقوط در مسیر زندگی است.
مدیر روابط عمومی و امور استان های ستاد اقامه نماز کشور اقامه نماز اول وقت در مسجد و به جماعت را سه اصل مهم توصیف کرد و گفت: آنهایی که در خواندن نماز کاهلی می کنند سه گروه هستند که یا از ضعف عقیده و یا جهل و تنبلی رنج می برند که باید با یک علت یابی دقیق سعی کنیم تا نسبت به درمان این دردها و بیماری ها یک تلاش جدی و حقیقی به انجام برسد.
وی با بیان اینکه 990 آیه در قرآن به شکل مستقیم در رابطه با نماز و جایگاه این فریضه عبادی و معنوی طرح نازل شده است خاطرنشان کرد: یک هزار و یکصد حدیث نیز در ارتباط با نماز از ائمه معصوم بیان شده است که نشان می دهد نماز واجب عینی است و برخلاف سایر عبادات زمینه و بستر تکامل انسان ها را فراهم می آورد.
در این جلسه تعدادی از خانواده های دانش آموزان سوالات خود را در ارتباط با نماز و ضرورت ترغیب و تشویق فرزندانشان و راهکارهای عملی برای تقویت این ارتباط معنوی مطرح کردند.
نظر شما