داوری؛ از پیشگامی  در فلسفه تحلیلی تا پیوند اخلاق   با اندیشه

خبرگزاری شبستان: دکتر داوری فیلسوف فلسفه است؛ اگر دهه چهل را دهه دانش طلبی او بدانیم، دهه پنجاه دوره تشخص ایشان و دهه شصت در مقام استادی تکیه زده است. جامعه ایران در این سال ها شاهد فلسفه ورزی بزرگمردی بودکه اندیشه های قدیم و جدید را مطرح کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: مراسم بزرگداشت دکتر رضا داوری اردکانی و رونمایی از کتاب گاه خرد، عصر روز گذشته سه شنبه، 28 دی ماه در سالن همایش های کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

 

در این مراسم شخصیت های مختلف حوزه فکر و اندیشه از جمله دکتر محمدرضا بهشتی، دکتر علی اصغر مصلح، بیژن عبدالکریمی، دکتر سید جواد میری، دکتر قاسم پورحسن، دکتر حسین کلباسی اشتری، دکتر نجفقلی حبیبی، حجت الاسلام دعایی، حجت الاسلام نقویان، دکتر محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند. همچنین بنا بود دکتر سید جواد طباطبایی و آیت الله محقق داماد نیز در این مراسم حضور داشته و سخنرانی کنند که به علت کسالت این امکان میسر نشد.

 

حجت الاسلام دعایی در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: من فلسفه نخواندم. خداوند مرحوم منتظری را رحمت کند. روزی خدمت امام (ره) رفته بود و از من گلایه کرده بود. من به گروهی گرایش داشتم که ابتدا همه تصور می کردیم برحق اند لذا اعتبار و حیثیت و توان مادی و اجتماعی را برای آنها گذاشتیم منظور سازمان مجاهدین اولیه است. آقای منتظری با اطلاعات دقیق خود برای ارشاد من نصایحی می کرد و من به دلیل حالت عاطفی که پیدا کردم به نصایح ایشان توجه نمی کردم. لذا به امام(ره) از من گله کرده بودند که امام راحل پاسخ داده بود: علت آن است که او فلسفه نخوانده و اگر فلسفه می دانست چنین نبود.

 

وی افزود: دکتر داوری فیلسوف فلسفه است. اگر دهه چهل را دهه دانش طلبی او بدانیم، دهه پنجاه دوره تشخص ایشان و دهه شصت در مقام استادی تکیه زده است. جامعه ایران در این سال ها شاهد فلسفه ورزی بزرگ مردی بوده است که که اندیشه های قدیم و جدید را مطرح کرد.

 

حجت الاسلام دعایی ابراز کرد: افق دید او وسیع است و دروس فلسفه را به شکل عمیق ارایه می کند. وی از پیشگامان فلسفه تحلیلی در نظام فلسفی ایران است، بی گمان ایران زمین به وجود او افتخار می کند.

 

همچنین در بخش دیگری از این مراسم حجت الاسلام نقویان، کارشناس مذهبی به ارایه سخنانی کوتاه پرداخت و گفت: اگر فلسفه با مهرورزی و اخلاق و جوانمردی همراه و عجین نباشد، کالای لوکسی است که سرمایه داران اهل پز دادن باید از آن استفاده کنند.

 

این گزارش می افزاید: در بخش دیگری از این مراسم، دکتر نمازی، دبیر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی اظهار کرد: من سال ها قبل از از انقلاب افتخار آشنایی با دکتر داوری را دارم. اولین بار او را در منزل شهید مطهری ملاقات کردم. دو گروه آنجا بودند یکی اقتصاد و دیگری فلسفه و ما با هم جلساتی را داشتیم.

 

وی ادامه داد: چون رشته ام فلسفه نیست نمی توانم سخنانی از آن دست که دیگران گفتند را بگویم اما شاید در این بیش از چهل سال سابقه کاری و دانشگاهی با کمتر شخصیتی آشنا شده باشیم که ویژگی های دکتر داوری را داشته باشد. ویژگی که در او دیدم را می شود گفت در هیچ کس ندیدم. او ویژگی اخلاقی خاص خودش را دارد. او تفکر خاص داشته و دارد و همواره نتیجه این تفکر راهگشا بوده است.

 

در بخش دیگری از این مراسم، دکتر محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار کرد: من فلسفه نمی دانم اما آنچه که به عنوان خدمتگزار و نماینده مردم می توانم در مورد دکتر داوری بگویم این است که او فیلسوف اخلاق است. او بی شک در تاریخ جاودانه خواهد ماند.

کد خبر 602503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha