برگزاری بیش از 200 جلسه تفسیر قرآن در بقاع متبرکه خراسان‌جنوبی

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی از برگزاری بیش از 200 جلسه تفسیر قرآن با محوریت سوره انفال در سطح بقاع و اماکن متبرکه استان همزمان با ماه رمضان خبر داد.

حجت‌الاسلام محمد طاهر گرایلی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی، در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: اداره کل اوقاف استان در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری اقدام به برگزاری جلسات تفسیر در سطح استان کرده است که با برنامه ریزی های انجام شده در ماه مبارک رمضان برگزاری کلاس تفسیر با محوریت سوره انفال در سطح بقاع و اماکن متبرکه استان انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه پیوند قرآن و اهل‌بیت به عنوان دو عنصر ارزشمند در ساحت هدایت دینی، پیوند ژرف، عمیق و ناگسستنی است، افزود: قرآن کریم به عنوان آخرین کتاب آسمانی، رسالت هدایت نسل‌های بشری تا انتهای عالم را به دوش می‌کشد و اهل‌بیت من حیث مفسر، مبین، حافظ و نگهدارنده قرآن، نقش مکمل را ایفا می کنند.


وی ادامه داد: پیوند و ارتباط قرآن و اهل بیت آن چنان تنگاتنگ است که اگر یکی رها شود، دیگری مؤثر نیست، چرا که قرآن زمانی می‌تواند نقش هدایت‌گری خود را به درستی ایفا نماید که درست تفسیر و تبیین شود امری که به عهده‌ی اهل‌بیت گذاشته شده است.

 

حجت الاسلام گرایلی افزود: قرآن کریم در برگیرنده هدایت و سعادت انسان در دنیا و آخرت است و در تمام مراحل زندگی رهبر و راهنمای انسان به سوی کمال بوده و انسان را به زندگی کردن با معیارها و ارزش‎های انسانی و اسلام دعوت می‎کند.

 

وی تصریح کرد: فراموش کردن مفاهیم و معارف قرآن کریم و غفلت از آنها، باعث شده که مردم به دستورها و پیام‎های راه‎گشا و هدایت‎گر این کتاب مقدس توجه نکنند و فرهنگ قرآن در میان مردم به دست فراموشی سپرده شود.

 

وی افزود: بسیاری از مردم به جای عمل به قرآن، تنها آن را به عنوان یک کتاب مقدس یا به قصد ثواب آن را تلاوت می‎کنند و یا در مراسم ختم مرده‎گان آن را قرائت نموده و یا در کنار سفره عقد و یا دریاچه‎ای سبز بر روی طاقچه از آن نگهداری می‎کنند در حالی که قرآن کریم برای هدایت و تربیت انسان‎ها نازل شده و مردم باید با عمل به دستورها و فرمان‎های آن، برای رسیدن به کمال و نزدیک شدن به خداوند را بپیمایند و در آیات آن تدبر و تفکر کنند و در زندگی آن‎ها را بکار گیرند و پیاده کنند.

 

حجت الاسلام گرایلی با بیان اینکه علم تفسیر در مقایسه با علوم دیگر از اهمیت و جایگاه عظیمی برخوردار است و از علل مهم نیازمندی به تفسیر، ضعف دانش بشر است، اذعان کرد: فهم قرآن منوط به برخورداری معلومات مختلفی است که فقدان هر یک، فهم مقصود خداوند از الفاظ و عبارات قرآن را دچار ابهام ساخته و نیازمندی به تفسیر را ضروری می‌سازد.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی یادآور شد: قرآن کریم تمام معارفی را که بشر برای سعادت خویش به آن نیازمند است، در حجم نسبتاً کمی از الفاظ و عبارات ارائه کرده و این امر سبب شده که فهم بخشی از آیات نیازمند تأمل و دقت بیشتر و تحقیق عمیق‌تری برای پی بردن به مقصود خدا باشد و از این رو ضرورت تفسیر ایجاب می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 60247

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha