به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، برگزاری جلسات کمیسیون مشترک برجام هر سه ماه یکبار، غنی سازی با قدرت ادامه دارد، برجام؛ ایران هراسی و انزوای ایران را شکست، برجام و گشایش های آن برخی از سرتتیرهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
جلسات کمیسیون مشترک برجام هر سه ماه یکبار برگزار می شود
سیدعباس عراقچی رئیس ستاد اجرای برجام در نشست خبری امروز خود به مناسبت سالروز اجرای برجام در پاسخ به خبرنگار شبستان راجع به جلسات کمیسیون مشترک برجام و نحوه نظارت ان بر اجرای برنامه جامع اقدام مشترک توضیح داد: کمیسیون مشترک برجام اگر موضوع خاصی درخصوص اجرای برجام پیش نیاید هر سه ماه یکبار جلسه برگزار می کند و قرار شده هر کشوری که درخصوص اجرای برجام مشکل داشته باشد درخواست برگزاری جلسه خارج از نوبت بکند.
وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون درخواست برگزاری دو جلسه را داشته که یک جلسه در نیویورک با حضور وزرای خارجه برگزار شد و جلسه دیگر سه شنبه هفته دیگر در مورد قانون داماتو در وین برپا شد.
غنی سازی با قدرت ادامه دارد/مذاکرات هسته ای ما با امریکا تمام شده است/برجام تمام شد
سیدعباس عراقچی، مذاکره کننده هسته ای کشورمان و رئیس کمیته نظارت بر اجرای برجام صبح امروز در نشست خبری به مناسبت اولین سالروز اجرای برجام گفت: بعد از اجرایی شدن برجام در یکسال اخیر در سیاست خارجی تفاوتی که در موقعیت و تصویر جمهوری اسلامی ایران در دنیا پیدا شد مشهود است و تمامی تصویرهای غلطی که دشمنان با سوءاستفاده از برنامه صلح امیز هسته ای ایران ایجاد کرده بودند و ایران را تهدید برای جهان و کشوری به دنبال سلاح هسته ای معرفی کرده بودند در اثر برجام شکسته شد.
وی افزود: ایران امروز با لغو قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل و بسته شدن PMD به عنوان بازیگر مشهور و قدرتمند بین المللی شناسایی شده است.
عراقچی با تاکید بر اینکه غنی سازی ما همچنان ادامه دارد، گفت: طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی و مطابق با برجام بعد از 10 تا 15 سال به غنی سازی صنعتی می رسیم.
رئیس کمیته نظارت بر اجرای برجام در واکنش به بازنگری دولت جدید امریکا در مذاکرات هسته ای با ایران گفت: مذاکرات هسته ای ما با امریکا تمام شده است و ما تنها در حوزه اجرای برجام و از نظر فنی با آن کشور مذاکره خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: ما نه با دولت فعلی و نه دولت بعد در حوزه سیاسی مذاکرات هسته ای وارد نشده و نخواهیم شد و از دید ما برجام تمام شده است و باید مراقب سنگ اندازی ها و خدشه دار شدن برجام باشیم که هر گونه سنگ اندازی در اجرای برجام از طرف ما غیرقابل تحمل خواهد بود.
عراقچی با اظهار اینکه برجام را می توان از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داد گفت: از نظر سیاست داخلی برجام تحرکاتی در جناحهای سیاسی ایجاد کرد که آنها از نگاه خودشان و برجام را تفسیر می کنند که این نشاندهنده رشد و بلوغ سیاسی کشور است.
عراقچی به عرصه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: در این عرصه برجام باعث شد تمامی تصویرهای غلطی که دشمنان با سواستفاده از برنامه هسته ای صلح امیز ایجاد کرده بودند و تصویر ایران را به عنوان تهدید نشان داده بودند شکسته شده است و ایران امروز بازیگر مشهور و قدرتمند بین المللی شناسایی شده است.
وی با اشاره به تغییرات برنامه هسته ای ایران پس از اجرایی شدن برجام اشاره کرد: در یکسال گذشته برنامه هسته ای ایران کاملاً مشروع است و غنی سازی با قدرت ادامه دارد و در حوزه غنی سازی با ماشین های فناوری امروز بکار خود ادامه خواهیم داد تا در ده یا 15 سال آینده به غنی سازی صنعتی برسیم که این مصوبه شورای عالی امنیت ملی و طبق برجام است و به آژانس انرژی اتمی اعلام شده است. همچنین راکتور پیشرفته در اراک در حال جایگزینی است و طبق برنامه زمانی مشخص انجام می شود. علاوه بر این ما جزو معدود کشورهای عضو گداخت هسته ای هستیم.
عراقچی در بخش دیگری از اظهارات خود راجع به بدعهدی های امریکا در اجرای برجام توضیح داد: بدعهدی های امریکا به ایرانیان ثابت شده است و این کشور در کل مذاکرات هسته ای و همچنین در اجرای برجام از هیچ تلاشی برای ایجاد مانع بر سر راه موفقیت اجرای برجام کوتاهی نکرد و یکی از دستاوردهای برجام این بود که ما در مقابل دسیسه های امریکا مقابله کردیم و مورد به مورد تلاش کردیم تا بدعهدی امریکا مانع ایجاد گشایش های برجام نشود.
وی تاکید کرد: آنچه که از برجام توقع می رفت این بود که موانعی که تحریمها بر سر راه اقتصاد ایران گذاشته بودند برداشته شود و امروز همه تحریمها و موانع بر سر راه اقتصاد ما با برجام برداشته شده است.
با رفع موانع مالی باقیمانده در روابط ایران و سریلانکا، شاهد شکوفایی روابط دو جانبه هستیم
سوسیل پیریما جایانتا وزیر علوم و فن آوری و تحقیقات سریلانکا که به دعوت آقای ستاری معاون علمی و فن آوری ریاست جمهوری به ایران سفر کرده است، صبح امروز با دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خاجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
در این ملاقات، دکتر ظریف ضمن یادآوری روابط دیرینه دو کشور، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس سیاست خارجی خود به گسترش روابط و همکاری با کشورهای آسیایی، از جمله سریلانکا در زمینه های مختلف اهمیت می دهد.
وی با اشاره به لغو تحریمهای بین المللی علیه ایران، ابراز امیدواری کرد: با رفع موانع مالی باقیمانده در روابط ایران و سریلانکا، مردم دو کشور بیشتر از قبل شاهد شکوفایی روابط دو جانبه باشند.
"پیریما جایانتا" نیز ضمن ابراز خرسندی از نگاه مثبت ایران به کشورش، ابراز امیدواری کرد که با رفع برخی موانع کوچک، همکاریهای دو کشور در زمینۀ انرژی گسترش یابد. وی افزود: سریلانکا همچون گذشته خواهان خرید نفت و فرآورده های نفتی از ایران است.
شایان ذکر است این مقام ارشد سریلانکایی در ابتدای ملاقات، پیام رئیس جمهوری سریلانکا خطاب به دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران را تقدیم وزیر امور خارجه کشورمان کرد.
برجام؛ ایران هراسی و انزوای ایران را شکست
منصور حقیقت پور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص تاثیر اجرای برجام در یک سال گذشته بر سیاست خارجی کشورمان گفت: برجام نقاط قوت و ضعف زیادی داشت که از آن جمله می توان به نقاط قوت آن در سیاست خارجی کشورمان اشاره کرد.
وی با بیان این که از جمله نقاط قوت برجام این بود که ظرفیت های ما را آزاد کرد تا تحرک بیشتری در جهان داشته باشیم، تصریح کرد: با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک از سال گذشته ایران هراسی و انزوای ایران شکسته شد.
حقیقیت پور با اشاره به مطلب دیگری با این عنوان که اجرای برجام موجب شد تا اقتصاد سیاسی در سطح بین الملل بیشتر متوجه ایران شود، افزود: این امر باعث شد تا سرمایه گذاران خارجی برای حضور در ایران و سرمایه گذاری تمایل بیشتری پیدا کنند.
کارشناس سیاست خارجی خاطر نشان کرد: اجرای برجام همچنین موجب شد تا ما بتوانیم موضوعات امنیتی منطقه ای را متمرکز تر پیش ببریم و حضور و توجه بیشتری در عراق و سوریه داشته باشیم.
برجام و گشایش های آن
۲۶ دی ۹۵ سالروز اجرایی شدن برجام است. در یک سال گذشته پس از به صدا در آمدن زنگ اجرای برنامه جامع اقدام مشترک، جمهوری اسلامی ایران از تحریم های ظالمانه و یک جانبه غرب خارج شد تا به جهانیان نشان دهد که فناوری صلح آمیز هسته ای ایران هیچ تهدیدی برای کسی به شمار نمی رود و قدرت بلامنازع ایران غربی ها را وادار به ایجاد محدودیت در بازارهای کشورمان کرده است.
در طول یک سال گذشته که برجام در حال اجراست از نظر سیاست خارجی ایران توانسته درب های بسته شده را بگشاید و حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در سفرها متعدد و بی نظیر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به از شرق ترین نقطه دنیا به غرب ترین نقطه دنیا نشان دادند که ایران همواره دست های دوستی را می فشارد و در کنار این هم با حفظ استقلال ملت در مقابل استکبار مقاومت خواهد کرد.
این گشایش سیاست خارجی تاثیر بی نظیر بر بازار های ایرانی داشت تا آنجا که بزرگترین شرکت های هواپیمایی جهان از جمله ایرباس و بوئینگ در رقابت شدید برای نوسازی ناوگان هوایی ایران قراردادهای ارسال نزدیک به ۳۰۰ فروند هواپیمای مجهز به فناوری های روز دنیا را به امضا رساندند.
از سویی دیگر هم شرکت های معتبر خودروسازی همچون پژو، رنو، سیتروئن، فولکس واگن و تویوتا با برگزاری دوره های آموزشی برای کارشناسان ایرانی و راه اندازی کارخانه های خودروسازی در خاک ایران برای به دست آوردن بازار بکر خودروی کشورمان در رقابت شدید با یکدیگر به سر می برند.
از طرفی دیگر هم با تکیه بر پیروزی در مذاکرات هسته ای، دیپلماسی نفتی ایران نیز پاسخ داد و برای نخستین بار در تاریخ تشکیل اوپک اعضای این سازمان به توافقی بی نظیر برای کاهش تولید نفت و افزایش قیمت آن در کنار افزایش تولید و صادرات نفت ایران دست یافتند.
صادرات کالاهای غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران نیز در یک سال گذشته چنان رکورد شکن بود که دولت یازدهم لایحه بودجه ۱۳۹۶ را تنها ۳۰ درصد بر فروش نفت متکی کرد و باقی منابعی که به دست خواهد آمد را متکی بر فروش کالاهای غیر نفتی به جهانیان طراحی کرد.
اما تنها جایی که برجام تا کنون نتوانسته تاثیر مثبت قابل انتظار بر آن داشته باشد معاملات بانکی ایران با بانک های جهانی است که آن هم طبق اظهار مقامات بانکی کشورمان پس از تعهد آمریکا به منظور ایجاد امنیت برای بانک های بزرگ جهانی در معامله با ایران این روابط در حال بهبود است.
به گزارش شبستان، البته آمریکا با نقض برجام در یک مساله و آن هم تصویب قانون تمدید تحریم های ۱۰ ساله علیه ایران همچنان تخاصم خود را به اثبات رساند اما کمیسیون مشترک برجام در آخرین جلسه خود به ایران اطمینان داد که آمریکا موظف به جلوگیری از لطمه زدن این قانون به برجام شده است.
حال با گذشت یک سال از اجرای برجام و گشایش های ایجاد شده در سیاست خارجی و اقتصاد خارجی ایران به نظر می رسد پس از این نیز ملت ایران می تواند انتظار بهبود بیش از پیش در این دو عرصه باشد.
تنها کشوری که سهم زیادی در پیروزیهای مقاومت دارد جمهوری اسلامی ایران است
ناصر ابوشریف، نماینده جهاد اسلامی در تهران در هفتمین همایش غزه نماد مقاومت گفت: در ابتدای جنگ غزه این جنگ از لحاظ جنایت فوق تصور انسانی بود و رژیم صهیونیستی در همان روز اول از صدهزار کیلوگرم مواد منفجره برای به خاک و خون کشیدن 360 کیلومتر مربع وسعت غزه استفاده کرد و 300 فلسطینی را به هلاکت رساند و 700 نفر را زخمی کرد که ساعت شروع این حمله 5/11 به وقت غزه بود تا موجب ایجاد ارعاب در دانش اموزان این منطقه شود.
وی افزود: در این جنگ از سلاح های غیرمجاز مانند فسفر سفید و اورانیوم ضعیف استفاده شد تا در روز اول جنگ رژیم صهیونیستی به موفقیت برسد اما امروز رژیم صهیونیستی از این جنگ کاملاً ناامید شده و تاکنون نتوانسته به اهداف و توطئه های غربیها در نوار غزه دست یابد.
ابوشریف با بیان اینکه امریکا و رژیم صهیونیستی پس از نوار غزه گروه حزب الله لبنان را هدف گرفتند تا بعد از ان ایران و سوریه را مورد هدف قرار دهند خاطرنشان کرد: اما با مقاومت 33 روزه حزب الله تلاش آنها بیهوده بود و در حال حاضر در پی آنند که نشان دهند مقاومت مسئول جنگ است و حتی وزیر خارجه مصر نیز مقاومت فلسطین را مسئول این جنگ دانست و جنایتهای اشکار رژیم صهیونیستی را مسئول این جنگ ندانست و ما شاهد این تلاش رژیم صهیونیستی و استکبار در منطقه هستیم تا این منطق را بتوانند جایگرین مسئولیت رژیم صهیونیستی در جنگ علیه فلسطین کنند.
وی با تاکید بر این نکته که رژیم صهیونیستی یک رژیم کاملاً غاصب است و با جنایت کاشته شده است خاطرنشان کرد: جنایتهای این رژیم غیرقابل انکار و فراموش ناشدنی است و ما به هیچ عنوان آغازگر هیچ جنگی نبودیم و رژیم صهیونیستی آغازگر جنگ است و امت اسلامی متاسفانه امروز راه را گم کرده و باعث ایجاد دشمنان خیالی در منطقه شده است و جنگ با رژیم صهیونیستی در حال فراموشی است.
نماینده جهاد اسلامی در تهران با تاکید بر این نکته که هر کسی که با رژیم صهیونیستی همسو باشد دشمن اسلام است عنوان کرد: کسانیکه با رژیم صهیونیستی مقابله کنند راه درست را انتخاب کرده اند و جمهوری اسلامی ایران همیشه در کنار مردم فلسطین بوده و تنها کشوری است که از ابتدا ما را در شرایط سخت حمایت کرده و سهم زیادی در پیروزیهای مقاومت دارد.
سربازان گمنام امام زمان (عج) اجازه اقدام تروریستی به تروریستها نداده اند
حجت الاسلام سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات دولت یازدهم در حاشیه هفتمین همایش غزه نماد مقاومت در جمع خبرنگاران راجع به فعالیتهای داعش در ایران گفت: علی رغم اینکه در بسیاری از کشورها تروریستها موفق به انجام اقدامات تروریستی شده اند تا الان در جمهوری اسلامی ایران نتوانسته اند هیچگونه اقدام تروریستی انجام دهند.
وی افزود: ما به صورت های مختلف در داخل کشور در مرزها و در شرایط مختلف آنها را مورد هدف تروریستی قرار داده ایم و تا قبل از اینکه بتوانند به اهداف تروریستی خود برسند پنجه فولادین سربازان گمنام امام زمان (عج) حنجره انها را فشرده و آنها نتوانسته اند اقدامات تروریستی را انجام دهند.
وزیر اطلاعات دولت در مورد امنیت کشور در زمان انتخابات گفت: در هر مناسبتی مانند ایام فاطمیه، ماه محرم، انتخابات، ماه رمضان، شبهای قدر و غیره دشمنان سعی می کنند از دلمشغولی مردم و مسئولین به مناسبتها سوءاستفاده کرده که سربازان امام زمان چنین فرصتی به انها نخواهند داد.
وی همچنین در مورد اقدامات جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم غزه در انتفاضه سوم گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره مردم فلسطین را تا رسیدن به حقوقشان و اعاده استقلال و اعمال اراده در سرنوشتشان حمایت کرده و خواهد کرد.
نظر شما