دکتر محمد علی پور موسوی، مدیر کل سیاسی وزارت کشور، در حاشیه نمایشگاه علوم قرآنی خوزستان با بیان اینکه مساجد هسته های اصلی اخلاقی، اجتماعی و دینی در جامعه هستند، به خبرنگار شبستان گفت: قانون مداری در مساجد خیلی بیشتر است تا در جامعه و مساجد پایگاه تبلیغاتی بسیار مناسبی برای تشویق مردم به بازدید از نمایشگاه هستند.
وی با بیان اینکه مساجد باید در بحث قرآنی پرچمدار و پیشگام باشند؛ افزود: اشکالی که در مساجد وجود دارد این است که فعالیت هایشان به یک سری موضوعات خاص محدود شده در حالی که باید توانایی های خود را در حد یک نمایشگاه بزرگ بالا ببرند، البته برخی از مساجد از فعالیت های چشمگیری برخوردارند.
وی با بیان اینکه مساجد باید به سمت شخصیت پروری و نیروسازی سوق پیدا کنند، ادامه داد: پرورش انسانهای قرآنی و بومی وظیفه اصلی مساجد است که در این راستا باید در امر تهیه فهرستی از شخصیتهای علمی و خاص قرآنی به منظور بهرهبردن از علم و منش آنان بیش از پیش تلاش کرد.
دکتر پور موسوی با اشاره به استفاده از هنر در مساجد، تصریح کرد: در حال حاضر ما هنرهای دینی بسیاری از جمله خوشنویسی، خطی که برای کتابت قرآن استفاده می شود، نواهای موسیقیایی قرآن و... داریم که مورد توجه هستند ولی در هنر نمایش کمی از ارزش های اسلامی فاصله گرفتیم.
وی کانون های فرهنگی هنری را مهد هنر در مساجد دانست و اضافه کرد: برخی از نمایش های ارزشمند قرآنی را می شود از مساجد انجام داد و هیچ منافاتی با کار مسجد ندارد؛ اگر خواهان پرورش و رشد نسل هنرمند و بومی هستیم باید هنر را از مساجد آغاز کنیم در غیر این صورت فرهنگ غیربومی به فرهنگ بومی ما وارد می شود.
وی خاطر نشان کرد: امروزه با گروه هایی رو به رو هستیم که هنرمندند ولی تمایل به فرهنگ بیگانه دارند که باعث تمایز از مجموعه خالص ایرانی می شود و نگرانی هایی را به وجود می آورد از این رو باید با کمک مساجد این رویکردها را تغییر داد.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور، با تأکید بر فهم معنوی و عرفانی از قرآن کریم، بیان کرد: فهم قدسی، عرفانی، معنوی از قرآن باید به فهم قدسی، معنوی، اخلاقی تبدیل شود که برای تحقق این مهم تشکیل بحثهای تخصصی در نمایشگاه قرآن ضروری است.
وی وضعیت قرآن را در کل کشور به ویژه در استان خوزستان مطلوب ارزیابی کرد و یاد آور شد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون راه بسیار دشواری در این زمینه طی شده که موفقیت آن حاصل تعامل حوزههای علمیه و نیروهای انقلابی است؛ توانایی گسترش فهم قرآنی از ایران اسلامی در وجود خادمان و فعالان قرآنی بالقوه می باشد که باید به بالفعل تبدیل شود.
پایان پیام/
نظر شما