تلاش برزیل برای ساخت پالایشگاه در ایران

خبرگزاری شبستان:سياستمداران برزیل سالهاست كه گسترش حضور در بازارهاي جهاني را در صدر برنامه هاي خود قرار داده اند و در این مسیر به توسعه روابط خود با ایران نیز فکر کرده اند و به تازگی نیز قرار است برزیل برای ساخت پالایشگاه نفت با ایران مذاکره‌ کند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: برزيل در جمع 10 قدرت برتر اقتصادي دنيا قرار دارد. اين كشور در پايان سال 2009 با توليد ناخالص داخلي بيش از 1613 ميليارد دلاري، سهمي بالغ بر 6/2 درصد از اقتصاد جهاني را به خود اختصاص داد. اقتصاد برزيل با پشت سر گذاشتن بحران جهاني اقتصاد، توانست در اواخر سال 2009 نرخ رشد اقتصادي خود را مثبت كند.

 

بنابراین گزارش، اقتصاد برزیل با برخورداری از بخش‌های بزرگ و روبه رشدي در حوزه کشاورزی، معدن، تولیدات صنعتی و خدمات، دارای بالاترین جایگاه در میان کشورهای آمریکای جنوبی است. صنایع برزیل شامل؛ صنايع خودروسازي، فولاد، پتروشيمي، هواپيما، رايانه و نيز كالاهاي مصرفي بادوام، حدود یک سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده‌اند. سياستمداران اين كشور سالهاست كه گسترش حضور در بازارهاي جهاني را در صدر برنامه هاي اقتصادي و تجاري خود قرار داده اند و در این مسیر به توسعه روابط خود با ایران نیز فکر کرده اند و در این زمینه مذاکرات و تفاهمنامه های بسیاری امضا شده اسن و به تازگی نیز قرار است برزیل برای ساخت پالایشگاه نفت با ایران مذاکره‌ کند.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از پایگاه خبری ال دیا جمهوری دومینیکن نوشته است: "برخی منابع برزیلی اعلام کرده اند مذاکرات بین برزیل، ایران و هند می‌ توانند منجر به ساخت یک پالایشگاه نفت و یک تأسیسات پتروشیمی در یکی‌ از فقیرترین ایالت های این کشور آمریکای جنوبی شود. در این رابطه، یک مقام بلند پایه دولت برزیل که نخواست نامش فاش شود، گفته که ایالت مارانهائو در ساحل اقیانوس اطلس در شمال برزیل قرار دارد و برای ساخت این پالایشگاه، بیش از دو هزار هکتار زمین در نظر گرفته شده است. به گفته این مقام مسئول، منطقه مذکور دارای یک بندر آب های عمیق از طریق کانال پاناما است."

 

یادآور می شود: مهم‌ترین صادرات برزیل را هواپیمای دارای بال ثابت، قهوه، وسایط نقلیه، سویا، سنگ معدن آهن، آب پرتقال، فولاد، منسوجات، کفش، گوشت و تجهیزات برقی تشکیل داده‌است. برزیل دارای پیشرفته‌ترین بخش صنعتی در آمریکای لاتین است. صنایع برزیل که یک سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده‌است، از صنایع خودروسازی تا صنایع فولاد، پتروشیمی، رایانه، هواپیما، و نیز کالاهای مصرفی بادوام را شامل می‌شود. با توجه به افزایش ثبات اقتصادی که ماحصل اجرای طرح رئال است، بخش‌های تجاری برزیل و نیز واحدهای تجاری چندملیتی سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در تجهیزات و فناوری جدید کرده‌اند، که بخش عمده آن از شرکت‌های آمریکای شمالی خریداری شده‌است. پتروبراس بزرگترین شرکت نفتی برزیل است.

 

برزیل دارای صنعت گسترده و پیچیده خدمات نیز هست. در اوایل دهه ۱۹۹۰، بخش بانکداری ۱۶ درصد از تولید ناخالص داخلی برزیل را به خود اختصاص داد. صنایع خدمات مالی برزیل گرچه با تحول عمده‌ای روبرو شده‌است، اما این صنعت محصولات متنوعی در اختیار واحدهای بازرگانی محلی قرار داده و در حال جذب شرکت‌های جدید بسیاری از جمله شرکت‌های مالی ایالات متحده آمریکاست. بورس اوراق بهادار سائوپائولو و ریودو ژانیرو در حال ادغام هستند.

کد خبر 602103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha