ثبت اهدا عضو ۵۶ مورد مرگ مغزی درگیلان/مرکز پیوند کبد راه اندازی می شود

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی گیلان با اشاره به راه اندازی مرکز پیوند کبد در استان طی ۶ ماه آینده گفت: ۵۶ مورد مرگ مغزی در گیلان از سال ۸۷ تا کنون به اهدا عضو نائل شده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر انوش دهنادی مقدم، رئیس مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز(27 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با محوریت جشن نفس اظهار کرد: مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه گیلان از سال 93 به صورت رسمی در استان آغاز به کار کرد.

 

وی ادامه داد: قبل از تشکیل این مرکز اهدا اعضای بدن بیشتر بر عضو کلیه و از افراد زنده بود که بعد از تشکیل مرکز این امر ساماندهی شد.

 

دهنادی مقدم با بیان اینکه در سال 87 تنها یک مورد اهدا عضو در استان وجود داشت تصریح کرد: تا سال 92 به مدت پنج سال اهدا عضوی در بیمارستان رازی رشت وجود نداشت و در سال 93 این رقم به 6 مورد و در سال 94 به 14 مورد رسید.

 

 وی با اشاره به اینکه از سال 87 تاکنون 56 مورد مرگ مغزی در استان به اهدا عضو نائل شده است اظهار کرد: بیشترین جهش در سال 95 صورت گرفت که تا کنون 35 مورد مرگ مغزی در بیمارستان رازی رشت اهدا عضو داشته اند.

 

رئیس مرکز آموزشی درمانی رازی رشت اذعان کرد: کلیه قسمت اعظم اهدای عضو در گیلان است و عضو کبد نیز جهت پیوند به بیمارستان شیراز منتقل می شود.

 

وی با اشاره به راه اندازی مرکز پیوند کبد در استان تصریح کرد: 90 درصد کادر پزشکی این مرکز آموزش های لازم را در شیراز فرا گرفتند و با ورود برخی تجهیزات از خارج از کشور این مرکز طی سه تا 6 ماه آینده راه اندازی می شود.

 

دهنادی مقدم با بیان اینکه بیشترین اهدا عضو در گیلان، کلیه است اذعان کرد: گیلان دارای 280 بیمار دیالیزی است که یک سوم این افراد نیازمند پیوند کلیه هستند.

 

وی اضافه کرد: از سال 87 تا کنون 68 مورد پیوند کلیه در بیمارستان رازی رشت انجام شده و 23 کلیه جهت پیوند به شیراز و هفت کلیه هم به تهران ارسال شده است.

 

دهنادی مقدم اهدا عضو را نیازمند فرهنگ سازی در جامعه دانست و تصریح کرد: 25 هزار بیمار نیازمند چشم انتظار اهدا عضو و زندگی مجدد هستند که باید این امر در جامعه فرهنگ سازی شود.

 

وی با اشاره به عدم آگاهی مردم از مرگ مغزی تصریح کرد: فردی که دچار مرگ مغزی می شود اگرچه قلب زنده است اما مغز و ساقه مغز مرده است و امکان بازگشت مجدد به زندگی را ندارد و بعد از قطع حمایت های دارویی و تنفسی فوت می کند و اعضایی که می تواند جان چندین انسان را نجات دهد، زیر خاک می پوسد.

 

این فوق تخصص مراقبت های ویژه بهترین زمان برای پیوند اعضا را 36 ساعت اول مرگ مغزی دانست و اذعان کرد: می توان با حمایت های تنفسی و دارویی اعضای بدن را تا یک هفته زنده نگه داشت و جهت پیوند عضو از آن استفاده کرد.

 

وی با اشاره به تعیین سهمیه 60مورد اهدا عضو در گیلان افزود: 3 هزار و 224 گیلانی در سایت اهدا عضو بیمارستان رازی رشت ثبت نام کرده و کارت اهدا عضو دریافت کردند تا در صورت مرگ مغزی با رضایت خانواده اعضا آنها اهدا شود.

 

 

کد خبر 601987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha