به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمد باقری، معاون باغبانی جهادکشاورزی گلستان، شب گذشته (26 دی) در کارگروه امور اقتصادی استان گفت: از 600 هزار هکتار از اراضی قابل کشت استان، 110 هزار هکتار آن جزو اراضی شیبدار در نوار جنوبی استان است که باید با تغییر کاربری تبدیل به باغ شود.
وی با اشاره به فرسایش بالای خاک در این اراضی، افزود: سالانه 20 تن در هکتار خاک حاصلخیز در این اراضی دچار فرسایش می شود که با تداوم این روند در ده سال آینده این اراضی دیگر قابل کشت نخواهند بود.
باقری با بیان اینکه رها کردن این اراضی خسارت های جبران ناپذیری را ایجاد خواهد کرد، گفت: خسارت های مالی و جانی وقوع سیل در استان، مهاجرت از روستا به شهرها و فرسایش و از بین رفتن خاک های حاصلخیز پیامد عدم توجه به تغییر کاربری این اراضی است.
وی اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در سال 74 توسط شرکت مشاور جامع ایران حدود 110 هزار هکتار اراضی شیب دار در جنوب استان از شهرستان بندرگز تا کلاله واقع شده است که استعداد توسعه باغ را دارند و این مطالعات در سالهای 81 و 82 همزمان با شروع طرح بروز رسانی شد.
معاون باغبانی جهادکشاورزی استان افزود: در قالب این مصوبه مقرر شد 110 هزار هکتار از اراضی زراعی کم بازده استان با هدف کاهش خسارت سیل، کاهش فرسایش و افزایش درآمد بهره برداران با مشارکت کشاورزان به باغ تبدیل شود که از سال 82 تا کنون، احداث باغ در سطح 22 هزار هکتار با اعتباری حدود 30 میلیارد تومان صورت پذیرفته و توفیقاتی را در پی داشته است.
نظر شما