بی بهره ماندن فرهنگ هرمزگان از حمایت بنگاه های اقتصادی/توزیع اعتبارات  فرهنگی استان ها  به ۴۰ درصد رسیده است

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از توزیع ۴۰ درصد از منابع مستقیم و غیرمستقیم مالی این معاونت در بین استان های کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: این رقم در سال گذشته ۳۳ درصد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، عباس صالحی در نشست با مولفان و ناشران استان هرمزگان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با استان ها طی سه سال اخیر، اظهار کرد: از محل انعقاد این تفاهم نامه ها طی سه سال اخیر حدود 2 میلیارد تومان به حوزه فرهنگ استان هرمزگان درنظر گرفته شده است.

 

وی از انعقاد تفاهم نامه های استانی به عنوان گام دوم در کنار رویکرد بودجه ای یاد کرد و افزود: معاونت فرهنگی وزارتخانه براساس این تفاهم نامه ها که در 24 آیتم تدوین شده است، به استان ها بدهی ندارد.

 

صالحی، خرید آثار ناشران استانی، حمایت از مراسم کتاب سال استان ها، حمایت از مفاخر استانی، حمایت از طرح های فرهنگی ویژه استان های مرزی، حمایت از چاپ آثار پژوهشی، حمایت از طرح های خلاقانه و ... را از آیتم های تفاهم نامه ها برشمرد و عنوان کرد: در تفاهم نامه سال جاری 800 میلیون ریال اعتبار برای خرید کتاب از ناشران استانی به هرمزگان اختصاص یافته است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه هرمزگان، استان فقیری نیست، تصریح کرد: با توجه به رشد اقتصادی هرمزگان نباید به این استان محروم گفته شود؛ در دنیا مرسوم است که موسسات و بنگاه های اقتصادی در حوزه مسئولیت های اجتماعی نیز ورود پیدا می کنند و این احساس وظیفه باید در جامعه ما نیز بوجود بیاید.

 

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پشتوانه بسیاری از فعالیت های فرهنگی در سطح جهان بنگاه های اقتصادی هستند و این موضوع هم رویه ای جهانی و هم نگاه مقام معظم رهبری است که همه فعالیت ها باید دارای پیوست فرهنگی باشند.

 

وی با اشاره به نقش رسانه ها برای تحقق این مهم، بیان کرد: با توجه به حساسیت های مختلف در استان های مرزی به ویژه هرمزگان باید هم از طریق مرکز و هم استان به حوزه فرهنگ بیش از پیش توجه شود که نقش رسانه ها در این زمینه بسیار موثر است.

 

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود به دیپلماسی فرهنگی اشاره کرد و افزود: ما می توانیم دیپلماسی عمومی برای ایجاد یک امنیت پایدار از طریق استان های مرزی در فضای منطقه ای داشته باشیم و برای تحقق این مهم از طریق فرهنگی چاره اندیشی کنیم.

 

وی با اشاره به وجود ظرفیت های فراوان و منحصربه فرد در استان ها، تصریح کرد: متاسفانه تا کنون فرصت رسانه ای برای بهتر دیده شدن این ظرفیت ها در سطح شهرستان ها فراهم نشده و این یک بیماری رسانه ای و مدیریتی است.

 

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به درخواست مولفان و نویسندگان هرمزگان مبنی بر احیای کنگره شعر و داستان جوان، قول مساعد داد که تا قبل از پایان کار دولت تدبیر و امید این رخداد به میزبانی هرمزگان که مبداع آن است برگزار شود.

 

وی همچنین به وضعیت کتابفروشی های هرمزگان نیز پرداخت و گفت: متاسفانه هرمزگان به لحاظ نداشتن کتابفروشی از مزایای طرح های عیدانه و ... محروم مانده است.

  

 

 

کد خبر 601795

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha