راه اندازی مرکز آمار و پایش  آسیب های اجتماعی در وزارت کشور

خبرگزاری شبستان:یک جامعه شناس از راه اندازی مرکز آمار و پایش آسیب های اجتماعی در وزارت کشور خبر داد و گفت: امیدواریم بخشی از این سازمان برای بررسی آمار دقیق معتادان کشور اختصاص یابد.

جعفر بای جامعه شناس و آسیب شناس علوم رفتاری در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به میزان معتادان در کشور گفت: آمار دقیق و مشخصی در دست نیست ،چون هیچ مرکز آمار و اطلاعاتی که بخواهد آسیب های اجتماعی را مورد پایش و سنجش قرار دهد در کشور وجود ندارد.

 

وی بیان کرد: قرار است سازمانی برای پایش آسیب های اجتماعی در وزارت کشور راه اندازی شود، امیدواریم بخشی از این سازمان برای بررسی آمار دقیق معتادان کشور اختصاص یابد.

 

بای با اشاره به نقش نهم شادی و نشاط در کاهش اعتیاد در جامعه تصریح کرد: در صورتی که شادی و نشاط در جامعه افزایش یابد بسیاری از آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد در جامعه کاهش می بابد.

 

این جامعه شناس اظهار کرد: اعتیاد زمینه ساز جرم پروری و جرم خیزی در جامعه است، امروزه بیش از 75 درصد زندانیان ما معتاد هستند.

 

این آسیب شناس علوم رفتاری خاطر نشان کرد: درمان اعتیاد بلایی بدتر از خود اعتیاد در جامعه ما شده است لذاد شیوه های درمانی امروزه بنیان دین ما را هدف قرار داده است.

 

وی اذعان کرد: بیشتر مبتلایان به اعتیاد در سنین نوجوانی و جوانی هستند، یکی از دریچه های اعتیاد مسئله سیگار و قلیان است. متاسفانه گاهی مواقع جامعه تصور می کند که اینها اعتیادآور نیست در حالی که همین سیگار و قلیان نیز زمینه اعتیاد را فراهم می کند.

 

بای اظهار کرد:اعتیاد از دیرباز بوده، جوامع آسیب پذیر، نوع نظام حاکم بر جامعه، سیستم اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، روانشناختی و دسترسی آسان به مواد، همه در مسئله اعتیاد دخیل هستند.

 

این جامعه شناس با بیان اینکه با تغيير نقش خانواده هرم قدرت خانواده درهم شكسته است افزود:اين موضوع شرايطي را فراهم كرده كه خانواده تحت ‌تأثير و تحولات و دگرگوني‌ها قرار مي‌گيرد. براي تغيير اين موضوع و رويكرد خانواده‌ها تمام تلاش‌هايي كه در اين‌باره انجام مي‌شود بايد در مبدا اتفاق بيفتد يعني بايد ارزش‌ها ابتدا در درون خانواده احيا شود و شرايطي مهيا شود كه حرمت خانواده همچون گذشته حفظ شود.

 

وی گفت: اگر خانواده تقويت و احيا شود و نقش بازدارندگي خود را همچون گذشته احيا كند ديگر شاهد پديده‌اي همچون مهاجرت دختران به شهرهاي بزرگ نيستيم. در مرحله بعد جامعه و نظام آموزشي بايد ترميم شود. نظام آموزشي ما اكنون غيراستاندارد است و به اين مسائل دامن مي‌زند درحالي‌كه بايد نظام آموزشي مسئوليت و عملكرد خود را بازسازي و احيا كند.

کد خبر 601594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha