منطقه آزاد اروند؛ هاب لجستیکی شمال خلیج فارس

خبرگزاری شبستان:منطقه آزاد اروند بر اساس طرح جامع تهیه شده شامل ۳ بخش اصلی شهرکهای صنعتی خرمشهر و آبادان، شلمچه و جزیره مینو است. این منطقه با توجهاتی که دولت به مناطق آزاد هاب لجستیکی شمال خلیج فارس می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: منطقه آزاد تجاری-صنعتی اروند در شمال غربی خلیج فارس و جنوب غربی استان خوزستان در شهرستان‌های آبادان و خرمشهر با وسعت بیش از ۱۷۳کیلومترمربع در محل تلاقی اروند رود و کارون واقع و دارای مرز مشترک با کشورهای عراق و کویت است.

 

بنابراین گزارش، این منطقه بر اساس طرح جامع تهیه شده شامل ۳ بخش اصلی شهرکهای صنعتی خرمشهر و آبادان، شلمچه و جزیره مینو است از کل مساحت اراضی این منطقه ۸۶۰۰ هکتار به فعالیتهای صنعتی و ۴۸۰۰ هکتار به سایر بخش‌ها در زمینه بازرگانی گردشگری و اداری و ۳۸۰۰ هکتار به بخش‌های بندری، انبارداری و و ترانزیت اختصاص یافته‌است. وجود آب شیرین فراوان و رودهای بهمنشیر، کارون و اروند و امکانات دیگر مانند حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی به داخل و خارج کشور و فرودگاه آبادان و فاصله کم با کشورهای همجوار از مزیت‌های منطقه آزاد اروند است. منطقه آزاد اروند در نیمه دوم سال ۱۳۸۲ به تصویب رسیده‌است و با وسعتی بالغ بر ۱۷٫۲۰۰ هکتار بزرگترین منطقه آزاد تجاری وصنعتی کشور است.

 

این گزارش می افزاید: این منطقه با توجهاتی که دولت به مناطق آزاد دارد، هاب لجستیکی شمال خلیج فارس می شود. محمدرضا معتمدی، معاون سرمایه گذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند در این زمینه به ایرنا گفته است: "موقعیت های مناسب منطقه آزاد اروند در شمال خلیج فارس به لحاظ امنیتی، سیاسی، اقتصادی و صرفه جویی در هزینه های سرمایه گذاران، به مراتب بهتر از کشورهای همسایه است. راه اندازی تالار فرعی بورس کالا از اقدامات زیرساختی در راستای تبدیل منطقه آزاد اروند به هاب لجستیکی شمال خلیج فارس است. با فعالیت تالار فرعی بورس کالا، بسیاری از بازرگانان و سرمایه گذاران داخلی نیز می توانند از محل تابلوی بورس کالا معاملات خود را انجام دهند ضمن اینکه چند شرکت از شرکت های کارگزاری بورس که امور کارگزاری شرکت های زبرمجموعه وزارت نفت و پتروشیمی را انجام می داده و شرکت های کارگزاری زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری نیز با استقرار در تالار بورس منطقه آزاد اروند در راستای انجام معاملات تخصصی گام برمی دارند."

 

یادآور می شود: ارتقای سطح کیفیت خدمات سرمایه‌گذاری، بازرگانی و شهروندی، همچنین لحاظ کردن آداب تکریم ارباب رجوع و افزایش پاسخ گویی؛ افزایش بهره‌وری با توجه به ظرفیت و مزیت‌های منطقه؛ افزیش عمران وآبادانی منطقه؛ افزایش رشد و توسعه اقتصادی از طریق جلب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی؛ ایجاد مشارکت و جلب سرمایه‌های ملی و استانی در رونق سرمایه‌گذاری در منطقه؛ تنظیم بازار کار و کالا و ایجاد اشتغال سالم و مولد در منطقه؛ افزایش سطح رفاه و درآمد عمومی؛ حضور فعال در بازارهای جهانی از طریق صادرات کالاهای فرآوری شده و خدمات ارائه شده؛ افزایش توان رقابتی محصولات تولید شده در منطقه در عرصه‌های بین‌المللی و افزایش صادرات و سهم بازار منطقه آزاد اروند در بازارهای جهانی از اهداف منطقه آزاد تجاری-صنعتی اروند است.

کد خبر 601547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha