خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: با نگاهی به مجموعه تعالیم حیات بخش شریعت اسلام، درمییابیم که مردان و زنان در رشد و کمال معنوی و رسیدن به قلّه های بلند تقوا و فضیلت و کسب ارزش های والای الهی و انسانی دارای استعدادهای سرشاری هستند که حق تعالی در وجود آنان به ودیعت نهاده است.
بانوان به عنوان نیمی از پیکر جامعه انسانی، همانند مردان در عرصه فعالیت های گوناگون در جامعه نقشی به سزا دارند که نمی توان از آن چشم پوشید و مساجد یکی از این پایگاه های اجتماعی برای حضور بانوان هستند، این در حالی است که برخی از مساجد امکانات لازم را برای حضور بیشتر این گروه از جامعه در آن ها، ندارند.
با توجه به اینکه امسال از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد به عنوان سال «مسجد و بانوان» نامگذاری شده است، در همین زمینه با معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت و گویی ترتیب دادیم و از وی در مورد میزان دستیابی به اهداف مورد نظر تا کنون جویا شدیم.
حجتالاسلام سعید کرمی در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به اینکه در عرصه فراهم آوری بستری مناسب برای حضور بانوان در مساجد وضعیت موجود مطلوب ما نیست و تا رسیدن به نقطه مطلوب نیز فاصله بسیاری داریم، گفت: اهداف در دستیابی به این هدف نسبی بوده اند و ما در این زمینه توقع نداشته ایم که در بعد کمی و سخت افزاری پیشرفت داشته باشیم بلکه تلاش ما در این راستا بود که این گفتمان را در مساجد افزایش دهیم.
وی افزود: سعی ما ایجاد یک جریان و دغدغه در میان ائمه جماعات و کارگزاران مساجد برای آمادگی جهت حضور بانوان در آن ها بوده است و امیدواریم تا روزی برسد که همه مساجد در خود زمینه حضور با نشاط و شاداب بانوان در هر دو حوزه سخت افزاری و نرم افزاری را ایجاد کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، خاطرنشان کرد: مسیرهای تردد بانوان و امکانات حضور آنان در مساجد باید به گونهای فراهم شوند که با تمهیدات ساختمانی و برنامه ای در مساجد، بانوان مورد تکریم قرار گیرند اما این آرمان، قلهای است که در حال حاضر مساجد ما با آن فاصله بسیاری دارند.
کرمی بر لزوم برطرف شدن موانع حضور بانوان در مساجد اشاره کرد و گفت: زیباترین نقطه و تجهیزات و بهترین امکانات و جلوه های سمعی و بصری مساجد باید در اختیار بانوان قرار گیرند.
وی اظهار کرد: نمی توان توقع داشت، که بانوان پشت موانع و بدون آن که سخنران را ببینند با برنامه های مسجد ارتباط برقرار کنند و یا سخنرانی هایی که در آنها برگزار می شود باید حداقل مباحثی را به بانوان اختصاص دهد تا از این طریق حضور بانوان در مساجد گسترده شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، خاطرنشان کرد: از طرفی باید این باور را در میان مسجدی ها ایجاد کنیم که حضور هر چه بیشتر بانوان در مسجد در فضای تعلیم و تربیت خانواده ها نیز اثر مستقیم دارد و برای جامعه نیز آورده های بسیاری خواهد داشت و اگر این باور در جامعه ایجاد شود، شاهد اتفاقات خوبی در مساجد خواهیم بود.
نظر شما