به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست رسمی سی ام نوامبر (دهم آذرماه) در وین برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کم کردن از مازاد عرضه نفت در بازارها به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.جمهوری اسلامی ایران تا رسیدن سطح تولید به میزان پیش از تحریم، از اجرای این توافق مستثنی شد.براساس این توافق، قرار است اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد. این قرارداد از آغاز سال 2017 میلادی (دوازدهم دی ماه) به مدت 6 ماه اجرا می شود.اوپک همچنین موفق شد دهم دسامبر (بیستم آذرماه)، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، سودان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند. این نخستین توافق اوپک و غیراوپک از سال 2001 میلادی تاکنون بود.
در آخرین اخبار از اجرای این توافق اوپک، مقام های وزارت نفت عراق روز جمعه و همگام با توافق 10 آذرماه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین برای کاهش یک میلیون و 200 هزار بشکه ای در ژانویه سال 2017، از کاهش صادرات نفت خام خود خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، فلاح العامری نماینده عراق در اوپک امروز به خبرنگاران گفت: کشورش تصمیم دارد، صادرات نفت خود از میدان های جنوبی این کشور را 400 تا 350 هزار بشکه در روز کاهش دهد. به این ترتیب صادرات نفتی عراق از 3 میلیون و 510 هزار بشکه در دسامبر (آذر/ دی) به 3 میلیون و 100 یا 3 میلیون و 150 هزار بشکه کاهش خواهد یافت. عراق به عنوان دومین تولید کننده بزرگ اوپک صادرات خود را کاهش داد، به گونه ای که میزان صادرات بغداد به 3.077 میلیون بشکه در روز رسیده است.
این در حالی است که پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا هم به نقل از وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد: این کشور تولید نفت خود را به کمتر از 10 میلیون بشکه در روز کاهش داده است که کمتر از سطح تولید هدف آن در چارچوب اوپک است.
«خالد الفلیح» افزود: این کشور به تعهد خود برای کاهش تولید نفت خام در 6 ماه نخست سال 2017 پایبند است.کاهش سطح تولید اوپک و غیراوپک همراه با افزایش تقاضا و کاهش طبیعی تولید در برخی کشورها به متعادل شدن بازار نفت و بالا رفتن قیمت کمک می کند.
علاوه براین، پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا به نقل از دبیرکل اوپک اعلام کرد: کشورهای تولیدکننده نفت خام در ماه مه (اردیبهشت-خرداد) سال آینده در مورد تمدید برنامه کاهش تولید جمعی خود پس از نیمه نخست سال 2017، تصمیم می گیرند.
«محمد بارکیندو» روز پنجشنبه در کنفرانس انرژی ابوظبی به خبرنگاران گفت: موجودی انبارهای نفت جهان در سه ماهه دوم سال 2017 کاهش می یابد . هدف ما از تسریع کاهش تولید و نزدیکتر کردن سطح تولید به (میانگین) پنج ساله است و اوپک یک قیمت مشخص برای نفت خام تعیین نمی کند. آمارهای اقتصاد کلان جهان واکنش مثبتی به توافق اوپک و غیراوپک برای کاهش تولید و هدایت بازار به سمت از بین رفتن مازاد عرضه نفت نشان داده اند.
اما همه این تصمیمات در حالی رخ می دهد که ایران همچنان به توسعه صادرات خود می پردازد. در آخرین خبر از گسترش صادرات نفت ایران، خبرگزاری رویترز روز جمعه در گزارشی از دهلی نو گزارش داد که هند در واردات نفت از ایران از ماه آوریل تا دسامبر 2016 (فروردین تا دی ماه امسال) با خرید روزانه 530 هزار بشکه در روز، رکورد تازه ای از واردات نفت از تهران پس از برجام برجای گذاشت.
رویترز به نقل از منابع رهگیری کشتی رانی بین المللی و بنیاد تامسون اعلام کرد که هند با افزایش 7،4 درصدی واردات نفتی از ایران، بطور کل در سال گذشته (2016) چهار میلیون و 300 هزار بشکه نفت از این کشور وارد کرده است که با این میزان خرید رکورد پیشین را شکسته است.
رویترز با اعلام این که واردات نفت هند از ایران از آوریل تا دسامبر گذشته نزدیک به 125 درصد رشد داشته است، افزود: این افزایش واردات که به سبب از سرگیری خرید نفت برخی پالایشگاهها هند از ایران اتفاق افتاده است، موجب شد که ایران در سال 2016 به چهارمین صادرکننده نفت به هند تبدیل شود.
نظر شما