خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ مدتی است که روزهای پنچ شنبه ساعت 15، آیت الله سيد عليرضا عبادی، استاد اخلاق و نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی پذیرای جمعی است که یک ساعتی را پای درس اخلاق استاد می نشینند و سوالات خود را در خصوص مباحث مختلف مطرح می کنند، جلسه ای که بیشترشان را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند.
جلسه بسیار خودمانی و با صفا است، هر فردي که از درب وارد می شود، آیت الله عبادی بلند می شود و خوش آمد می گوید و از او می خواهد که کنار ایشان بنشیند، یکی از جوانان به عنوان شروع از استاد درخواست بیان یک نکته اخلاقی را می کند که آن را در طول مدتی انجام دهند و به نوعی خودسازی باشد.
آیت الله عبادی موضوع انتخاب همنشین را مطرح میکند و اینکه انتخاب همنشین به دست خود انسان است؛ اما وقتی با یکی دوست شدیم و همنشین، دیگر تغییر رفتار ما دست خودمان نیست، بلکه تابع آن شرایط و رفتار همنشین خواهد بود. یعنی یک دوست خوب می تواند اخلاق و رفتار ما را عوض کند بدون اینکه خودمان متوجه شویم.
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه به حدیثی از امام صادق(علیه السلام) اشاره کرد و گفت: از امام صادق(علیه السلام) روایت شده که رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فرمود: حواریون از حضرت عیسی(علیه السلام) پرسیدند: «ای روح خدا! با چه کسی مجالست و معاشرت کنیم؟ حضرت عیسی(علیه السلام) فرمود« با کسی که دیدار او شما را به یاد خدا اندازد و سخنش بر دانشتان بیفزاید و عملش شما را برای توشه گیری آخرت ترغیب نماید».
و بعد هم این شعر را قرائت کردند:
گلی خوشبوی در حمام روزی
رسید از دست محبوبی به دستم
بدو گفتم که مشکی یا عبیری
كه از بوی دلآویز تو مستم
بگفتا من گِلی ناچیز بودم
ولیكن مدتی با گُل نشستم
کمال همنشین در من اثر کرد
وگرنه من همان خاکم که هستم ...
آیت الله عبادی با بیان اینکه انتخاب همنشین مسئله بسیار مهمی است، گفت: یکی از حسرتهای بزرگ انسانها در روز قیامت که قران هم آن را مطرح می کند؛ حسرت داشتن همنشین خوب در دنیا و این است که انسانها می گویند چرا فلانی را به عنوان دوست انتخاب کردیم؟
وی افزود: انسان هر کسی را به عنوان همنشین انتخاب کند همانند او می شود؛ آیت الله مطهری چون با امام راحل همنشین بود، از رفتار ایشان تاثیر پذیرفت و لذا وقتی با بزرگان نشست مطهری شد.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی افزود: انتخاب همنشین همانند پرش از ارتفاع است که تا قبل پرش انسان اختیار دارد که انتخاب کند خودش را بیندازد یا نه؟ هنگامی که پرید، دیگر به اختیار او نیست که بخواهد پشیمان شود و به مرحله قبل برگردد.
آیت الله عبادی با اشاره به اینکه انسان با هر چه انس گرفت، در او تاثیر خواهد گذاشت، گفت: همه باید بهداشت اخلاق را در زندگی رعایت کنیم، که اگر این شد در سلامت خواهیم بود.
پاسخ که تمام شد، نوجوانی سوالی در خصوص راه های تمرکز بیشتر در درس خواندن و دوری از تنبلی و جدی گرفتن تحصیل پرسید، که این طور پاسخ گرفت« اگر انسان خیر و شر و هدف نهایی از هر کاری را بداند و باور کند، هر کاری که لازم باشد برای به دست آوردن آن انجام خواهد داد، لذا والدین به جای اجبار فرزندان به درس خواندن اگر فواید درس خواندن و علم و تحصیل را برای فرزندان خود بیان کنند به طوری که بچه ها آن را باور کند، آن وقت تنبلی در کار نخواهد بود و خود فرزندان با علاقه دنبال تحصیل خواهند رفت»
چند تن دیگر از حضار در جلسه هم سوالات مختلفی پرسیدند که استاد با صبوری پاسخ دادند و یک ساعت این هفته هم به پایان رسید و همه منتظر رسیدن پنج شنبه ای دیگر تا دوباره پای درس اخلاق استاد بنشینند.
لازم به ذکر است؛ کلاس اخلاق آیت الله عبادی هر هفته ساعت 15 در محل دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی برگزار می شود.
نظر شما